Varenie

Ako nahradit DEKO?

lenkapav - fotkalenkapav, 5. septembra 2016

Mili Varechaci, rada by som pripravila diabolsku natierku na hrianky a podla receptu sa do nej pridava deko. Zijem v Rakusku a tu deko nekupim. Viete mi poradit, cim ho nahradit? Dakujem za kazdu radu.

@zareaguj


Diskusia k téme

rulik
podľa mňa je Deko regionálny názov a môžeš použiť aj nejaký iný konzervant, len by som ho pripravil tak ako je napísané na obale a potom precedil aby tam trebárs neboli horčičné semienka a pod., naviac verím, že keby si si urobilla vlastný nálev z cukru, soli, octu a korenín podľa chuti, mohlo by to fungovať, určite tam bude niečo pálivé("diabolské), čo poslúži ako konzervant, veď naše staré matere tiež nemali Deko, aj keď sa používalo už v mojom detstve a to mám 59
1x 45678
kukulienka71
a to je aký recept?:-) zmes korenín si vieš urobiť aj doma a potom naplené fľašky sterilizovať, myslím, že deko sa dá úplne vynechať. Niektoré konzervačné látky (ak by si použila náhradu) vraj zanechávajú pachuť v potravine.
mariamka
ak sa nemylim, do takej natierky ide preosiate deko, tym sa vlastne zbavis korenin a ostane ti sol, ktorej moze byt ako uvadzaju na obale cca 90 % cize 90 g, takze solou :)