Magazín

Domáce sú naj: 11 receptov na sladké raňajkové pečivo. A nebudú to len lúpačky...

Domáce sú naj:
11 receptov na sladké raňajkové pečivo. A nebudú to len lúpačky...

Ak zvyknete mať cez víkend sladké raňajky, tieto fantastické domáce rožky, žemličky či briošky budú u vás sláviť veľké úspechy.
5 minút čítania

Expresne hotové: Rýchle tipy na jednoduché halloweenske pochúťky z toho, čo máte doma

Expresne hotové:
Rýchle tipy na jednoduché halloweenske pochúťky z toho, čo máte doma

Ak ste sa rozhodli na poslednú chvíľu pripraviť deťom na večer niečo strašidelné pod zub, nemusí vás to stáť kopec času ani peňazí....
5 minút čítania

6x zázračný koláč: Stačí len zamiešať cesto, naliať na plech a upiecť. Ale ten výsledok vás zaručene prekvapí

6x zázračný koláč:
Stačí len zamiešať cesto, naliať na plech a upiecť. Ale ten výsledok vás zaručene prekvapí

Magický, inteligentný, chytrý... Takýmito prívlastkami sa môže pýšiť máloktorý koláč. Čomu za tieto superlatívy vďačí?...
4 minúty čítania

Objavte autentické ázijské chute s ryžovým octom a wasabi pastou SHAN´SHI

Objavte autentické ázijské chute s ryžovým octom a wasabi pastou SHAN´SHI

INZERCIA - Kulinárska cesta po Ázii nemusí byť ďaleká....
5 minút čítania

Bocuse d´Or: Prestížnu súťaž kuchárov vyhral šéfkuchár, ktorý spolupracoval aj s Varechou

Bocuse d´Or:
Prestížnu súťaž kuchárov vyhral šéfkuchár, ktorý spolupracoval aj s Varechou

Národné kolo najprestížnejšej svetovej súťaže kuchárov Bocuse d´Or pozná svojho víťaza....
4 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 44/2025:Pochutnajte si na tekvici

PRÍLOHA VARECHA 44/2025:
Pochutnajte si na tekvici

Varecha s receptami na chutné recepty z tekvice z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 31. októbra.
3 minúty čítania

Malé tajomstvo: Už nikdy viac lepkavý ani tvrdý. Túto vec musíte vedieť, aby bol váš kuskus sypký a nadýchaný

Malé tajomstvo:
Už nikdy viac lepkavý ani tvrdý. Túto vec musíte vedieť, aby bol váš kuskus sypký a nadýchaný

Aj keď je príprava kuskusu až neuveriteľne jednoduchá, skrýva sa v nej jedna malá nástraha. Poznáte ju?
4 minúty čítania

11x vegetariánsky guláš: Žiadne mäso ani údeniny, tak z čoho sa dá uvariť?

11x vegetariánsky guláš:
Žiadne mäso ani údeniny, tak z čoho sa dá uvariť?

Nie vždy je chuť na mäso alebo ho jednoducho nekonzumujeme. Ale aj jedlá bez neho dokážu zasýtiť a tieto guláše sú toho dôkazom...
5 minút čítania

Odvážne spojenia: Sladko-slané chute na hrane. Ochutnajte tieto trendy

Odvážne spojenia:
Sladko-slané chute na hrane. Ochutnajte tieto trendy

Niektoré kombinácie znejú ako kuchynský experiment, ktorý sa nepodaril a predsa sa stali ikonami modernej gastronómie....
4 minúty čítania

Gaštany, orechy, kapusta, jablká...: Tie najlepšie sezónne pochúťky z plodov jesene, ktoré vyčarujú domácu pohodu

Gaštany, orechy, kapusta, jablká...:
Tie najlepšie sezónne pochúťky z plodov jesene, ktoré vyčarujú domácu pohodu

Či už uvaríte tekvicovú polievku, upečiete gaštany, jablká so škoricou alebo orechový koláč, domov bude razom voňať útulnosťou....
10 minút čítania

Záhradka v črepníku: 3 jednoduché tipy, ako sa starať o bylinky z obchodu, aby vydržali dlhšie

Záhradka v črepníku:
3 jednoduché tipy, ako sa starať o bylinky z obchodu, aby vydržali dlhšie

Ste odkázaní na bylinky v kvetináči zo supermarketu? Poradíme vám, ako ich udržať v dobrej kondícii.
4 minúty čítania

Tajomstvo vysokej ceny vanilky

Tajomstvo vysokej ceny vanilky

INZERCIA - Aj darček môže niesť príbeh, zámer a hlbší význam.
4 minúty čítania

Solanum tuberosum...

Fedor Malík:
Solanum tuberosum...

...rastlina trvalka z čeľade Solanaceae. Zemiak....
3 minúty čítania

Čo variť tento týždeň: 14 tipov na všedné dni, Halloween aj dušičkový víkend

Čo variť tento týždeň:
14 tipov na všedné dni, Halloween aj dušičkový víkend

Práca, škola, strašidelný večer, návštevy cintorínov aj stretnutia so širokou rodinou. Čaká nás naozaj pestrý týždeň, tak si s nami...
6 minút čítania

Pečie celé Slovensko: Dnes sa budú ťahať štrúdle, tvarovať kaiserky a zdobiť linecké torty. A toto sú naše vychytávky

Pečie celé Slovensko:
Dnes sa budú ťahať štrúdle, tvarovať kaiserky a zdobiť linecké torty. A toto sú naše vychytávky

Vo štvrtej epizóde sladkej šou do stanu dorazia rakúske chute....
9 minút čítania

Pohladia dušu: 5 korenín, ktoré v jesennej kuchyni nesmú chýbať

Pohladia dušu:
5 korenín, ktoré v jesennej kuchyni nesmú chýbať

Je tu čas jablkových koláčov, vareného vína, ale aj sýtych omáčok či tekvicových polievok....
7 minút čítania

Sladké opojenie: 10 makových zákuskov, ktoré si vás podmania na prvé ochutnanie

Sladké opojenie:
10 makových zákuskov, ktoré si vás podmania na prvé ochutnanie

V buchtách, závinoch či kysnutých koláčoch je mak ako doma. Upiecť si však z neho môžete aj vynikajúce rezy, ktoré uspejú aj...
4 minúty čítania

Pokrok nezastavíš: Od strukovín a zeleniny k výrobkom z 3D tlačiarne. Aké budú cestoviny budúcnosti?

Pokrok nezastavíš:
Od strukovín a zeleniny k výrobkom z 3D tlačiarne. Aké budú cestoviny budúcnosti?

Ak existuje jedlo, ktoré spája kontinenty, generácie a chute, sú to určite cestoviny....
6 minút čítania

10x rybacia nátierka: Z konzervy sardiniek či tuniaka, kúska údenáča aj lososa

10x rybacia nátierka:
Z konzervy sardiniek či tuniaka, kúska údenáča aj lososa

Fičia u vás rybacie nátierky? Doplňte si zbierku receptov o ďalšie chutné variácie.
5 minút čítania

Zaujímavý tip: Skúšali ste už nakladané avokádo? Toto sú dôvody, pre ktoré by ste to mali urobiť

Zaujímavý tip:
Skúšali ste už nakladané avokádo? Toto sú dôvody, pre ktoré by ste to mali urobiť

Tento nálev dokáže s avokádom malé zázraky. A pripravíte ho úplne jednoducho.
4 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 43/2025: Zemiaky 9x inak a vždy chutne

PRÍLOHA VARECHA 43/2025:
Zemiaky 9x inak a vždy chutne

Varecha s receptami na výborné recepty zo zemiakov z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 24. októbra.
3 minúty čítania

Upracte jeseň do špajzy: 12x sterilizovaná zelenina. Zaváraná cvikla, čalamáda, mrkva do zemiakového šalátu aj zmes pod sviečkovú

Upracte jeseň do špajzy:
12x sterilizovaná zelenina. Zaváraná cvikla, čalamáda, mrkva do zemiakového šalátu aj zmes pod sviečkovú

Zužitkujte úrodu zo záhrady do posledného kúska. Naplňte poháre jesennou zeleninou a celú zimu budete mať vystarané.
5 minút čítania

Dobré rady: Ako premeniť kus mäsa na šťavnatú kotletu

Dobré rady:
Ako premeniť kus mäsa na šťavnatú kotletu

Aby vám na tanieri neskončilo mäso suché ako podošva, zíde sa poznať pár kuchárskych trikov.
3 minúty čítania

Známe aj nové: 11 výborných tipov, čo navariť z mletého mäsa

Známe aj nové:
11 výborných tipov, čo navariť z mletého mäsa

Mleté mäso je základom nepreberného množstva chutných jedál. A toto je len pár z nich pre vašu inšpiráciu.
5 minút čítania

Bez stresu a úrazu: Trik ako ošúpať tekvicu rýchlo a bezpečne

Bez stresu a úrazu:
Trik ako ošúpať tekvicu rýchlo a bezpečne

Šúpanie hokkaido alebo maslovej tekvice môže byť celkom náročné. Vďaka tomuto návodu ich však očistíte naozaj jednoducho.
2 minúty čítania