Sirup ríbezľový (fotorecept)

Sirup ríbezľový (fotorecept)
Foto: akeber
akeberAkeber, recept pridal: 2. júla 2011 16:28Ďalšie jeho recepty

Robím ho z čierneho ríbezľa každý rok.

Suroviny

6 lit.
porcií
1 hod.
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Ríbezle prepasírujeme .
Sirup ríbezľový (fotorecept) - obrázok 1

2

Do väčšieho hrnca dáme 100 listov ríbezľa , 4 litre vody , 2 poháre šťavy z ríbezľa a 6 dkg kyseliny citronovej. Od bodu varenia varíme pol hodinu.
Sirup ríbezľový (fotorecept) - obrázok 2

3

Precedíme.
Sirup ríbezľový (fotorecept) - obrázok 3

4

Pridáme 4 kg cukru a konzervačný prípravok.
Sirup ríbezľový (fotorecept) - obrázok 4

5

Ešte 15 min. povaríme. Zlejeme do fliaš cez sitko.Približne 6 lit sirupu.
Sirup ríbezľový (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 2. júla 2011 o 23:11
    Bodol by.


  • marianna76, 2. júla 2011 o 23:56
    íha.... ja len ríbezle otrhám, dám do sáčikov a do mrazničky, robievam čaj. Neodstopkovávam ich, veď keď sú aj listy liečivé.... ale fajn, potom dám prevariť do vody a keď chceme pijeme aj studené... väčšinou bez cukru.


  • akeber, 3. júla 2011 o 08:51
    ja som pila čaj , ríbezle zasypané cukrom a zavarené, len bobule & zaliať prevarenou vodou zopár bobúľ je chutný ale ja mám málo ríbezľa tak robievam zatiaľ len sirup


  • evia, 3. júla 2011 o 18:55
    ja robím sirup bez varenia, ríbezle zalejem vodou a trochu kyseliny citronovej a na druhý deň prepasírujem, pridám cukor a po rozpustení dám do pohárov a zasteriluzujem iba toľko, aby chytilo viečko. Myslím si, že pri varení sa stráca hodnotný vitamín.


  • akeber, 3. júla 2011 o 21:09
    a v akom pomere evia ? vyskúšala by som nabudúce...


  • cica2, 8. júla 2011 o 18:25
    hmm, keby som mohla mať tento sirup u nás doma:))) Krásne foto!


  • akeber, 10. júla 2011 o 09:57
    dík cica , ale fotím len starým mobilom preto sú tam tie čierne botky ....ešte sa mám čo od teba učiť


  • ancicka, 10. júla 2011 o 11:11
    Tak dnes sa idú oberať ríbezle,tak vyskúšam aj sirup.


  • akeber, 10. júla 2011 o 18:13
    nech sa vydaríí í:)


  • smiechana, 2. augusta 2012 o 15:11
    hm...nesúhlasím s kyselinou a ešte aj konzervant...!!! vôbec nie je potrebné...ale inak je to super sirup a keď sa skombinujú červené ríbezle s čiernymi, tak ani džem nemá komkurenta :)


  • akeber, 2. augusta 2012 o 16:57
    @smiechana :-)) súhlasíš a či nesúhlasíš každý podľa svojho :-))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist