Magazín

Obľúbená bylinka: Pažítka sa nehodí len do nátierky. 11 nápaditých receptov, kde ju môžete nechať vyniknúť

Obľúbená bylinka:
Pažítka sa nehodí len do nátierky. 11 nápaditých receptov, kde ju môžete nechať vyniknúť

Pažítku sa podarí dopestovať aj tomu najväčšiemu amatérovi. Tak by bola škoda používať ju len ako ozdobu....
5 minút čítania

Najbližšie vyskúšajte: Ako zohriať lazane zo včera? Použite tento malý trik a budú chutiť ako čerstvé

Najbližšie vyskúšajte:
Ako zohriať lazane zo včera? Použite tento malý trik a budú chutiť ako čerstvé

Že lazane z predchádzajúceho dňa nie sú nič moc? Skôr než ich dáte zohriať, nevynechajte jeden dôležitý krok....
3 minúty čítania

Všestranný doplnok: 9 jedál s holandskou omáčkou. Podávať ju môžete k zelenine, mäsu aj rybám

Všestranný doplnok:
9 jedál s holandskou omáčkou. Podávať ju môžete k zelenine, mäsu aj rybám

Zvyčajne si ju spájame so špargľou a s vajíčkom Benedikt, ale táto univerzálna omáčka, ktorej základ tvoria žĺtky, sa hodí k viacerým...
4 minúty čítania

Bublinky na pomoc: Užitočné tipy, ako využiť minerálku pri varení a pečení. Vylepší palacinky, koláče aj fašírky

Bublinky na pomoc:
Užitočné tipy, ako využiť minerálku pri varení a pečení. Vylepší palacinky, koláče aj fašírky

Minerálna voda má v kuchyni omnoho širšie využitie než je len zapíjanie jedla či uhasenie smädu.
5 minút čítania

Írske karé s kapustou

Fedor Malík:
Írske karé s kapustou

Juraj odišiel do Írska pred štvrťstoročím. Žije si tam spokojne.
2 minúty čítania

Záchrana zo špajzy: 12x rýchla večera z konzervy tuniaka

Záchrana zo špajzy:
12x rýchla večera z konzervy tuniaka

Cestoviny, šaláty, fašírky, slané muffiny... Poznáme dosť chutných dôvodov, prečo je dobré mať doma v zásobe tuniakovú konzervu.
5 minút čítania

Víťaz Pečie celé Slovensko Pavel Nikov: V šou som musel aj zariskovať

Víťaz Pečie celé Slovensko Pavel Nikov:
V šou som musel aj zariskovať

Zručný sympaťák musel pred kamerami krotiť svoje emócie, popasovať sa so svojím perfekcionizmom a po suverénnom víťazstve sa naučiť aj sám seba pochváliť.
21 minút čítania

Nielen do dubajskej čokolády: Tajomné tahini si jednoducho urobíte aj doma. Stačia vám na to len dve bežné suroviny

Nielen do dubajskej čokolády:
Tajomné tahini si jednoducho urobíte aj doma. Stačia vám na to len dve bežné suroviny

Na ingredienciu so záhadným názvom natrafíte v rôznych receptoch, ale aj na obaloch známych cukroviniek....
5 minút čítania

TOP rebríčky: Pečenie na sviatky, sezónne bylinky aj vajíčka. Pozrite si tie najlepšie recepty uplynulého mesiaca

TOP rebríčky:
Pečenie na sviatky, sezónne bylinky aj vajíčka. Pozrite si tie najlepšie recepty uplynulého mesiaca

V apríli to na Vareche žilo prípravami na Veľkú noc, ale pribudli aj skvelé tipy, ako v kuchyni využiť obľúbené jarné rastlinky....
14 minút čítania

Grilovacia sezóna: 7 rád pre vždy dokonalé burgre. Na čo si dať pozor a čoho sa vyvarovať?

Grilovacia sezóna:
7 rád pre vždy dokonalé burgre. Na čo si dať pozor a čoho sa vyvarovať?

Lahodne šťavnatý a správne ochutený burger je sen každého grilmajstra aj jeho hostí.
4 minúty čítania

Na víkend: Tradičné lúpačky, fantastické briošky aj rožteky. 11 receptov na sladké raňajkové pečivo

Na víkend:
Tradičné lúpačky, fantastické briošky aj rožteky. 11 receptov na sladké raňajkové pečivo

Doma upečené pečivo jednoducho nemá konkurenciu....
5 minút čítania

K mäsu, cestovinám aj fazuli: Marry Me, omáčka, ktorú si zamilujete. Hodí sa takmer ku všetkému!

K mäsu, cestovinám aj fazuli:
Marry Me, omáčka, ktorú si zamilujete. Hodí sa takmer ku všetkému!

Lahodne krémová a navyše veľmi univerzálna, nečudo, že je populárna na celom svete. A určite nesklame ani vás.
4 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 18/2025: Chutné jedlá z karé

PRÍLOHA VARECHA 18/2025:
Chutné jedlá z karé

Varecha s receptami na chutné jedlá z bravčového karé z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 2. mája.
3 minúty čítania

Sviatok práce: Ušetrite si námahu, dnes je to priam povinné. Upečte si tieto vynikajúce koláčiky z hotového lístkového cesta

Sviatok práce:
Ušetrite si námahu, dnes je to priam povinné. Upečte si tieto vynikajúce koláčiky z hotového lístkového cesta

Sladký dezertík sa na sviatočný deň hodí. A keďže oslavujeme Sviatok práce, našli sme pre vás také, pri ktorých sa ani veľmi nenarobíte....
5 minút čítania

Chémia v kuchyni: 10 reakcií, vďaka ktorým si môžeme pochutiť na karameli, chrumkavom chlebíku či kysnutých koláčoch

Chémia v kuchyni:
10 reakcií, vďaka ktorým si môžeme pochutiť na karameli, chrumkavom chlebíku či kysnutých koláčoch

Kuchyňa nie je len miestom, kde vznikajú lahodné pokrmy, je to aj malé chemické laboratórium....
5 minút čítania

SÚŤAŽ na máj: Pridajte svoj recept, aj tento mesiac hráme o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur

SÚŤAŽ na máj:
Pridajte svoj recept, aj tento mesiac hráme o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur

Na trhoch pribúda čerstvá zeleninka aj prvé jahôdky či čerešne, bude z čoho variť aj piecť....
6 minút čítania

13x špagety: Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí

13x špagety:
Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí

Na tanieri môžu mať nespočet podôb, ale jedno je isté. Keď potrebujete výborné jedlo, na špagety sa môžete spoľahnúť vždy.
5 minút čítania

Taliansky syr: Chýba vám do receptu ricotta? Vieme, čím sa dá nahradiť, aj ako si vyrobiť vlastnú

Taliansky syr:
Chýba vám do receptu ricotta? Vieme, čím sa dá nahradiť, aj ako si vyrobiť vlastnú

Krémovitá, zároveň nízkotučná a dá sa použiť do dezertov aj slaných jedál....
4 minúty čítania

V každom prípade to bude delikatesa: 10 receptov na slané pečivo, domáci chlebík či krekry so sušenými paradajkami

V každom prípade to bude delikatesa:
10 receptov na slané pečivo, domáci chlebík či krekry so sušenými paradajkami

Oplývajú výraznou chuťou a tak ich stačí len pár, aby vaše dobroty poskočili na vyšší level....
5 minút čítania

Sladký fenomén: Po dubajskej čokoláde svet dobýja ďalšia zaujímavá čokoláda. Tentoraz s anjelskými vlasmi

Sladký fenomén:
Po dubajskej čokoláde svet dobýja ďalšia zaujímavá čokoláda. Tentoraz s anjelskými vlasmi

Ružová čokoláda s ohromujúcou plnkou pripomínajúcu cukrovú vatu je aktuálnym hitom internetu....
4 minúty čítania

Sója tofu

Fedor Malík:
Sója tofu

Bez vetra sa ani lístok nepohne. Nuž a bez sóje by ľudstvo nikdy nepoznalo čosi také ako je tofu.
2 minúty čítania

Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň

Od pondelka do nedele:
Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň

V tomto týždni nás čaká jeden voľný deň naviac, tak sa inšpirujte, čo dobré si môžete počas pracovných aj sviatočných dní pripraviť...
6 minút čítania

Najobľúbenejšie recepty: Španielsky vtáčik, obrátené rezne aj sviečková na smotane. 10x nedeľná klasika z hovädzieho mäsa

Najobľúbenejšie recepty:
Španielsky vtáčik, obrátené rezne aj sviečková na smotane. 10x nedeľná klasika z hovädzieho mäsa

Hovädzie mäso nemávame na tanieri každý deň, tak keď konečne príde na rad, treba si ho poriadne vychutnať....
4 minúty čítania

Moderátorka Lucia Hlaváčková: Jedlo si treba užívať

Moderátorka Lucia Hlaváčková:
Jedlo si treba užívať

Moderátorka Lucia Hlaváčková miluje taliansku kuchyňu, cestoviny, parmezán a na raňajky má najradšej vlastnoručne vyrobenú granolu s jogurtom....
14 minút čítania