Sirup ríbezľový (fotorecept)

Sirup ríbezľový (fotorecept)
Foto: akeber
akeberAkeber, recept pridal: 2. júla 2011 16:28Ďalšie jeho recepty

Robím ho z čierneho ríbezľa každý rok.

Suroviny

6 lit.
porcií
1 hod.
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Ríbezle prepasírujeme .
Sirup ríbezľový (fotorecept) - obrázok 1

2

Do väčšieho hrnca dáme 100 listov ríbezľa , 4 litre vody , 2 poháre šťavy z ríbezľa a 6 dkg kyseliny citronovej. Od bodu varenia varíme pol hodinu.
Sirup ríbezľový (fotorecept) - obrázok 2

3

Precedíme.
Sirup ríbezľový (fotorecept) - obrázok 3

4

Pridáme 4 kg cukru a konzervačný prípravok.
Sirup ríbezľový (fotorecept) - obrázok 4

5

Ešte 15 min. povaríme. Zlejeme do fliaš cez sitko.Približne 6 lit sirupu.
Sirup ríbezľový (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 2. júla 2011 o 23:11
    Bodol by.


  • marianna76, 2. júla 2011 o 23:56
    íha.... ja len ríbezle otrhám, dám do sáčikov a do mrazničky, robievam čaj. Neodstopkovávam ich, veď keď sú aj listy liečivé.... ale fajn, potom dám prevariť do vody a keď chceme pijeme aj studené... väčšinou bez cukru.


  • akeber, 3. júla 2011 o 08:51
    ja som pila čaj , ríbezle zasypané cukrom a zavarené, len bobule & zaliať prevarenou vodou zopár bobúľ je chutný ale ja mám málo ríbezľa tak robievam zatiaľ len sirup


  • evia, 3. júla 2011 o 18:55
    ja robím sirup bez varenia, ríbezle zalejem vodou a trochu kyseliny citronovej a na druhý deň prepasírujem, pridám cukor a po rozpustení dám do pohárov a zasteriluzujem iba toľko, aby chytilo viečko. Myslím si, že pri varení sa stráca hodnotný vitamín.


  • akeber, 3. júla 2011 o 21:09
    a v akom pomere evia ? vyskúšala by som nabudúce...


  • cica2, 8. júla 2011 o 18:25
    hmm, keby som mohla mať tento sirup u nás doma:))) Krásne foto!


  • akeber, 10. júla 2011 o 09:57
    dík cica , ale fotím len starým mobilom preto sú tam tie čierne botky ....ešte sa mám čo od teba učiť


  • ancicka, 10. júla 2011 o 11:11
    Tak dnes sa idú oberať ríbezle,tak vyskúšam aj sirup.


  • akeber, 10. júla 2011 o 18:13
    nech sa vydaríí í:)


  • smiechana, 2. augusta 2012 o 15:11
    hm...nesúhlasím s kyselinou a ešte aj konzervant...!!! vôbec nie je potrebné...ale inak je to super sirup a keď sa skombinujú červené ríbezle s čiernymi, tak ani džem nemá komkurenta :)


  • akeber, 2. augusta 2012 o 16:57
    @smiechana :-)) súhlasíš a či nesúhlasíš každý podľa svojho :-))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Králik dedka Kosíka
V Skalici som si našiel manželku a do tohto kráľovského mesta podnes chodím rád. Sú tam dobrí a rázovití ľudia, dobré červené i biele víno, voňavučký trdelník a napokon i vyberaná gastronómia.

Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.

Ewout Eleveld: Na stôl u nás čakáte aj 2 mesiace
S kľudom Holanďana nám Ewout Eleveld – šéfkuchár holandskej Restaurant de Leest a hosť gastronomického kongresu Gastronomy Slovakia porozprával o svojej práci ocenenej tromi hviezdičkami od Michelina.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


TOPlist