6x zázračný koláč:
  Stačí len zamiešať cesto, naliať na plech a upiecť. Ale ten výsledok vás zaručene prekvapí
					Magický, inteligentný, chytrý... Takýmito prívlastkami sa môže pýšiť máloktorý koláč. Čomu za tieto superlatívy vďačí?...  
4 minúty čítania
 
					Objavte autentické ázijské chute s ryžovým octom a wasabi pastou SHAN´SHI
INZERCIA - Kulinárska cesta po Ázii nemusí byť ďaleká.... 
5 minút čítania
 
					Malé tajomstvo:
  Už nikdy viac lepkavý ani tvrdý. Túto vec musíte vedieť, aby bol váš kuskus sypký a nadýchaný
	
				
						 Aj keď je príprava kuskusu až neuveriteľne jednoduchá,  skrýva sa v nej jedna malá nástraha.  Poznáte ju? 
 
4 minúty čítania
 
					11x vegetariánsky guláš:
  Žiadne mäso ani údeniny, tak z čoho sa dá uvariť?
	
				
						 Nie vždy je chuť na mäso alebo ho jednoducho nekonzumujeme.  Ale aj jedlá bez neho dokážu zasýtiť a tieto guláše sú toho dôkazom...  
5 minút čítania
PRÍLOHA VARECHA 44/2025:
 Pochutnajte si na tekvici
				 Varecha s receptami na chutné recepty z tekvice z portálu Varecha. sk,  vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 31.  októbra.  
3 minúty čítania
Odvážne spojenia:
  Sladko-slané chute na hrane. Ochutnajte tieto trendy
				Niektoré kombinácie znejú ako kuchynský experiment, ktorý sa nepodaril a predsa sa stali ikonami modernej gastronómie.... 
4 minúty čítania
Gaštany, orechy, kapusta, jablká...:
  Tie najlepšie sezónne pochúťky z plodov jesene, ktoré vyčarujú domácu pohodu
				Či už uvaríte tekvicovú polievku, upečiete gaštany, jablká so škoricou alebo orechový koláč, domov bude razom voňať útulnosťou.... 
10 minút čítania
Záhradka v črepníku:
  3 jednoduché tipy, ako sa starať o bylinky z obchodu, aby vydržali dlhšie
				 Ste odkázaní na bylinky v kvetináči zo supermarketu? Poradíme vám,  ako ich udržať  v dobrej kondícii.  
4 minúty čítania
Tajomstvo vysokej ceny vanilky
 INZERCIA - Aj darček môže niesť príbeh,  zámer a hlbší význam.   
4 minúty čítania
Fedor Malík:
 Solanum tuberosum...
				...rastlina trvalka z čeľade Solanaceae. Zemiak.... 
3 minúty čítania
Čo variť tento týždeň:
  14 tipov na všedné dni, Halloween aj dušičkový víkend
				 Práca,  škola,  strašidelný večer,  návštevy cintorínov aj stretnutia so širokou rodinou.  Čaká nás naozaj pestrý týždeň,  tak si s nami...  
6 minút čítania
Pečie celé Slovensko:
  Dnes sa budú ťahať štrúdle, tvarovať kaiserky a zdobiť linecké torty. A toto sú naše vychytávky
				Vo štvrtej epizóde sladkej šou do stanu dorazia rakúske chute.... 
9 minút čítania
Pohladia dušu:
  5 korenín, ktoré v jesennej kuchyni nesmú chýbať
				Je tu čas jablkových koláčov, vareného vína, ale aj sýtych omáčok či tekvicových polievok.... 
7 minút čítania
Sladké opojenie:
  10 makových zákuskov, ktoré si vás podmania na prvé ochutnanie
				 V buchtách,  závinoch či kysnutých koláčoch je mak ako doma.  Upiecť si však z neho môžete aj vynikajúce rezy,  ktoré uspejú aj...  
4 minúty čítania
Pokrok nezastavíš:
  Od strukovín a zeleniny k výrobkom z 3D tlačiarne. Aké budú cestoviny budúcnosti? 
				Ak existuje jedlo, ktoré spája kontinenty, generácie a chute, sú to určite cestoviny.... 
6 minút čítania
10x rybacia nátierka:
  Z konzervy sardiniek či tuniaka, kúska údenáča aj lososa  
				 Fičia u vás rybacie nátierky? Doplňte si zbierku receptov o ďalšie chutné variácie.   
5 minút čítania
Zaujímavý tip:
  Skúšali ste už nakladané avokádo? Toto sú dôvody, pre ktoré by ste to mali urobiť
				 Tento nálev dokáže s avokádom malé zázraky.  A pripravíte ho úplne jednoducho.  
4 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 43/2025:
  Zemiaky 9x inak a vždy chutne
				 Varecha s receptami na výborné recepty zo zemiakov z portálu Varecha. sk,  vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 24.  októbra.  
3 minúty čítania
Upracte jeseň do špajzy:
  12x sterilizovaná zelenina. Zaváraná cvikla, čalamáda, mrkva do zemiakového šalátu aj zmes pod sviečkovú
				 Zužitkujte úrodu zo záhrady do posledného kúska.  Naplňte poháre jesennou zeleninou a celú zimu budete mať vystarané.   
5 minút čítania
Dobré rady:
  Ako premeniť kus mäsa na šťavnatú kotletu 
				 Aby vám na tanieri neskončilo mäso suché ako podošva,  zíde sa poznať pár kuchárskych trikov.  
 
3 minúty čítania
Známe aj nové:
  11 výborných tipov, čo navariť z mletého mäsa
				 Mleté mäso je základom nepreberného množstva chutných jedál.  A toto je len pár z nich pre vašu inšpiráciu.  
5 minút čítania
Bez stresu a úrazu:
  Trik ako ošúpať tekvicu rýchlo a bezpečne
				 Šúpanie hokkaido alebo maslovej tekvice môže byť celkom náročné.  Vďaka tomuto návodu ich však očistíte naozaj jednoducho. 
 
2 minúty čítania
Do školy aj do práce:
  12x voňavé škoricové koláče do ruky
				Tieto úžasné kúsky si môžete pribaliť do roboty k popoludňajšej káve alebo nimi vylepšiť školskú desiatu.... 
5 minút čítania
Rozlúsknite záhadu:
  Biely verzus oranžový čedar. Líši sa len ich farba, alebo aj chuť a kvalita?
				Už ste niekedy stáli pred regálom plným syrov a nevedeli sa rozhodnúť, ktorému čedaru dáte prednosť?... 
4 minúty čítania
Fedor Malík:
 Gaštan modranský
				 Osem krížikov mám za sebou a nohy mi už akosi neslúžia.  Ešteže tá hlava sem-tam poslúcha.  Ešteže si čosi pamätám.   
3 minúty čítania

























