Sirup ríbezľový (fotorecept)

Sirup ríbezľový (fotorecept)
Foto: akeber
akeberAkeber, 44 ročná žena, recept pridala: 2. júla 2011 16:28Ďalšie jej recepty

Robím ho z čierneho ríbezľa každý rok.

Suroviny

6 lit.
porcií
1 hod.
minút
príprava

Postup prípravy receptu

Ríbezle prepasírujeme .
Sirup ríbezľový (fotorecept) - obrázok 1

Do väčšieho hrnca dáme 100 listov ríbezľa , 4 litre vody , 2 poháre šťavy z ríbezľa a 6 dkg kyseliny citronovej. Od bodu varenia varíme pol hodinu.
Sirup ríbezľový (fotorecept) - obrázok 2

Precedíme.
Sirup ríbezľový (fotorecept) - obrázok 3

Pridáme 4 kg cukru a konzervačný prípravok.
Sirup ríbezľový (fotorecept) - obrázok 4

Ešte 15 min. povaríme. Zlejeme do fliaš cez sitko.Približne 6 lit sirupu.
Sirup ríbezľový (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

11 komentárov k receptu
  • dorisa, 2. júla 2011 o 23:11
    Bodol by.


  • marianna76, 2. júla 2011 o 23:56
    íha.... ja len ríbezle otrhám, dám do sáčikov a do mrazničky, robievam čaj. Neodstopkovávam ich, veď keď sú aj listy liečivé.... ale fajn, potom dám prevariť do vody a keď chceme pijeme aj studené... väčšinou bez cukru.


  • akeber, 3. júla 2011 o 08:51
    ja som pila čaj , ríbezle zasypané cukrom a zavarené, len bobule & zaliať prevarenou vodou zopár bobúľ je chutný ale ja mám málo ríbezľa tak robievam zatiaľ len sirup


  • evia, 3. júla 2011 o 18:55
    ja robím sirup bez varenia, ríbezle zalejem vodou a trochu kyseliny citronovej a na druhý deň prepasírujem, pridám cukor a po rozpustení dám do pohárov a zasteriluzujem iba toľko, aby chytilo viečko. Myslím si, že pri varení sa stráca hodnotný vitamín.


  • akeber, 3. júla 2011 o 21:09
    a v akom pomere evia ? vyskúšala by som nabudúce...


  • cica2, 8. júla 2011 o 18:25
    hmm, keby som mohla mať tento sirup u nás doma:))) Krásne foto!


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 5 komentárov)
  • akeber, 10. júla 2011 o 09:57
    dík cica , ale fotím len starým mobilom preto sú tam tie čierne botky ....ešte sa mám čo od teba učiť


  • ancicka, 10. júla 2011 o 11:11
    Tak dnes sa idú oberať ríbezle,tak vyskúšam aj sirup.


  • akeber, 10. júla 2011 o 18:13
    nech sa vydaríí í:)


  • smiechana, 2. augusta 2012 o 15:11
    hm...nesúhlasím s kyselinou a ešte aj konzervant...!!! vôbec nie je potrebné...ale inak je to super sirup a keď sa skombinujú červené ríbezle s čiernymi, tak ani džem nemá komkurenta :)


  • akeber, 2. augusta 2012 o 16:57
    @smiechana :-)) súhlasíš a či nesúhlasíš každý podľa svojho :-))



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Turecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Archaa o Turecku.

Veľká noc v Indii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. O Indii píše Methi.

Veľká noc v Austrálii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes od Palokuchki.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist