Pudingový koláč so smotanou (fotorecept)

Pudingový koláč so smotanou (fotorecept)
Foto: tankaa
tankaaTankaa, recept pridal: 24. júla 2010 0:04Ďalšie jeho recepty

Podobný koláč som tu našla,ale dnes som ho piekla tak sa s Vami podelím s mojim receptom.

Suroviny

30
porcií
60
minút
príprava
15
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

Pripravíme si všetky suroviny a môžeme začať.
Pudingový koláč so smotanou (fotorecept) - obrázok 1

Do nádoby si dáme vajcia a cukor .
Pudingový koláč so smotanou (fotorecept) - obrázok 2

šlahačom ich vyšlaháme do peny.
Pudingový koláč so smotanou (fotorecept) - obrázok 3

potom po troche pridávame olej.
Pudingový koláč so smotanou (fotorecept) - obrázok 4

potom mlieko
Pudingový koláč so smotanou (fotorecept) - obrázok 5

a nakoniec múku s práškom do pečiva
Pudingový koláč so smotanou (fotorecept) - obrázok 6

všetko vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Pudingový koláč so smotanou (fotorecept) - obrázok 7

potom si uvaríme puding,dáme si variť mlieko a cukor, ale trochu mlieka si necháme na zašlahanie pudingoveho prášku a kakaa.
Pudingový koláč so smotanou (fotorecept) - obrázok 8

v mlieku si zamiešame puding a kakao dohladka.
Pudingový koláč so smotanou (fotorecept) - obrázok 9

uvaríme si hustý puding.
Pudingový koláč so smotanou (fotorecept) - obrázok 10

ešte horúci puding kladieme na neupečený koláč.
Pudingový koláč so smotanou (fotorecept) - obrázok 11

ak už bude puding na celom plechu potom to dáme piecť na 180 asi na15 min.podla toho ako komu pečie rura,aby to bolo na vrchu zlatohnedé.
Pudingový koláč so smotanou (fotorecept) - obrázok 12

pripravíme si smotanu a van. cukor a spolu zamiešane,ak by chcel niekto sladšie tak si môžete pridať trochu cukru.
Pudingový koláč so smotanou (fotorecept) - obrázok 13

smotanu vylejeme ešte na horúci koláč a rozotrieme.
Pudingový koláč so smotanou (fotorecept) - obrázok 14

potom môžeme koláč posypať škoricou ,alebo ako kto chce a dáme dobre vychladiť do chladničky
Pudingový koláč so smotanou (fotorecept) - obrázok 15



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

42 komentárov k receptu
  • tatranka, 24. júla 2010 o 16:44
    Krásne spracovaný a nefotený recept.Robím tento pudingáč,tak ho totiž voláme.


  • evanaaa, 24. júla 2010 o 17:00
    Tankaa, dal by sa tento koláč kombinovať aj s ovocím? Niečo podobné by som totiž chcela urobiť. Hlavne, aby tam bol pudink.


  • martina34, 24. júla 2010 o 17:11
    mňam, presne takýto robievam, je veľmi osviežujúci :-))


  • tankaa, 24. júla 2010 o 17:30
    evanaaa samozrejme tam môže isť aj ovocie naukladajte ho do medzierok medzi puding,potom ten puding dávajte trochu redšie aby tam bolo aj trochu cesta ,aby sa kolacik nerozpadal .


  • gittka, 24. júla 2010 o 17:59
    poznám a je fakt výborný!!!


  • klaura, 24. júla 2010 o 20:33
    tiež robievam ... pekný fotorecept ... až mi slinky tečú ... :)


  • celka, 24. júla 2010 o 22:35
    Vypadá chutně.


  • sovka62, 25. júla 2010 o 09:21
    Keď som uvidela obrázok, chcela som napísať, že práve taký mám v chladničke. Ale nemám. Suroviny som vážila, namiesto mlieka šla do cesta voda. Puding bol z litra mlieka a musel byť vychladnutý. Navrchu boli dve práškové šľahačky vyšľahané s mliekom a lyžicou cukru a pomiešané s 500 ml kyslej smotany+dva vanilkové cukry.
    A teraz porovnanie výsledku: tvoje cesto je určite lepšie a niečo asi spraví aj ten horúci puding a to, že je pudingu menej, lebo mne doteraz vždy (a to ho pečiem často) puding klesol na dno plechu a potom musím servírovať naozaj opatrne. Ale smotana je určite lepšia podľa môjho receptu, lebo krásne drží, mám ju aj na tri prsty vysoko a ani sa nepohne, vydrží aj tri dni (možno dlhšie, ale tak dlho nevydržal koláč, takže neviem). A nenapísala som, že vrch posýpam čokoládovou ryžou, vyzerá veľmi efektne.
    Takže keď budem piecť nabudúce, určite použijem tvoj spôsob prípravy korpusu a môj na prípravu smotany. Už teraz sa teším, aký to bude vynikajúci koláčik. Vďaka za recept.


  • lucylee, 25. júla 2010 o 10:45
    super ukladam


  • zdezda, 25. júla 2010 o 11:18
    :-) ešteže sa s receptom ukladajú do KK aj komentáre, skúsim si tento tvoj skombinovať so Sovkiným :-) dík obom !


  • tankaa, 25. júla 2010 o 12:46
    sovka62 ja tiež robievam so šlahačkami,ale to mam trochu iny recept tam ide na vrch ovocne želé ,ale kto pozna tento koláč tak vie akú chuť tam má ta pochúťkova smotana,ale treba vzskúšať aj niečo iné ved tak vznikajú nové recepty.


  • verica2, 25. júla 2010 o 13:01
    aj nám veľmi chutí-odporúčam každému vyskúšať.


  • amexa, 17. augusta 2010 o 08:47
    @ Tankaa naozaj podareny fotorecept
    spravila som ho vcera (so smotanou podla Sovky) a naozaj sa krasne vydaril. Pekne vyzera, dobre sa kraja a je naozaj mnam.
    Akurat som prvy krat slahala sackovu slahacku a marne cakala ze sa da vyslahat tak ako klasicka (alebo som robila nieco zle) aj tak nakoniec krasne stuhol v chladnicke.


  • olusa, 16. júna 2011 o 16:41
    uz sa chladi :)


  • daniela32, 30. júla 2011 o 18:36
    práve som ho upiekla.Je perfektný,teda BOL perfektný.zmizol rovno z plechu:))


  • dorisa, 30. júla 2011 o 19:24
    Pekný koláčik. Už je ich toľko, že ani neviem, či a a ktorý som piekla. Ked upečiem, ohodnotím chuť. Ukladám do KK.,


  • katuska36, 4. augusta 2011 o 17:44
    určite ten puding neklesne na dno plechu? už som podobný koláč piekla a ten puding úplne klesol na dno... spravila som niekde chybu, alebo sa mi to pri tomto recepte nestane? ďakujem za odpoveď :)


  • gabriela24, 12. augusta 2011 o 17:02
    akurát som ho dopiekla, len sa mi zdá , že ho mám nízky... má asi 2 cm :-( to tak má byť ?


  • tankaa, 14. augusta 2011 o 20:50
    ja som ho nemala az taky nizky hadam bol na mensom plechu


  • tankaa, 14. augusta 2011 o 21:11
    katuska36 neviem preco vam klesol puding na spodok mne sa to nestalo ved aj na obrazku je puding na vrchu to hnede


  • 3sandra3, 14. augusta 2011 o 21:27
    dobrý koláčik, vyskúšam


  • jjamajka, 6. novembra 2011 o 15:08
    kolacik urcite upeciem. uz som ho raz davno pokusne robila a nevydaril sa. myslim, ze to bol ale iny recept. takze som nan zanevrela. a teraz opat prisla jeho chvila...


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 20 komentárov)
  • jjamajka, 6. novembra 2011 o 15:18
    len som si vsimla rozdiel. v recepte 3 a v miske 4 vajcia. premia pre foto?


  • tankaa, 6. novembra 2011 o 18:13
    jjamajka,ospravedlnujem sa za preklep v recepte ,uz som to opravila.


  • nika60, 11. novembra 2011 o 19:08
    Presne takýto robievam je výborný jeden krát aj mne puding klesol na spodok,ale myslím,že preto ,lebo bol puding redší


  • zuzanasz, 23. novembra 2011 o 13:49
    ...prave sa pecieee :))


  • maminkinacharlotte, 17. januára 2012 o 19:59
    Poznam tento kolacik,ale stratila som dakde recept,robila som ho dnes podla Teba len do cesta som dala kakao a puding som dala vanilkovy...vlastne naopak..ale toje jedno...hlavne,ze polovica kolacu je uz zjedena


  • mataliptak, 4. februára 2012 o 14:43
    takto a tento fajnučký koláčik sa mi už chladí a moje detičky sa nevedia dočkať .... vyzerá krásne .... a viem , že aj bude taký chutný ako krásny :-)


  • mataliptak, 6. februára 2012 o 12:26
    bol vynikajúúúúci , jemnučký a lahodný mnam mnam .... zjedol sa do hodiny :-))


  • mishel20, 23. februára 2012 o 21:11
    Baby .. a v jakých šálkach meriate tie suroviny myslim tú múku a tak :)


  • tankaa, 24. februára 2012 o 20:07
    Ja pouzivam klasicke sialky na caj ja ,to ma asi 2,5 dcl aj dnes som ho piekla vyskusajte je dobry


  • tuska0808, 13. marca 2012 o 16:31
    trosku som ho vylepsila: do mriezky medzi puding som poukladala broskyne a do smotany som pridala nastruhanu citronovu koru.
    Mnamka!!!!


  • demi2111, 24. apríla 2012 o 13:30
    mnam tento kolačik robím podla tvojho receptu, je vynikajuci a všetkým čo ho ochutnali, velmi chutil. Dnes ho idem prichystať pre moju lasku. Mnam a dakujem za skvelý recept.


  • valeri, 13. mája 2012 o 12:08
    Práve ho mám v rúre, pôvodne som chcela piecť kolác TRIO, ale v komentároch som našla tento Tvoj a páčil sa mi, že nebolo treba nič vážiť, tak som rýchlo urobila ten, lebo rúra je vyhriata po mäse .-)).


  • evusik, 19. júna 2012 o 19:36



  • evusik, 19. júna 2012 o 19:37
    @tankaa upečené, zjedené úplne super, výborný koláčik :-)


  • 22miska22, 25. júla 2012 o 16:23
    natrela som smotanou,ale nestihla som dat do chladu,hned sme jeden riadok ochutnali.je bozsky.ked vychladne bude eno nuno.


  • tanya2210, 10. novembra 2012 o 10:07
    :-) Aj ja som chcela vyskusat kolac trio..a v komentaroch som zbadala tento recept..idem ho vyskusat..akurat som si nakupila suroviny..:-)


  • lubka272, 24. novembra 2012 o 13:40
    robim taky isty akurat davam namiesto cokoladoveho pudingu malinovy alebo jahodovy tak nam chuti lepšie :)


  • pkatreniak, 16. marca 2013 o 15:27
    prave som ho dal do rúry


  • sovicka46, 8. septembra 2013 o 19:46
    skuste nahradit kyslu smotanu kvalitnym bielym smotanovym jogurtom :) je to "lahsie" ;)


  • katka78, 27. októbra 2013 o 22:55
    Chutný koláčik, pridala som ešte kocku bielej čokolády do tmavého pudingu. Ďakujem za recept!




Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist