Z babičkinej kuchyne:
12 receptov na koláče zo zemiakového cesta. Tieto nikdy nebudú suché
Zemiaky dodajú cestu vláčnosť a koláče z neho len tak rýchlo nezoschnú....
5 minút čítania
Skúste to takto:
Ako nakrájať karfiol bez neporiadku. Jednoduchý trik, ktorý si zamilujete
Krájanie surového karfiolu vie narobiť poriadnu spúšť....
4 minúty čítania
12x zeleninové hranolky:
Vymeniť zemiaky za zeleninu, to doma nie vždy prejde. Ale ak to urobíte takto, nikto nebude protestovať
Či už vysmažené v oleji alebo upečené v rúre budú ideálne nielen ako príloha k mäsu, ale s dobrým dipom aj ako výborná chuťovka...
5 minút čítania
Spravte si vlastné:
Tieto koreniace zmesi robia zázraky a sú lepšie ako z obchodu
Na pultoch predajní sú ich desiatky, ale väčšinou obsahujú aj veľa soli a rôzne prídavné látky....
6 minút čítania
PRÍLOHA VARECHA 47/2025:
Sladký november s čokoládou
Varecha s receptami na čokoládové pochúťky z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 21. novembra.
3 minúty čítania
Od polievky až po dezert:
13 tipov, čo urobiť z jačmenných krúp
Sú zdravé a lacné, len čo keď často nevieme, čo z nich pripraviť?...
6 minút čítania
Tajomné hurmikaki:
Ako trpký plod premeniť na šťavnatú sladkú explóziu chuti
Hurmikaki nestačí len kúpiť a zjesť. Toto exotické ovocie vám bude chutiť len ak sa s ním naučíte správne zaobchádzať.
3 minúty čítania
Niečo na nakopnutie:
11 receptov na kávové koláče, ideálne sladké povzbudenie
Berie vás na spanie? Uvarte si kávu a pre istotu si k nej upečte aj kávový koláč....
5 minút čítania
Domáci prostriedok:
Ako vyčistiť pripálený plech? Skúste tento spôsob, funguje aj na odolnú špinu
Nikoho nepoteší, ale patrí k pečeniu. Plech s pripálenými zvyškami, to je nočná mora nejednej gazdinky....
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Zázvorové guľky
Legendárny pezinský majster slova, strýco Marcin, nechal vo svojich úsmevných spomienkach veľa bonmotov....
3 minúty čítania
Fastfood za totality:
Na toto sme pred revolúciou chodili do mliečnych barov a lahôdok. Starší si pamätajú, mladší neuveria
Kým dnes sú v kurze celosvetové siete prevádzok s rýchlym občerstvením, foodtracky a špecializované bistrá, pred nežnou revolúciou boli našimi gastroikonami mliečne bary...
7 minút čítania
13x mleté rezne:
Variácie so syrom, zeleninou aj smotanou. A aj recept od svokry so zaujímavou vychytávkou
Čaro mletých rezňov je v tom, že ich môžete vylepšiť rôznymi ďalšími surovinami, čo sa pri klasických rezňoch nedá....
6 minút čítania
Pečie celé Slovensko:
Slané aj sladké, budú sa piecť darčeky pre najbližších
Kto by nemal rád darčeky? A tie jedlé majú ešte pridanú hodnotu - potešia nielen srdcia, ale aj žalúdky....
7 minút čítania
Bez škrupinky:
13 receptov na orechové koláče. Tradičné, aj o akých ste ešte nepočuli
Vlašské orechy sú nielen zdravé, ale aj ohromne chutné. A v koláčoch dvojnásobne!...
5 minút čítania
Moderátorka Simona Frantová:
Šéfkuchári sa pousmejú nad tým, ako ich dirigujem
Autorka televíznych relácií Chutné Slovensko a Tajomstvá Slovenska sa pri svojej práci naučila variť tatarčane pirohy, piecť langoše či údiť rybu....
18 minút čítania
Fedor Malík:
Najlepšia kačka
Hneď na počiatku tohto písma si kladiem otázku. Čo máš radšej na (slávnostnom) stole? Hus a či kačicu?...
3 minúty čítania
10x šúľance naslano:
S kapustou, bryndzou, mäsom, so slaninou alebo syrom. Otestujte, s čím budú najchutnejšie!
Šúľance naslano ponúkajú oveľa viac chuťových možností ako tie sladké....
5 minút čítania
Hádanka dňa:
Rôzny tuk, rôzne mafiny. Budú lepšie s olejom alebo s maslom?
Vláčne či krehké, vysoké či nízke alebo rýchlejšie hotové. To všetko závisí od toho, aký druh tuku použijete do cesta na mafiny....
4 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 46/2025:
Zázvor patrí nielen do čaju
Varecha s receptami na jedlá obohatené zázvorom z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 14. novembra.
3 minúty čítania
Jablkové záviny:
Tradičné kysnuté, ale aj rýchle z pivného či šľahačkového cesta
Chutný závin so šťavnatou jablkovou plnkou sa dá upiecť rôzne....
5 minút čítania
Overená metóda z Ázie:
Koľko vody pridať k ryži, aby nebola tvrdá ani rozvarená? Tento trik s prstom zaručene funguje
Žiadne odmerky, vyskúšajte jednoduchý spôsob merania vody, ktorý zachráni každú ryžu!
3 minúty čítania
Tekvicové polievky:
11 receptov na tie krémové, ale aj také, v ktorých je do čoho zahryznúť
Jemné mixované tekvicové polievky sú jesennou stálicou....
5 minút čítania
Legendárne gazdovské špeciality Bystriansky z Podpoľania inak voňajú aj chutia
INZERCIA - Jaroslav Bystriansky vytvoril v Podpoľaní rodinné mäsiarstvo, kde sa dodržiavajú tradičné rodinné receptúry a remeselné postupy....
7 minút čítania
Dobré kombinácie:
Čo dezert, to iný čaj. Ako vybrať ten najvhodnejší k štrúdli či medovníkom?
Párovanie vína s jedlom nie je nič neobvyklé. Ale viete, že isté pravidlá platia, aj keď chcete podávať k sladkému dezertu čaj?...
7 minút čítania
Hodí sa vždy:
Niečo na raňajky, na desiatu aj ako dezert ku káve? Upečte si banánový chlebík
Ak si myslíte, že recept na banánový chlebík je len jeden, vyvedieme vás z omylu....
6 minút čítania

























