Rôzne

Cake pops

melita - bez fotkymelita, 24. júla 2012

Dnes som sa stretla s týmto zaujímavým názvom - cake pops - sú to malé koláčiky na paličke. Na ich výrobu sa používa forma do rúry, podobná forme na malé muffinky. V ponuke je však aj elektrická forma.
Na stránke www.natortu.sk sú v ponuke rôzne formy, dokonca sú tam aj videá. Príprava nevyzerá komplikovane. Máte niekto s týmto typom dezertu nejakú skúsenosť ?

@zareaguj


Diskusia k téme

weron0605
prave som to pozerala a zamilovala som sa do toho! :) neviem ale na nete najst formu :( nechcem tu elektricku piecku, ale klasicku formu do rury, ale maju to len na ceskych strankach :( ked to niekto najde u nas dajte vediet a pobezim to kupit :)
mama3chlapov
Myslím si , že sa dajú vyrobiť jednoducho a bez piecky. Už dlho po nich pokukujem, dajú sa spraviť nádherné. Napr.  www.sweetlollicake.com





Raz som to aj skúsila, ale nebolo to ono. Korpus som zmiešala s džemom, napichala guličky na nakrájané špajdle, dala stuhnúť, omáčala v čokoláde a ozdobila. Jediný problém bol v tom, že to bolo ťažké a zle držalo na paličkách, keď boli postavené. Tak práve neviem v čom je ten fígeľ, aby guľky neboli také ťažké. Vo videách zmiešavajú upečený korpus a niečím čo nazývajú Creamy Frosting. Neviete čo to je?
evaann
Ja poznam pod nazvom Creamy Frosting cukrovu polevu,kde ide slahacka /35-40%/,vanilkovy extract a cukor.Vyslaha sa to v predchladenej kovovej nadobe.Da sa to vyrobit aj z masla.Citala som o Bakery creamy frosting na nejakej americkej stranke a tam do toho davali mne nezname ingrediencie,vznikne nieco,co sa asi pridava do cesta na tieto gulky.
weron0605
je to kremova poleva, kremova preto ze je viac husta ako tekuta, aby poriadne drzala.
mama3chlapcov - asi to nebolo ono preto, ze ked ich upecies v tej original forme, maju tvar gule ale je to ciste piskotove cesto, ked to uz pomiesas so vsetkym moznym ako som citala kade kde na nete ze spravit puncovinu a z toho gule tak to jednak nie je ono a jednak to je tazke.
aaadulienka
tie mrazene v obchode nie su ani zdaleka cake pops, je to nie co uplne ine, nie je to ani len podobne....mozno tak jedine tvarom :)
ildiva
prosím vás neviete aká je to poleva, je to cukor s bielkom, alebo ničo špecciálne ?