mňa by iba zaujímalo, prečo sa recepty, jedlá v reštauráciách i knihách označujú ako bezmäsité, keď sú v nich produkty z mäsa - viď: slanina, masť (husacia, kačacia, bravčová), klobása, hovädzí, bravčoví, kurací vývar,...?
@zareagujmňa by iba zaujímalo, prečo sa recepty, jedlá v reštauráciách i knihách označujú ako bezmäsité, keď sú v nich produkty z mäsa - viď: slanina, masť (husacia, kačacia, bravčová), klobása, hovädzí, bravčoví, kurací vývar,...?
@zareaguj
No a preto na SVK je bezmäsité jedlo vyprážaný syr so šunkou, ryba, lokše s husacou masťou.
Preto aj v Blave v starom meste zavreli jedinu vegetariansku restauraciu.
A čo sa týka vegetariánstva, tak sme sa už o tom rozprávali, jedna katastrofa. Vegetariáni to majú ťažké.
neviem, preco sa tak stalo, lebo pretym som bola normalny masozravec, ibaze v nasej rodine sme varili maso len v nedelu a potom, co sa zjedlo v skolskej jedalni
maso pripravujem rada a casto a svoje si pripravim podobnym sposobom, len pouzivam zeleninovy bujon a cerstve bylinky, vela cesnaku a cibule, sojovu omacku vynimocne - len na azijske speciality, hlavne dochucujem vinom
v Irsku tento problem ustupuje a bola som prekvapena, kolko ludi uprednostnuje vegetariansku stravu - moznoze preto, lebo je to lacnejsie, ale sme mali ludi, co si pretym davali zakazdym steak, po ochutnani vegetarianskych specialit mojej sefky (,ktora sa naucila varit vegetarianske jedla pocas rakovinoveho obdobia jej muza,) si ich i telefonicky predobjednavali
v Corku boli dve restauracie tohto typu, jedna exkluzivna a druha takeho bufetoveho typu a tam to praskalo vo svikoch, pretoze fakt vyborne jedla za minimalnu cenu, napr.: obrovsky tanier za 9 eur, co za to v restauracii dostanete tanier polievky, vodu a kavu
v Argentine v Buenos Aires taktiez tak isto sa vela ludi chodi najest do vegetarianskej restauracie bufetoveho typu, lebo za 10 eur si clovek naberie co chce a zje kolko chce a da si dva dezerty a stravi tam 3 hodiny a maju tam i meetingy, a to je krajina hovadziny!