Paradajky a papriky spolu v pohári:
Lečo, omáčky, ba aj polievka... V zime akoby ste našli!
Doprajte si pravú chuť voňavej zeleniny aj o pár mesiacov. Tieto domáce polotovary vás prenesú naspäť do leta.
4 minúty čítania

Ako sa zbaviť chémie:
4 spôsoby, ako z povrchu ovocia a zeleniny odstrániť pesticídy
Účinné prostriedky, ktoré vám pomôžu z plodov odstrániť zvyšky rôznych postrekov máte stopercentne doma.
3 minúty čítania

Voňavé a sýte:
13 receptov na jedlá, v ktorých excelujú hríby
Hubárska sezóna je tu a s ňou chutné dobroty z čerstvých suchohríbov či dubákov....
5 minút čítania

Cesto s droždím:
Najlepšie kysne v teple, ale dokáže to aj v chladničke. A vaše koláče to môže zachrániť...
Stáva sa to. Cesto zamiesené a vy musíte náhle odísť....
5 minút čítania
PRÍLOHA VARECHA 35/2025:
Rezne - klasika vždy inak
Varecha s receptami na výborné rezne z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda už vo štvrtok 28. augusta.
3 minúty čítania
Kysnutý, krehký aj nadýchaný:
10 receptov na tie najchutnejšie čučoriedkové koláče
Samotné čučoriedky sa dajú jesť po hrstiach, ale nabažiť sa ich nebudete vedieť ani v týchto fantastických koláčoch.
4 minúty čítania
Zužitkujte všetko:
Aj karfiolové listy sa dajú jesť. Čo si z nich môžete pripraviť?
Kým s hlavičkou karfiolu si v kuchyni poradiť vieme, jeho zelené listy zostávajú na ocot....
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Dvadsať do kila
Prunus domestica, slivoň z čelade ružovitých, pestovaná na celej zemeguli, má tri poddruhy....
3 minúty čítania
Zdravie z prírody:
Domáce produkty z plodov čiernej bazy. Uvarte si lekvár, sirup či likér
Kým na začiatku leta sme zbierali kvety bazy, na jeho záver si môžeme užiť jej plody....
4 minúty čítania
Srbské rebierko, obrátené rezne aj slovenský hrebeň:
11 tipov, čo navariť z bravčového karé
Pozerá na vás z chladničky bravčové karé? Toto sú výborné inšpirácie na fajnový obed, ktorý bude chutiť celej rodine.
5 minút čítania
Cukrárka Petra Tóthová:
V lete rúru nezapínam
S porotkyňou šou Pečie celé Slovensko sme sa porozprávali o jej odvahe skúšať nové veci, o pečení, záhradke, a dokonca aj o...
13 minút čítania
Víkendové pečenie:
Hrnčekový, mrveničkový, zalievaný aj kefírový. 12 receptov na fantastické slivkové koláče
Nechajte slivky popadať do koláčov a potom nimi ponúknite rodinu i návštevu....
5 minút čítania
Úžasné chrumkanie:
Bruschetta, to nie je len obyčajná hrianka. Urobte si ju ako praví Taliani
Keď si túto klasiku talianskej kuchyne pripravíte podľa našich rád, budete sa aj doma cítiť ako na dovolenke.
5 minút čítania
12x plnená paprika:
Toto famózne jedlo bude najchutnejšie práve teraz
Aké jedlo by ste mali v auguste určite uvariť? Plnenú papriku v paradajkovej omáčke....
5 minút čítania
Vôňa a chuť:
Bylinky nie sú len na čaj. Zbierka tipov, ako ich použiť v kuchyni kreatívnejšie
Mätu, medovku, šalviu, levanduľu či tymian zvyčajne sušíme na čaj. Ale to nie je všetko, čo s nimi môžete podniknúť....
5 minút čítania
PRÍLOHA VARECHA 34/2025:
Najlepšie slivkové koláče
Varecha s receptami na najlepšie slivkové koláče z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 22. augusta.
3 minúty čítania
Zo stromu do hrnca:
11 nápadov ako spracovať hrušky. Objavte nové spôsoby, nemusí byť z nich len kompót
Zavárané hrušky? Samozrejme. Ale okrem nich vyskúšajte tento rok aj nejakú novinku....
9 minút čítania
Dá sa to zachrániť:
Rozmrazené mäso za pár minút? Toto je trik pre zábudlivých
Aj vám sa občas stane, že večer zabudnete mäso vybrať z mrazničky a na druhý deň si lámete hlavu, čo s tým? Riešenia...
3 minúty čítania
Dobroty z chladničky:
10x nepečené dezerty z piškót. Rýchle, jednoduché, svieže
Ak sa vám nechce piecť korpusy, piškóty sú vďačným základom na prípravu výborných zákuskov a tortičiek....
5 minút čítania
Chutné recepty:
Čo robia z cukety známe tváre? Inšpirujte sa Vačkovou, Horváthovou, Kalisovou či Pycom
Hľadáte každú možnosť, ako zužitkovať všetku cuketu? Máme pre vás niekoľko výborných tipov od našich foodblogerov....
15 minút čítania
Jednoduchý obed:
9 receptov na karfiolové placky. Aj tipy, ako ich urobiť bez predvárania či v rúre
Placky sú super spôsob, ako rodine naservírovať letné jedlo plné zeleniny. Dnes sme si posvietili na karfiol....
4 minúty čítania
Prekvapivé kombinácie:
Letné ovocie naslano? Skôr ako poviete nie, vyskúšajte. Toto sú naši favoriti
Sladké a slané sa nemusia navzájom rušiť – naopak, často si dokonale rozumejú....
6 minút čítania
Fedor Malík:
Coquelet Jaune
Akosi ľahšie sa mi píše. Neplním odkazy redakcie a mám voľné pero....
3 minúty čítania
Paradajky v skle:
10 najklikanejších receptov na domáci kečup
Krásna farba, najlepšia chuť a žiadne zahusťovadlá, stabilizátory ani konzervanty....
4 minúty čítania
Svieža oslava:
13x letné narodeninové torty s ovocím
Ak máte doma oslávenca, ktorý má narodeniny v lete, prispôsobte tomu aj tortu pre neho....
5 minút čítania