Foto: orchidea
Recept je z časopisu Slovenka, v ktorom bol uverejnený pred rokmi, je rýchly a podľa mňa aj dobrý.
Suroviny
2 šálky |
|
1,5 šálky |
|
1 šálka |
|
1 šálka |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
500 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1-2 PL |
|
1 balíček |
|
|
Postup
-
1
Pre upresnenie uvádzam že šálka predstavuje 3 dl . Všetky suroviny na cesto poriadne vymiešame a vylejeme na vymastený a polohrubou múkou vysypaný plech.
- 2
Suroviny na plnku dobre vymiešame, mlieko dávame podľa potreby aby nebola plnka veľmi riedka ale ani hustá.
- 3
Na cesto lyžičkou spúšťame tvarohovú plnku tak, aby sa tvorila tzv. prešívaná deka, (ako keby sme chceli vytvoriť šachovnicu). Pečieme vo vyhriatej rúre nie veľmi prudko. Keď sa kraje začnú oddeľovať od plechu, dopečieme. Krájame na štvorce. Môžu sa posypať práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ale vyzerá to úžasne...