Tradičná kuchyňa:
9 receptov na poctivé strapačky
Zemiakové halušky, kyslá kapusta a slanina, to je trojboj, ktorý máločo prekoná....
4 minúty čítania
Kulinárska predpoveď:
Sladké trendy týchto Vianoc. Ak chcete ísť s dobou, stavte na tieto chute, farby a kombinácie
Nielen ozdoby na vianočných stromčekoch každoročne podliehajú móde....
6 minút čítania
Francúzska, tyrolská aj poctivá staročeská:
11 receptov na cibuľovú polievku
Aj keď cibuľa zvyčajne v kuchyni robí len nenápadného spoločníka, v týchto polievkach hrá hlavnú úlohu....
5 minút čítania
Crème fraîche:
Keď chýba v obchode, spravte si domáci. Potrebujete len čas a dve suroviny
S touto prísadou ste sa už v receptoch stretli, ale v obchode ste na ňu nenaďabili?...
5 minút čítania
Mesiac do Vianoc:
15 najklikanejších sladkých receptov minulých sviatkov
Rozmýšľate pomaličky, čo budete piecť na Vianoce? Stavte na to najlepšie!...
6 minút čítania
Tradičné chute, ktoré obohatia každý pokrm
INZERCIA - Červená a žltá karí pasta kombinujú bohatú históriu a tradičné recepty....
7 minút čítania
Nič nevyhoďte:
Končia v koši a pritom ešte môžu dobre poslúžiť. Čo všetko dokážu šupky z citrusov?
Pomaranče, citróny, mandarínky – to nie je len šťava a dužina. Aj s ich kôrou sa ešte dá čarovať.
5 minút čítania
Fedor Malík:
Čokoládové guľky
Pred takmer dvadsiatimi rokmi som už o guľkách písal. Išlo vtedy o guľky folegruntské...
3 minúty čítania
Čo variť tento týždeň:
14 inšpirácií na obedy a večere počas pracovných dní aj na prvý adventný víkend
Či piatok či sviatok, rodinku treba stále udržiavať sýtu....
6 minút čítania
Toto oceníte:
Tekvicové pyré dokáže nahradiť maslo aj olej. Ako s ním zdravšie piecť?
Tuky netreba úplne vyškrtnúť z pečenia, ale existuje jednoduchý spôsob, ako ich vymeniť za niečo ľahšie a výživnejšie.
4 minúty čítania
Známe aj nové:
Knedlo-vepřo-zelo, výpečky aj segedín. 11 receptov na nedeľný obed s hlávkovou kapustou
Dusená červená alebo biela kapusta je skvelým spoločníkom mnohých obľúbených jedál....
5 minút čítania
Pečie celé Slovensko:
Dnes to bude riadne retro! Na tanieri aj na hlave
Ôsma epizóda pekárskej šou bude v znamení návratu do minulosti....
9 minút čítania
11 hrnčekových receptov:
Bábovka, muffiny, buchty, medovníky aj krémové zákusky, ktoré upečiete aj bez váhy
Keď suroviny nemusíte vážiť, pečenie vám pôjde pekne od ruky....
5 minút čítania
Nezabudnite ju v pekáči:
6 spôsobov, ako v domácnosti využiť kačaciu a husaciu masť
Zostala vám masť po pečení kačky alebo husi?...
4 minúty čítania
Z babičkinej kuchyne:
12 receptov na koláče zo zemiakového cesta. Tieto nikdy nebudú suché
Zemiaky dodajú cestu vláčnosť a koláče z neho len tak rýchlo nezoschnú....
5 minút čítania
Skúste to takto:
Ako nakrájať karfiol bez neporiadku. Jednoduchý trik, ktorý si zamilujete
Krájanie surového karfiolu vie narobiť poriadnu spúšť....
4 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 47/2025:
Sladký november s čokoládou
Varecha s receptami na čokoládové pochúťky z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 21. novembra.
3 minúty čítania
12x zeleninové hranolky:
Vymeniť zemiaky za zeleninu, to doma nie vždy prejde. Ale ak to urobíte takto, nikto nebude protestovať
Či už vysmažené v oleji alebo upečené v rúre budú ideálne nielen ako príloha k mäsu, ale s dobrým dipom aj ako výborná chuťovka...
5 minút čítania
Spravte si vlastné:
Tieto koreniace zmesi robia zázraky a sú lepšie ako z obchodu
Na pultoch predajní sú ich desiatky, ale väčšinou obsahujú aj veľa soli a rôzne prídavné látky....
6 minút čítania
Od polievky až po dezert:
13 tipov, čo urobiť z jačmenných krúp
Sú zdravé a lacné, len čo keď často nevieme, čo z nich pripraviť?...
6 minút čítania
Tajomné hurmikaki:
Ako trpký plod premeniť na šťavnatú sladkú explóziu chuti
Hurmikaki nestačí len kúpiť a zjesť. Toto exotické ovocie vám bude chutiť len ak sa s ním naučíte správne zaobchádzať.
3 minúty čítania
Niečo na nakopnutie:
11 receptov na kávové koláče, ideálne sladké povzbudenie
Berie vás na spanie? Uvarte si kávu a pre istotu si k nej upečte aj kávový koláč....
5 minút čítania
Domáci prostriedok:
Ako vyčistiť pripálený plech? Skúste tento spôsob, funguje aj na odolnú špinu
Nikoho nepoteší, ale patrí k pečeniu. Plech s pripálenými zvyškami, to je nočná mora nejednej gazdinky....
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Zázvorové guľky
Legendárny pezinský majster slova, strýco Marcin, nechal vo svojich úsmevných spomienkach veľa bonmotov....
3 minúty čítania
Fastfood za totality:
Na toto sme pred revolúciou chodili do mliečnych barov a lahôdok. Starší si pamätajú, mladší neuveria
Kým dnes sú v kurze celosvetové siete prevádzok s rýchlym občerstvením, foodtracky a špecializované bistrá, pred nežnou revolúciou boli našimi gastroikonami mliečne bary...
7 minút čítania

























