Nápoje

Ako na ríbezľový sirup

tothka - bez fotkytothka, 29. júna 2015

Dnes som bola u syna oberať ríbezle a priniesla som si domov asi 1 a 1/2 odšťavenej masy z červených ríbezlí. Chcela by som si z nich spraviť sirup a neviem ako na to, pretože sirupy som nikdy nerobila. Poradí mi niekto?

@zareaguj


Diskusia k téme

7 komentáre k článku
@redakcia , vďaka za typy, ja som si už prešla všetky stránky so sirupmi ale nechcela by som varený sirup, prikláňam sa k tomu od @sovka , iba neviem ako sa bude chovať tá odšťavená masa ríbezlí .
Skoda,ze si tie ribezle odstavila.Stacilo ich popucit zmiesat s cukrom a v uzavretom plastiku by ti vydrzali niekolko mesiacov a stale svieze.Pouzit sa daju na cokolvek.
@aroooo a @jozka2 ďakujem za nápady, pridala som vodu, cukor aj kyselinu citronovú, zatiaľ to vyzerá dobre, pektín sa vyzrážal na vrchu, zajtra zlejem do fliaš cez niekoľko vrstiev gázy a uvidím. Určite ho vnúčatá zlikvidujú počas leta a ja sa k nim pridám.
Pokial som dobre rozumela, Ty si doniesla uz len ten odpad po odstavení. Stavu na lekvar si nechal asi syn. Z toho odpadu jedine víno, aj to nie som si istá.
@marienka44. nie ja som mala šťavu bez odpadu, ale už je všetko v poriadku, poradila som si, ďakujem.