Rôzne

Ako sa dá vytlačiť recept aj s fotografiou???

matased - fotkamatased, 19. januára 2011

Varechu veľmi obľubujem, našla som tu inšpirácie, ohromné recepty a skvelých ľudí...Aj ja
si recepty ukladám do kuchárskej knihy, ale niektoré ma zaujmú natoľko, že by som si ich
rada aj vytlačila. Viacerí mi dajú za pravdu, že pri recepte veĺa napovie aj fotografia, ale pri
pokusoch o tlačenie tam jednoducho fotka chýba. Je to tým, že je chránená a nemožno ju
ďalej šíriť??? Ďakujem vopred za vysvetlenie.

@zareaguj


Diskusia k téme

tonicka53
vôbec nie, stačí si dať do bloku celý recept a potom otvoriť čistý Word súbor a vložiť buď cez ikonu na lište /taký žltý kufrík hore na lište-keď na neho prídeš myšou tak ti ukáže Prilepiť/, alebo stlačiť súčasne ctrl+v. Mne to takto ide, len musím upraviť ingrediencie, aby som ich mala v jednom riadku. Potom sa s nimi ešte pohrám, čiže znovu ich dám do bloku a označím farbu čiernu a zároveň zmažem podčiarknutie. No, ale možno ti to niekto vysvetlí jednoduchšie :D
evusik
@tonicka ja to robím presne tak isto, recept si celý okopírujem do Worldu a tam ho ešte upravím... @matased už tu bolo viac diskusií o tlačení receptov aj z fotkami, takže keď trochu pohľadáš určite to medzi diskusiami najdeš :-)
tonicka53
asi som ti to neopísala veľmi zrozumitelne, takže ešte raz:
myšou sa nastav pred začiatok názvu receptu - zatlač ľavé tlačidlo a drž ho zatlačené a zároveň ho ťahaj až dole k poslednému riadku. písmená ti zostanú v takom zelenom poli. Potom stlač zároveň kláves vľavo dole ctrl spolu s klávesou c /ctrl+c : čo je kopírovanie/, otvor ten wordovký súbor veľké modré W v modrom rámčeku a keď sa ti otvorí, tak stlač spolu klávesy ctrl+v: čo je vloženie - vloží ti celý recept aj s obrázkom. ináč ti to neviem opísať, nech sa ti podarí.
matased
@tonicka53 a @evusik ja vám veľmi ďakujem, takto som to presne robila, všetko sa mi skopírovalo, ale fotka nie.....to znamená, že mám niečo s notebookom. Ešte budem skúšať, veľmi Vám ďakujem.
tonicka53
vďačne, a ospravedlňujem sa ti, že som ti to písala tak "po lopate" :D
evusik
to ten spln, nedá sa spať, vidím že nie som sama :-)
evusik
@matased skús ešte raz ale myšou sa nastav hore vyššie a označ si recept viac od vrchu ešte hore nad nadpisom a potom urob tak ako je napísané. Okopíruje ti síce aj pár riadkov nad receptom, ale ti vo Worde ľahko vymažeš. Mne to občas tiež robí, že mi neokopíruje obrázok a toto vždy pomôže. Tak skús možno sa podarí :-)
azucena
Recept kopírujem tak, že si ľavým tlačítkom myši vytmavím čo potrebujem, kliknem pravým tlačítkom na kopírovať, vo Worde si otvorím novú stranu, kliknem pravým tlačítkom na prilepiť.Takto kopírujem všetky dokumenty.U receptom ale niekedy fotografie to neprekopíruje ani na desiaty pokus,Neviem čím to je.Text si upravím,zahustím, aby nezaberal veľa miesta.
cica2
Ahojte, som tu nová a chcem poradiť ako sa dá vymazať môj recept? Pomýlila som sa a hoci čaká na zverejnenie, chcem ho dať preč a nikde tam nevidím vymazať
alexdidi
@cica2 , ak chceš upraviť recept, tak sa vráť na Moje recepty a pri danom recepte na upraviť, potom môžeš opravovať a ak nechceš, aby bol zverejnený, choď na koniec receptu a klikni na skrytý recept. Budeš ho mať iba Ty.
tonicka53
no teda, neviem ako vám, ale mne fotografie skopíruje vždy ! ešte sa mi ani raz nestalo, že by mi fotografiu neskopírovalo; ale na druhej strane musím priznať, že o môj PC sa vzorne stará môj dobrý zať Marek :-)
evanaaa
No, ja so až taká múdra neni, lebo aj keby som to dokázala a podarilo by sa mi to, stále neviem, čo ešte k tomu potrebujem - kam mám ten recept ( článok, ap. ) vytlačiť, ak by som chcela? Niekde mimo PC ? (to som ale " múdra, čo?). Ja som rada, že som si ho dokázala uložiť sem.
tatranka
Tento rok som namiesto pekárničky na chlieb,dostala tlačiareň pod stromček.Do poslednej chvíle som verila,že v krabici pod stromčekom je pekárnička.No moje prekvapenie bolo ohromné.Tiež som po nej veľmi túžila.Manžel už asi nemohol pozerať a ma veľmi ľutoval,koľko píšem,prepisujem.
Môžem povedať,že je to ohromná vec pre varecháčky.Dobré recepty si Vytlačím a veľmi sa z nich teším.
Chlebík naďalej pečiem v rúre a myslím,že to tak aj zostane.
matased
milá @tatranka , aj ja sa veĺmi teším tlačiarni, som na recepty pedant, všetko si zakladám do euroobalov, tiež mám popísané neskutočné množstvo aj v zošitoch, mám knihy a všetko rozdeľujem dokonca aj do podskupín - napr.Vianočné...a tak. Ja verím, že sa onedlho budeš tešiť aj z pekárničky, teraz Ti prajem, nech Ti nová tlačiareň slúži!
tatranka
@matased si milá,preto že tlačiareň mi už veselo slúži.Asi máme rovnaké,alebo podobné myslenie a spôsoby.Aj ja si ukladám recepty podľa zloženia a druhov ingrediencii.Tiež mi dobre slúžia euroobaly.Muja časť knižnice,sú kuchárske knihy a tiež mám uložených nespočetné množstvo výstrižkov - receptov.Tak povedz.Nie je toho veľa spoločného?Jednoducho pekné,ženské záujmy.
A pekárnička si musí počkať.Ak sa dočká....?