Ďalší vynikajúci domáci sirup.
príprava
Postup
-
1
Maliny rozmiešať s vodou, pridať kys. citrónovú, premiešať a nechať 24 hod. stáť. Potom čistý smaltovaný hrniec ovinúť čistou utierkou/alebo nepoužívaná čistá obliečka z malého vankúša/naliať na ňu maliny a nechať 24 hod odkvapkávať niekde v kúte,ja som to zviazala,zavesila na varechu nad hrncom. Šťavu odmerať a pridať do nej na l liter šťavy 90 dkg cukru, zamiešať a nechať variť 2-3 min./zberať špinavú penu/. Horúce naliať do čistých fliaš,nepriepustne uzavrieť.Ja som ich strčila ešte pod deku chladiť./nesterilizuje sa/
- 2
Takto som pripravovala aj višňový sirup a čo mi zostalo v textilnom vrecku po odkvapkaní šťavy som hodila do hrnca,prisypala cukor a bol z toho najsamlepšejšejší višňový lekvár.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu