Magazín

Z babičkinej kuchyne: 12 receptov na koláče zo zemiakového cesta. Tieto nikdy nebudú suché

Z babičkinej kuchyne:
12 receptov na koláče zo zemiakového cesta. Tieto nikdy nebudú suché

Zemiaky dodajú cestu vláčnosť a koláče z neho len tak rýchlo nezoschnú....
5 minút čítania

Skúste to takto: Ako nakrájať karfiol bez neporiadku. Jednoduchý trik, ktorý si zamilujete

Skúste to takto:
Ako nakrájať karfiol bez neporiadku. Jednoduchý trik, ktorý si zamilujete

Krájanie surového karfiolu vie narobiť poriadnu spúšť....
4 minúty čítania

12x zeleninové hranolky: Vymeniť zemiaky za zeleninu, to doma nie vždy prejde. Ale ak to urobíte takto, nikto nebude protestovať

12x zeleninové hranolky:
Vymeniť zemiaky za zeleninu, to doma nie vždy prejde. Ale ak to urobíte takto, nikto nebude protestovať

Či už vysmažené v oleji alebo upečené v rúre budú ideálne nielen ako príloha k mäsu, ale s dobrým dipom aj ako výborná chuťovka...
5 minút čítania

Spravte si vlastné: Tieto koreniace zmesi robia zázraky a sú lepšie ako z obchodu

Spravte si vlastné:
Tieto koreniace zmesi robia zázraky a sú lepšie ako z obchodu

Na pultoch predajní sú ich desiatky, ale väčšinou obsahujú aj veľa soli a rôzne prídavné látky....
6 minút čítania

PRÍLOHA VARECHA 47/2025: Sladký november s čokoládou

PRÍLOHA VARECHA 47/2025:
Sladký november s čokoládou

Varecha s receptami na čokoládové pochúťky z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 21. novembra.
3 minúty čítania

Od polievky až po dezert: 13 tipov, čo urobiť z jačmenných krúp

Od polievky až po dezert:
13 tipov, čo urobiť z jačmenných krúp

Sú zdravé a lacné, len čo keď často nevieme, čo z nich pripraviť?...
6 minút čítania

Tajomné hurmikaki: Ako trpký plod premeniť na šťavnatú sladkú explóziu chuti

Tajomné hurmikaki:
Ako trpký plod premeniť na šťavnatú sladkú explóziu chuti

Hurmikaki nestačí len kúpiť a zjesť. Toto exotické ovocie vám bude chutiť len ak sa s ním naučíte správne zaobchádzať.
3 minúty čítania

Niečo na nakopnutie: 11 receptov na kávové koláče, ideálne sladké povzbudenie

Niečo na nakopnutie:
11 receptov na kávové koláče, ideálne sladké povzbudenie

Berie vás na spanie? Uvarte si kávu a pre istotu si k nej upečte aj kávový koláč....
5 minút čítania

Domáci prostriedok: Ako vyčistiť pripálený plech? Skúste tento spôsob, funguje aj na odolnú špinu

Domáci prostriedok:
Ako vyčistiť pripálený plech? Skúste tento spôsob, funguje aj na odolnú špinu

Nikoho nepoteší, ale patrí k pečeniu. Plech s pripálenými zvyškami, to je nočná mora nejednej gazdinky....
2 minúty čítania

Zázvorové guľky

Fedor Malík:
Zázvorové guľky

Legendárny pezinský majster slova, strýco Marcin, nechal vo svojich úsmevných spomienkach veľa bonmotov....
3 minúty čítania

Fastfood za totality: Na toto sme pred revolúciou chodili do mliečnych barov a lahôdok. Starší si pamätajú, mladší neuveria

Fastfood za totality:
Na toto sme pred revolúciou chodili do mliečnych barov a lahôdok. Starší si pamätajú, mladší neuveria

Kým dnes sú v kurze celosvetové siete prevádzok s rýchlym občerstvením, foodtracky a špecializované bistrá, pred nežnou revolúciou boli našimi gastroikonami mliečne bary...
7 minút čítania

13x mleté rezne: Variácie so syrom, zeleninou aj smotanou. A aj recept od svokry so zaujímavou vychytávkou

13x mleté rezne:
Variácie so syrom, zeleninou aj smotanou. A aj recept od svokry so zaujímavou vychytávkou

Čaro mletých rezňov je v tom, že ich môžete vylepšiť rôznymi ďalšími surovinami, čo sa pri klasických rezňoch nedá....
6 minút čítania

Pečie celé Slovensko: Slané aj sladké, budú sa piecť darčeky pre najbližších

Pečie celé Slovensko:
Slané aj sladké, budú sa piecť darčeky pre najbližších

Kto by nemal rád darčeky? A tie jedlé majú ešte pridanú hodnotu - potešia nielen srdcia, ale aj žalúdky....
7 minút čítania

Bez škrupinky: 13 receptov na orechové koláče. Tradičné, aj o akých ste ešte nepočuli

Bez škrupinky:
13 receptov na orechové koláče. Tradičné, aj o akých ste ešte nepočuli

Vlašské orechy sú nielen zdravé, ale aj ohromne chutné. A v koláčoch dvojnásobne!...
5 minút čítania

Moderátorka Simona Frantová: Šéfkuchári sa pousmejú nad tým, ako ich dirigujem

Moderátorka Simona Frantová:
Šéfkuchári sa pousmejú nad tým, ako ich dirigujem

Autorka televíznych relácií Chutné Slovensko a Tajomstvá Slovenska sa pri svojej práci naučila variť tatarčane pirohy, piecť langoše či údiť rybu....
18 minút čítania

Najlepšia kačka

Fedor Malík:
Najlepšia kačka

Hneď na počiatku tohto písma si kladiem otázku. Čo máš radšej na (slávnostnom) stole? Hus a či kačicu?...
3 minúty čítania

10x šúľance naslano: S kapustou, bryndzou, mäsom, so slaninou alebo syrom. Otestujte, s čím budú najchutnejšie!

10x šúľance naslano:
S kapustou, bryndzou, mäsom, so slaninou alebo syrom. Otestujte, s čím budú najchutnejšie!

Šúľance naslano ponúkajú oveľa viac chuťových možností ako tie sladké....
5 minút čítania

Hádanka dňa: Rôzny tuk, rôzne mafiny. Budú lepšie s olejom alebo s maslom?

Hádanka dňa:
Rôzny tuk, rôzne mafiny. Budú lepšie s olejom alebo s maslom?

Vláčne či krehké, vysoké či nízke alebo rýchlejšie hotové. To všetko závisí od toho, aký druh tuku použijete do cesta na mafiny....
4 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 46/2025: Zázvor patrí nielen do čaju

PRÍLOHA VARECHA 46/2025:
Zázvor patrí nielen do čaju

Varecha s receptami na jedlá obohatené zázvorom z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 14. novembra.
3 minúty čítania

Jablkové záviny: Tradičné kysnuté, ale aj rýchle z pivného či šľahačkového cesta

Jablkové záviny:
Tradičné kysnuté, ale aj rýchle z pivného či šľahačkového cesta

Chutný závin so šťavnatou jablkovou plnkou sa dá upiecť rôzne....
5 minút čítania

Overená metóda z Ázie: Koľko vody pridať k ryži, aby nebola tvrdá ani rozvarená? Tento trik s prstom zaručene funguje

Overená metóda z Ázie:
Koľko vody pridať k ryži, aby nebola tvrdá ani rozvarená? Tento trik s prstom zaručene funguje

Žiadne odmerky, vyskúšajte jednoduchý spôsob merania vody, ktorý zachráni každú ryžu!
3 minúty čítania

Tekvicové polievky: 11 receptov na tie krémové, ale aj také, v ktorých je do čoho zahryznúť

Tekvicové polievky:
11 receptov na tie krémové, ale aj také, v ktorých je do čoho zahryznúť

Jemné mixované tekvicové polievky sú jesennou stálicou....
5 minút čítania

Legendárne gazdovské špeciality Bystriansky z Podpoľania inak voňajú aj chutia

Legendárne gazdovské špeciality Bystriansky z Podpoľania inak voňajú aj chutia

INZERCIA - Jaroslav Bystriansky vytvoril v Podpoľaní rodinné mäsiarstvo, kde sa dodržiavajú tradičné rodinné receptúry a remeselné postupy....
7 minút čítania

Dobré kombinácie: Čo dezert, to iný čaj. Ako vybrať ten najvhodnejší k štrúdli či medovníkom?

Dobré kombinácie:
Čo dezert, to iný čaj. Ako vybrať ten najvhodnejší k štrúdli či medovníkom?

Párovanie vína s jedlom nie je nič neobvyklé. Ale viete, že isté pravidlá platia, aj keď chcete podávať k sladkému dezertu čaj?...
7 minút čítania

Hodí sa vždy: Niečo na raňajky, na desiatu aj ako dezert ku káve? Upečte si banánový chlebík

Hodí sa vždy:
Niečo na raňajky, na desiatu aj ako dezert ku káve? Upečte si banánový chlebík

Ak si myslíte, že recept na banánový chlebík je len jeden, vyvedieme vás z omylu....
6 minút čítania