Osviežujúce variácie:
9 dezertov, ktoré chutia najlepšie so zmrzlinou. Takto zaručene dostanete brownies či palacinky do letného módu
Keď je vonku horúco, doplňte koláč alebo zákusok kopčekom zmrzliny. Bude to vítané osvieženie.
4 minúty čítania

Jednoduchý tip:
Šľahané maslo, ľahký spôsob, ako aj obyčajné jedlo premeniť na luxusnú pochúťku
Maslo je stálica v každej kuchyni. Ale vedeli ste, že existuje jeho nadýchanejšia a ešte chutnejšia verzia?...
3 minúty čítania

Z grilu aj z rúry:
11x variabilné hydinové špízy. Čo si ponapichujete, to budete mať
Je to trocha babračka, ale výsledok určite bude stáť zato....
5 minút čítania

Stručne a jasne:
Ryžové, sklenené, udon, ramen či soba... Vyznáte sa v ázijských rezancoch?
Ázijské bistrá a reštaurácie, ale aj obchody, ponúkajú viacero druhov cestovinových rezancov. Viete, aký je v nich rozdiel a ako sa...
7 minút čítania
Fedor Malík:
Županovo jahodové šodó
Taký pekný deň. A navyše aj slávnostný. Bola síce len streda, počiatok leta, modrá obloha a jemný ovan od juhu....
3 minúty čítania
Domáce sú naj:
12 receptov na sladké nátierky. Pistáciová, oriešková, čokoládová a dokonca aj maková
Keď sa v obchode pozriete na zloženie rôznych sladkých nátierok, nie je to veru žiadna sláva. Tak prečo si radšej neurobiť vlastnú?...
5 minút čítania
Niečo dobré pre tatina:
So slaninou, šunkou či syrom. 10x slané kvety na zjedenie ako špeciálna pozornosť na Deň otcov
Chutné poďakovanie pre všetkých milovaných oteckov, tatkov, tatušov...
4 minúty čítania
Než začnete piecť:
Odkôstkovať, zbaviť neželaných návštevníkov... Rady cukrárky, ako spracovať čerešne do dezertov
Ešte predtým, než čerešne použijete do koláčov, zákuskov či tort, treba sa im trocha povenovať....
4 minúty čítania
Sezóna v plnom prúde:
12 jahodových zákuskov, ktorým nebudete môcť odolať
Nechajte jahody vyniknúť tak, ako si zaslúžia - v úžasných efektných zákuskoch, ktoré môžete pokojne servírovať aj tým najnáročnejším hosťom.
5 minút čítania
Gurmánske cesty:
Ako chutí Sicília
Ak by sme mali na otázku ako chutí Sicília odpovedať jedným slovom, odpoveď by bola jednoduchá: Sicília chutí sladko....
11 minút čítania
Nech nezvädnú:
Ako udržať bylinky a zeleninu svieže čo najdlhšie? Tieto domáce triky fungujú
Predĺžte bylinkám, vňatiam a zelenine životnosť pomocou overených vychytávok a s pomôckami, ktoré máte v kuchyni....
10 minút čítania
Pomoc na dnes:
Nejaké obavy z piatka trinásteho? Koláče s karamelom spravia sladkým každý deň!
Či už ste poverčiví alebo nie, tieto dezerty prinesú slastné pocity každému a vždy.
4 minúty čítania
Viac než len soľ a korenie:
10 prísad, ktoré urobia z vašej polievky majstrovské dielo
Aj jednoduchý vývar sa môže zmeniť na gurmánsky zážitok, keď mu venujete trocha pozornosti a nových chutí.
4 minúty čítania
Objavte Áziu vo svojej kuchyni:
Hotové omáčky Sweet China, Japan Teriyaki a Red Curry v praktickom 120 g sáčku
INZERCIA - Nemáte čas variť, ale nechcete zľaviť z chuti? Objavte silu autentickej ázijskej kuchyne s našimi hotovými omáčkami...
4 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 24/2025:
Báječné jahodové potešenie
Varecha s receptami na fantastické dobroty s jahodami z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 13. júna.
3 minúty čítania
Výborné recepty:
S cestovinami, v rizote aj vyprážané. Doprajte si krevety nielen na dovolenke!
Stačí pár kúskov týchto morských plodov a bežné jedlá budú razom pôsobiť luxusnejšie....
5 minút čítania
Keď to preženiete:
Príliš štipľavý guláš? Tu je 5 spôsobov, ako ho zachrániť
Správny guláš by mal byť primerane pikantný, ale čo ak vám pri pridávaní štipľavej zložky ušla ruka? Existuje niekoľko možností, ako to napraviť....
3 minúty čítania
Recepty na domáci termix:
Najjednoduchší len z 3 surovín, aj taký, ktorý chutí ako za starých čias
Táto tvarohová maškrtka sa desaťročia drží v obchodných regáloch. Kvalita sa však časom mení a nie vždy k lepšiemu......
4 minúty čítania
Paradajky v konzerve:
Celé, krájané, drvené, pasírované či pretlak, viete kedy ktoré použiť?
Konzervované paradajky sa oplatí mať vždy poruke. Sú lacné, skladné, dlho vydržia a dokážu zachrániť obed aj večeru.
4 minúty čítania
Teraz je najlepšia:
Nátierky, šaláty, placky aj pagáče. 11 chutných nápadov, čo s jarnou cibuľkou
Trhy ňou prekypujú, tak sa pozrite, kde všade môžete lahôdkovú cibuľku zakomponovať.
5 minút čítania
Zabudnutý klenot:
Na špik kedysi naše babky nedali dopustiť. Dnes sa opäť vracia na výslnie. Je naozaj taký zdravý?
Ešte donedávna sa hovädzí špik považoval za niečo, čo patrí len do vývaru našich starých mám....
5 minút čítania
Fedor Malík:
Grilované všeličo
Štúdium chémie na STU Bratislava bolo náročné. Pri mnohých predmetoch som sa zapotil.
3 minúty čítania
Po víkende:
Pondelková večera zo zvyškov uvarených zemiakov či kaše. Spravte si placky, fašírky alebo vyprážané chuťovky
Zostalo vám z nedeľného menu už len pár uvarených zemiakov alebo niekoľko lyžíc kaše? Spravte z nich dnes večeru....
5 minút čítania
O víne:
Kruhy II. svetovej vojny vo víne. Čo dal slovenskému vínu socializmus a čo roky po Novembri 1989?
Za víťazstvo si zaslúžiš šampanské. Pri porážke ho potrebuješ, povedal Napoleon, ktorý zažil najväčšie víťazstvá aj prehry. Osemdesiat rokov od konca...
11 minút čítania
Pochutnáte si:
13x nedeľný obed z bravčového stehna. Na prírodno, s omáčkou, aj ako obrátené rezne
Ak máte dnes doma nachystaný kus bravčového stehna, ale žiadnu inšpiráciu, z týchto receptov si určite vyberiete.
6 minút čítania