Magazín

Kým príde pôst: 13 tipov, čo variť posledný fašiangový týždeň

Kým príde pôst:
13 tipov, čo variť posledný fašiangový týždeň

Špecialitky z dobrého mäsa, oškvarkov, klobás či jaterníc, ale aj šišky a fánky. Vychutnajte si záver fašiangov plnými dúškami, pôst...
6 minút čítania

Nebudete ľutovať: 10 inšpirácií na vynikajúci obed z morčacieho mäsa

Nebudete ľutovať:
10 inšpirácií na vynikajúci obed z morčacieho mäsa

Neviete, čo si počať s morčacím stehnom či prsami? Duste, pečte, vyprážajte! Tieto recepty vás dovedú k chutnému výsledku.
5 minút čítania

Tip na nedeľný dezert: Máte radi nevšedné kombinácie? Vyskúšajte kávové želé, povzbudenie a sladkú maškrtu v jednom

Tip na nedeľný dezert:
Máte radi nevšedné kombinácie? Vyskúšajte kávové želé, povzbudenie a sladkú maškrtu v jednom

Káva a nejaká sladkosť, to patrí k príjemnému víkendovému popoludniu. A tento dezert ich spája do jedinečnej pochúťky.
3 minúty čítania

Bude to raz-dva: 11 receptov na mrveničkové koláče. Toto je skvelé riešenie, keď sa vám nechce piplať s cestom

Bude to raz-dva:
11 receptov na mrveničkové koláče. Toto je skvelé riešenie, keď sa vám nechce piplať s cestom

Pri žiadnom z týchto koláčov vás nečaká miesenie, kysnutie ani vaľkanie. Klasické cesto nahrádza posýpka, ktorú jednoducho vypracujete aj prstami....
5 minút čítania

Taliansky syr: Burrata, drahšia sestra mozzarelly. Ako ju v kuchyni nezabiť?

Taliansky syr:
Burrata, drahšia sestra mozzarelly. Ako ju v kuchyni nezabiť?

Je synonymom luxusu na tanieri, ale aby to bolo naozaj tak, treba vedieť, ako s touto syrovou lahôdkou správne zaobchádzať.
5 minút čítania

Jednoducho neodolateľné: Syr, párky aj zelenina. 10x vysmážané slané chuťovky v cestíčku

Jednoducho neodolateľné:
Syr, párky aj zelenina. 10x vysmážané slané chuťovky v cestíčku

Nadýchané dozlatista vypražené cestíčko spraví aj z obyčajných surovín lahôdky, ktorých sa nebudete vedieť dojesť....
5 minút čítania

Oplatí sa počkať: Viete, že sú jedlá, ktoré na druhý deň chutia lepšie než čerstvé? Určite ich varíte aj vy

Oplatí sa počkať:
Viete, že sú jedlá, ktoré na druhý deň chutia lepšie než čerstvé? Určite ich varíte aj vy

Niektoré pokrmy sa menia na chuťovú bombu až po oddychu v chladničke. Ktoré budú zajtra priam excelovať?
4 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 8/2025: Varíme s údeným mäsom

PRÍLOHA VARECHA 8/2025:
Varíme s údeným mäsom

Varecha s receptami na výborné recepty s údeným mäsom z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 21. februára...
3 minúty čítania

Nikdy neuškodia: 11 jedál so sušenými paradajkami. Vylepšia cestoviny, fašírky, mäso aj polievku

Nikdy neuškodia:
11 jedál so sušenými paradajkami. Vylepšia cestoviny, fašírky, mäso aj polievku

Chuť čerstvých paradajok v zime nie je nič moc, ale to sa nedá povedať o tých sušených. Ak ich máte radi, možností,...
5 minút čítania

Fakt alebo fake: Je možné uvariť celé zemiaky za 5 minút? Vyskúšali sme to za vás

Fakt alebo fake:
Je možné uvariť celé zemiaky za 5 minút? Vyskúšali sme to za vás

Medzi „zaručenými“ internetovými kuchynskými radami s bombastickými titulkami nás zaujal tip, ako expresne uvariť zemiaky za pár minút....
3 minúty čítania

Zelenina netradične: 8 receptov na tie najchutnejšie cviklové koláče s čokoládou

Zelenina netradične:
8 receptov na tie najchutnejšie cviklové koláče s čokoládou

Prepašujte do sladkého koláča zdravú cviklu. V kombinácii s čokoládou nad ňou nikto nebude ohŕňať nos.
4 minúty čítania

Dobré rady: Ako doma skladujete nastrúhaný syr? Takto vám vydrží dlhšie

Dobré rady:
Ako doma skladujete nastrúhaný syr? Takto vám vydrží dlhšie

Nastrúhaný syr rýchlejšie podľahne skaze, než ten vcelku. Naše tipy vám pomôžu udržať ho v čo najlepšej kvalite.
5 minút čítania

So zeleninou, aj s údeným: 11x krúpová polievka, obyčajná za pár drobných, aj sviatočná s mäsom

So zeleninou, aj s údeným:
11x krúpová polievka, obyčajná za pár drobných, aj sviatočná s mäsom

Jačmenné krúpy spravia aj tú najjednoduchšiu zeleninovú polievku výdatnejšou....
5 minút čítania

Liečia dušu: Prečo nás niektoré jedlá robia šťastnými? A ktoré to sú?

Liečia dušu:
Prečo nás niektoré jedlá robia šťastnými? A ktoré to sú?

Všetko je proti vám, ale potom si dáte niečo dobré pod zub a zrazu sa život zdá o niečo krajší......
4 minúty čítania

Chutné voľno: Čo variť deťom cez jarné prázdniny? 10 tipov na jedlá, ktoré milujú

Chutné voľno:
Čo variť deťom cez jarné prázdniny? 10 tipov na jedlá, ktoré milujú

Týždeň oddychu postupne čaká školákov po celom Slovensku. Vylepšite im prázdninové dni niečím dobrým pod zub....
4 minúty čítania

Studnica nápadov: Pomôžu pri trávení aj zdravšie osladia. Poradíme vám, ako využiť sušené slivky na maximum

Studnica nápadov:
Pomôžu pri trávení aj zdravšie osladia. Poradíme vám, ako využiť sušené slivky na maximum

Sú výživné, chutné a mimoriadne všestranné. Obohaťte svoje recepty o toto sušené ovocie s benefitmi.
6 minút čítania

Nedeľný dezert: 9 receptov na jednoduché jablkové torty

Nedeľný dezert:
9 receptov na jednoduché jablkové torty

Aj keď nejde o klasické poschodové torty, na lenivé popoludnie ku kávičke sú tieto nenáročné koláče ako stvorené.
4 minúty čítania

Aby sa podaril: Ako správne uvariť ružičkový kel. Takto už nikdy nebude horký, kašovitý ani rozpadnutý

Aby sa podaril:
Ako správne uvariť ružičkový kel. Takto už nikdy nebude horký, kašovitý ani rozpadnutý

Nepatrí medzi hity našej kuchyne a z veľkej miery za to môže jeho nevhodná príprava....
5 minút čítania

Miroslav Zamiška: Často používam recepty starej mamy, pretože všetko už bolo vymyslené

Miroslav Zamiška:
Často používam recepty starej mamy, pretože všetko už bolo vymyslené

Šéfkuchár najlepšieho slovenského hotela má rád klasické suroviny, ale pristupuje k nim kreatívne.
6 minút čítania

Pre celú rodinu: Cestoviny, ktoré milujú všetky deti, jedlá z jedného pekáča aj sýta polievka. 11x sobotný obed z mletého mäsa

Pre celú rodinu:
Cestoviny, ktoré milujú všetky deti, jedlá z jedného pekáča aj sýta polievka. 11x sobotný obed z mletého mäsa

S mletým mäsom sa dajú robiť doslova zázraky. Toto je len malá ukážka, čo s ním môžete v kuchyni podniknúť, aby ste...
5 minút čítania

Rýchlejšie v kuchyni: Kde všade môžete použiť fazuľu z konzervy? Objavte všetky možnosti, upečiete z nej aj koláč!

Rýchlejšie v kuchyni:
Kde všade môžete použiť fazuľu z konzervy? Objavte všetky možnosti, upečiete z nej aj koláč!

Fazuľa v plechovke je praktickým riešením, keď nie je času nazvyš. Bez namáčania a varenia, vždy je pripravená, aby sa stala...
6 minút čítania

Lákavé a lahodné: Recepty na najlepšie zákusky s bielou čokoládou. Na slávnostné príležitosti, aj jednoduché bez pečenia

Lákavé a lahodné:
Recepty na najlepšie zákusky s bielou čokoládou. Na slávnostné príležitosti, aj jednoduché bez pečenia

Vymeňte horkú či mliečnu čokoládu za bielu a potešte sa jej sladučkou jemnou chuťou v týchto výnimočných dezertoch.
4 minúty čítania

Nezabite romantiku: 7 jedál a nápojov, ktoré môžu urobiť z valentínskej večere poslednú

Nezabite romantiku:
7 jedál a nápojov, ktoré môžu urobiť z valentínskej večere poslednú

Jedlo môže byť počas romantického večera vaším spojencom, ale tiež najväčším nepriateľom.
5 minút čítania

Valentínky a svet vášne

Fedor Malík:
Valentínky a svet vášne

Katolícka cirkev uznáva troch svätých Valentínov....
2 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 7/2025: Sladké vyznania

PRÍLOHA VARECHA 7/2025:
Sladké vyznania

Varecha s receptami na úžasné valentínske dezerty z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 14. februára.
3 minúty čítania