Magazín

Osviežujúce variácie: 9 dezertov, ktoré chutia najlepšie so zmrzlinou. Takto zaručene dostanete brownies či palacinky do letného módu

Osviežujúce variácie:
9 dezertov, ktoré chutia najlepšie so zmrzlinou. Takto zaručene dostanete brownies či palacinky do letného módu

Keď je vonku horúco, doplňte koláč alebo zákusok kopčekom zmrzliny. Bude to vítané osvieženie.
4 minúty čítania

Jednoduchý tip: Šľahané maslo, ľahký spôsob, ako aj obyčajné jedlo premeniť na luxusnú pochúťku

Jednoduchý tip:
Šľahané maslo, ľahký spôsob, ako aj obyčajné jedlo premeniť na luxusnú pochúťku

Maslo je stálica v každej kuchyni. Ale vedeli ste, že existuje jeho nadýchanejšia a ešte chutnejšia verzia?...
3 minúty čítania

Z grilu aj z rúry: 11x variabilné hydinové špízy. Čo si ponapichujete, to budete mať

Z grilu aj z rúry:
11x variabilné hydinové špízy. Čo si ponapichujete, to budete mať

Je to trocha babračka, ale výsledok určite bude stáť zato....
5 minút čítania

Stručne a jasne: Ryžové, sklenené, udon, ramen či soba... Vyznáte sa v ázijských rezancoch?

Stručne a jasne:
Ryžové, sklenené, udon, ramen či soba... Vyznáte sa v ázijských rezancoch?

Ázijské bistrá a reštaurácie, ale aj obchody, ponúkajú viacero druhov cestovinových rezancov. Viete, aký je v nich rozdiel a ako sa...
7 minút čítania

Županovo jahodové šodó

Fedor Malík:
Županovo jahodové šodó

Taký pekný deň. A navyše aj slávnostný. Bola síce len streda, počiatok leta, modrá obloha a jemný ovan od juhu....
3 minúty čítania

Domáce sú naj: 12 receptov na sladké nátierky. Pistáciová, oriešková, čokoládová a dokonca aj maková

Domáce sú naj:
12 receptov na sladké nátierky. Pistáciová, oriešková, čokoládová a dokonca aj maková

Keď sa v obchode pozriete na zloženie rôznych sladkých nátierok, nie je to veru žiadna sláva. Tak prečo si radšej neurobiť vlastnú?...
5 minút čítania

Niečo dobré pre tatina: So slaninou, šunkou či syrom. 10x slané kvety na zjedenie ako špeciálna pozornosť na Deň otcov

Niečo dobré pre tatina:
So slaninou, šunkou či syrom. 10x slané kvety na zjedenie ako špeciálna pozornosť na Deň otcov

Chutné poďakovanie pre všetkých milovaných oteckov, tatkov, tatušov...
4 minúty čítania

Než začnete piecť: Odkôstkovať, zbaviť neželaných návštevníkov... Rady cukrárky, ako spracovať čerešne do dezertov

Než začnete piecť:
Odkôstkovať, zbaviť neželaných návštevníkov... Rady cukrárky, ako spracovať čerešne do dezertov

Ešte predtým, než čerešne použijete do koláčov, zákuskov či tort, treba sa im trocha povenovať....
4 minúty čítania

Sezóna v plnom prúde: 12 jahodových zákuskov, ktorým nebudete môcť odolať

Sezóna v plnom prúde:
12 jahodových zákuskov, ktorým nebudete môcť odolať

Nechajte jahody vyniknúť tak, ako si zaslúžia - v úžasných efektných zákuskoch, ktoré môžete pokojne servírovať aj tým najnáročnejším hosťom.
5 minút čítania

Gurmánske cesty: Ako chutí Sicília

Gurmánske cesty:
Ako chutí Sicília

Ak by sme mali na otázku ako chutí Sicília odpovedať jedným slovom, odpoveď by bola jednoduchá: Sicília chutí sladko....
11 minút čítania

Nech nezvädnú: Ako udržať bylinky a zeleninu svieže čo najdlhšie? Tieto domáce triky fungujú

Nech nezvädnú:
Ako udržať bylinky a zeleninu svieže čo najdlhšie? Tieto domáce triky fungujú

Predĺžte bylinkám, vňatiam a zelenine životnosť pomocou overených vychytávok a s pomôckami, ktoré máte v kuchyni....
10 minút čítania

Pomoc na dnes: Nejaké obavy z piatka trinásteho? Koláče s karamelom spravia sladkým každý deň!

Pomoc na dnes:
Nejaké obavy z piatka trinásteho? Koláče s karamelom spravia sladkým každý deň!

Či už ste poverčiví alebo nie, tieto dezerty prinesú slastné pocity každému a vždy.
4 minúty čítania

Viac než len soľ a korenie: 10 prísad, ktoré urobia z vašej polievky majstrovské dielo

Viac než len soľ a korenie:
10 prísad, ktoré urobia z vašej polievky majstrovské dielo

Aj jednoduchý vývar sa môže zmeniť na gurmánsky zážitok, keď mu venujete trocha pozornosti a nových chutí.
4 minúty čítania

Objavte Áziu vo svojej kuchyni: Hotové omáčky Sweet China, Japan Teriyaki a Red Curry v praktickom 120 g sáčku

Objavte Áziu vo svojej kuchyni:
Hotové omáčky Sweet China, Japan Teriyaki a Red Curry v praktickom 120 g sáčku

INZERCIA - Nemáte čas variť, ale nechcete zľaviť z chuti? Objavte silu autentickej ázijskej kuchyne s našimi hotovými omáčkami...
4 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 24/2025: Báječné jahodové potešenie

PRÍLOHA VARECHA 24/2025:
Báječné jahodové potešenie

Varecha s receptami na fantastické dobroty s jahodami z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 13. júna.
3 minúty čítania

Výborné recepty: S cestovinami, v rizote aj vyprážané. Doprajte si krevety nielen na dovolenke!

Výborné recepty:
S cestovinami, v rizote aj vyprážané. Doprajte si krevety nielen na dovolenke!

Stačí pár kúskov týchto morských plodov a bežné jedlá budú razom pôsobiť luxusnejšie....
5 minút čítania

Keď to preženiete: Príliš štipľavý guláš? Tu je 5 spôsobov, ako ho zachrániť

Keď to preženiete:
Príliš štipľavý guláš? Tu je 5 spôsobov, ako ho zachrániť

Správny guláš by mal byť primerane pikantný, ale čo ak vám pri pridávaní štipľavej zložky ušla ruka? Existuje niekoľko možností, ako to napraviť....
3 minúty čítania

Recepty na domáci termix: Najjednoduchší len z 3 surovín, aj taký, ktorý chutí ako za starých čias

Recepty na domáci termix:
Najjednoduchší len z 3 surovín, aj taký, ktorý chutí ako za starých čias

Táto tvarohová maškrtka sa desaťročia drží v obchodných regáloch. Kvalita sa však časom mení a nie vždy k lepšiemu......
4 minúty čítania

Paradajky v konzerve: Celé, krájané, drvené, pasírované či pretlak, viete kedy ktoré použiť?

Paradajky v konzerve:
Celé, krájané, drvené, pasírované či pretlak, viete kedy ktoré použiť?

Konzervované paradajky sa oplatí mať vždy poruke. Sú lacné, skladné, dlho vydržia a dokážu zachrániť obed aj večeru.
4 minúty čítania

Teraz je najlepšia: Nátierky, šaláty, placky aj pagáče. 11 chutných nápadov, čo s jarnou cibuľkou

Teraz je najlepšia:
Nátierky, šaláty, placky aj pagáče. 11 chutných nápadov, čo s jarnou cibuľkou

Trhy ňou prekypujú, tak sa pozrite, kde všade môžete lahôdkovú cibuľku zakomponovať.
5 minút čítania

Zabudnutý klenot: Na špik kedysi naše babky nedali dopustiť. Dnes sa opäť vracia na výslnie. Je naozaj taký zdravý?

Zabudnutý klenot:
Na špik kedysi naše babky nedali dopustiť. Dnes sa opäť vracia na výslnie. Je naozaj taký zdravý?

Ešte donedávna sa hovädzí špik považoval za niečo, čo patrí len do vývaru našich starých mám....
5 minút čítania

Grilované všeličo

Fedor Malík:
Grilované všeličo

Štúdium chémie na STU Bratislava bolo náročné. Pri mnohých predmetoch som sa zapotil.
3 minúty čítania

Po víkende: Pondelková večera zo zvyškov uvarených zemiakov či kaše. Spravte si placky, fašírky alebo vyprážané chuťovky

Po víkende:
Pondelková večera zo zvyškov uvarených zemiakov či kaše. Spravte si placky, fašírky alebo vyprážané chuťovky

Zostalo vám z nedeľného menu už len pár uvarených zemiakov alebo niekoľko lyžíc kaše? Spravte z nich dnes večeru....
5 minút čítania

Kruhy II. svetovej vojny vo víne. Čo dal slovenskému vínu socializmus a čo roky po Novembri 1989?

O víne:
Kruhy II. svetovej vojny vo víne. Čo dal slovenskému vínu socializmus a čo roky po Novembri 1989?

Za víťazstvo si zaslúžiš šampanské. Pri porážke ho potrebuješ, povedal Napoleon, ktorý zažil najväčšie víťazstvá aj prehry. Osemdesiat rokov od konca...
11 minút čítania

Pochutnáte si: 13x nedeľný obed z bravčového stehna. Na prírodno, s omáčkou, aj ako obrátené rezne

Pochutnáte si:
13x nedeľný obed z bravčového stehna. Na prírodno, s omáčkou, aj ako obrátené rezne

Ak máte dnes doma nachystaný kus bravčového stehna, ale žiadnu inšpiráciu, z týchto receptov si určite vyberiete.
6 minút čítania