Varenie

Bezlepkovy chlieb alebo pecivo

anaba - bez fotkyanaba, 4. mája 2014

Milí varecháči potrebovala by som pomoc,radu alebo rovno recept.Chystam pohostenie na oslavu a zistila som,že jeden z hostí má bezlepkovú diétu a chcela by som aj pre neho nejake pečivo alebo chlebík.Mam doma pohánkovú múku alebo možem kúpiť ama rantovú,ale žiadny recept iba z týchto múk som nenašla.stále mi vyhadzuje recepty z muky promix atd.Nepoznám dobre túto problematiku tak potrebujem poradiť.:-)

@zareaguj


Diskusia k téme

anaba
Nadia ved prave tu na varechesom hladala,len som chcela vediet ci sa da upiect kvalitny chlieb iba z tej pohankovej alebo cisto amarantovej muky.Ked peciem celozrnny chlieb alebo pecivo pridavam aj pohankovu muku,ale to miesam s bielou,tak pekne vykysne a je fajn,ak ale pridam vela tej pohankovej tak je taky tazky a hutny.si idem zase googlit:-) chcela som vsak poznat osobne skuenosti,nemam vela cau na skusanie,mui to vyjst na prvy pokus:-)
kukucka1211
keď potrebujete chlebík len ako prílohu k nejakému šalátu,tak sú dostať kúpiť také balené vo väčších potravinách,lebo upiecť bezlepkový chlieb chce aj trochu skúsenosti a tak ako píšete je na to treba aj tie originál múky pre bezlepkárov,ale ak máte odvahu a čas,tak skúste ten,ktorý poslala nadia56,vyzerá celkom dobre
manka1
milá @anaba , ak upečieš chlieb len z amarantovej múky - tak bude pikantný - ja som to v mojich bezlepkových začiatkoch prehnala pri medovníkoch a "štípali" ako čert. Pohanková múka - neviem si predstaviť len čisto z nej chlebík - pomiešala by som to kukuričnej viac a trochu pohankovej. Ale ako píše @kukucka1211 , ak je to len na jeden krát - pohostenie pre ľudí bezlepkových - tak by som asi radšej kúpila - mávajú aj v Kauflande, aj v Tesco, a asi aj v Billa. Chlebík z bezlepkových surovín je vždy hutnejší - nemá v sebe lepok - ten to v klasických pečivách drží a robí nadýchané. Držím palce na chutné pohostenie pre všetkých.
jozka2
Urcite najdes na recepty.cz bezlepkovy chlieb,ale ja by som to radsej neskusala ak maju v predajni,lebo nemusi sa podarit,alebo mu chutnat a tak je bez prace.
anaba
Dakujem za reakcie:-) Manka1 presne takuto radu som hladala,od niekoho kto to vyskusal:-)Ak nenajdem vyhovujuci recept,tak to skusim s kukuricnou a pohankou(a pre istotu sa poistim niecim kupenym).Ja viem ze sa to da kupit,ale cele pohostenie bude "domacke",s domacim pecivom a bielym kolacom(nasim vychodniarskym),tak som noveho kolegu nechcela ochudobnit o domacu kuchynu.A co si budeme nahovarat,nechcem sa poddat,ze to nedokazem:-D V kazdom pripade dakujem za komentare aspon sa mam od coho odrazit:-)
evanaaa
Len tak okrajovo, netýka sa to múky, ale v Lídli som videla aj bezlepk. mlieko za 1 €. A na jednorazové použitie by som ten chlieb či pečivo kúpila a netrápila sa s tým, nemusí sa vydariť, ale je fakt, že domáce by malo byť lepšie.
staflik
@evanaaa , ty trpíš nejakou úchylkou? Musíš vždy niečo "múdre napísať" za každú cenu? Videla si už mlieko, ktoré obsahuje lepok? Daj nám prosím vedieť kde si ho videla, aby sme o tomto zázraku vedeli, lebo taký zázrak je škoda nechať si len pre seba!
2michal
Ja by som tiež rád vedel, kde sa dá kúpiť mlieko, obsahujúce lepok :))