Rôzne

Burizóny v karameli

reisenka - fotkareisenka, 7. decembra 2009

Ahojte, prosím o radu. Neskúšali ste niekto robit tzv. TATRAMELKY = burizóny v karameli?
Kedze mam bezlepkovu dietu a moc toho nemozem a z toho obmedzenia mam obcas chut
na sladke, kde tiez toho vela mi celiatici nemozme, lebo pomaly v kazdej sladkosti je lepok,
kupim si obcas spominane TATRAMELKY, ale minule ma napadlo, ze by som si ich mohla
skusit urobit napr. do formy srncieho chrbata aj sama, ved balik burizonov stoji 12 SK a
nejaky rozpusteny cukor vyjde lepsie ako 14 SK za 4 malicke kusky z obchodu.
Lenze dnes som sa o to pokusila a nejako to nevyslo, ani vam nebudem opisovat aka je z
toho cukrova riedka kasa s plavajucimi nabotnanymi burizonmi a cele to vykydam. Proste
ako mam upravit alebo vyrobit karamel, aby mi tam tie burizonky, pripadne orechy, ci
slnecnicove semena zatuhli a zaroven to ale bolo makucke, nie ako lizatko.
DAKUJEM vopred za rady.
PS: pripadne ak mate tip na jednoduche sladkosti, najma teraz v predvianocnom obdobi,
pre celiatikov, budem rada, MAM PRVE BEZLEPKOVE VIANOCE.

@zareaguj


Diskusia k téme

10 komentáre k článku
Ahoj reisenka, našla som ten recept. Mám ho už viac ako 25 rokov, teraz som si naň spomenula. Pridávam do receptov:,,Karamelové burizóny."
Dakujem si zlaticko, vyskusam, ale.... Varim vyborne, len tie kolaciky, vobec mi to nejde, budem trenovat. Najhorsie je to ze som si kupila bezlepkovu muku v rakusku a ta je uplne ina ako napr. PROMIX, takze som vela veci pokaslala asi kvoli tomu. musim skusat...
Počuj, tak z toho si nič nerob... Ja som kedysi hľadala recepty na koláčiky na zahraničných weboch a než som prišla na to, aká múka je na čo najlepšia, tiež zopár koláčov letelo od jedu skoro aj s plechom do kontajnera...
Skúšaj a raz sa to musí podariť... Prípadne napíš aký si mala pri pečení problém a skúsime prísť na to kde sa stala chybička...
Dnes pridávam Vianočnú tortu pre celiatikov a jednoduchý bezlepkový zemiakový koláč. Sú úplne bez múky, takže nepotrebuješ ani ten nehorázne drahý Promix. Torta je trochu náročnejšia, ale keď dodržíš postup určite sa vydarí. Držím palce.
Ahoj reisenka!
Som tak isto na bzl. diéte prvý rok a skúšala som tiež burizónové gule a nejako mi tiež nevyšli. Aj keď sa zdalo, že je všetko OK tak na druhý deň mi zcukornateli. Nevzdávam to a idem ich ešte vyskúšať.Držím palce.
P.S. Neviem ako tebe ale mne sa vôbec nedarí upiecť chlieb stále je ubitý.
Už roky robím burizonové gule avždy sa podaria. Skús:
30-35 dg kr. cukru upáliť na miernom ohni na karamel
do tekutého naliať 1 sladené mlieko Salko (opatrne)
aj 1 stužený tuk (Omega, Cera ap).
Na miernom ohni miešať až kým sa to všetko nespojí (trošku to trvá, ale spojí sa to).
Odstaviť a vmiešať 3 balíky nesladených burizonov (niekto dáva 2 balíky, ale to je veľmi sladké).
Ja to robím tak, že burizóny si nasypem do vandlíka alebo nejakej väčšej misy , karamelovú masu nalejem do toho a vareškou dobre premiešam. Urýchlila som si to tak, že nerobím gule, ale masu si dávam na nejaký hrubší igelit (alebo alobal) a stočím ako salámu. Potom podľa potreby krájam asi 1 cm kolieska. Vôbec si nezašpiním ruky, aj sa to konzumuje lepšie, lebo na reze to vôbec nelepí.

Pridaj komentár do diskusie: