Zelený karfiol

hubata - fotkahubata, 18. novembra 2012
Raz sme mali dostať vzácnu návštevu:
záhorácku starenku v naškrobených sukniach, kordovánových
čižmách a vyšívanej šatke. Čo jej len preboha uvarím - keď ona
sama varí a pečie ako Boh - tak ja mladá, začínajúca kuchárka sa jej
s mojimi kečupovými špagetami určite nezavďačím......

A tak som kúpila brokolicu - reku to nepestuje v záhrade, vyprážaný
karfiol viem že ľúbi, tak sa jej zavďačím.
Z roboty po telefóne som ju navigovala, aby si vyprážanú brokolicu
a pyré zohriala v mikrovlnke a dala k nej tatarskú omáčku. Prídem
domov, zvítali sme sa, babka rozdala deťom čokolády, mne
zaváraniny a pýtam sa či jedla.
- no víš, ani né ...... ten karfiol bol pokazený, celý zelený, tak sem
vzala misu a vysypala ho do kontajnera, aby vám nebylo zle...." -
priznala sa babka.
@zareaguj


Diskusia k článku

marianne
@hubata Tvoja babka aspon vyhodila to,co nepoznala,ale ja som si vyhodila tycovy mixer...dam ho do zasuvky,nefunguje..do druhej,tiez nefunguje..co s nim,zaniesla som ho ku kontajneru,nech si niekto opravi,ak vie...zapinam tefal aktifry fritezu-nefunguje..do haja,ci mam aj ten vyhodit? zanesiem aj ten...este stastie: moj muz prisiel z roboty a vravi...od vcera vecera boli vyhodene poistky od kuchynskych zasuviek,uz som ich nahodil...Tak som prisla o super tycovy mixer,koza-roza...
medulienka122
milá babka:-)) aj mne deti, keď som bola pred rokmi v nemocnici vyhodili haluškovač/špeclovač/, že vraj bol už "deravý"
sovka62
Ešte pred pár rokmi bola pre nás všetkých brokolica čudom čudovatým, veru nás tu bolo málo, čo o nej malo vedomosti. Propagovalo sa pestovanie menej známych druhov zeleniny, tak som s nemenovaným poľnohospodárskym podnikom uzavrela zmluvu na jej pestovanie a dodávku. Chodila som si ten porast kontrolovať tak raz za týždeň, dva a upozornila som pestovateľov, že o pár dní už bude vhodná na zber. Čakala som, kedy sa s ňou objavia v sklade a aj som sa dočkala, pár dní po predpokladanom termíne. Nemohli ju vraj dodať skôr, lebo ešte nebola celkom rozkvitnutá. Poviem vám, pri pohľade na tú žltú nádheru v zelených plastových prepravkách ma skoro vykotilo!
evanaaa
Život píše najlepší huimor, ale som sa nasmiala, aj na vyhodenom " zelenom karfióle", ( @hubata , mala si babakun upozorniť, že karfiól je nová, zelená sorta), aj na tyčovom mixéri ( @marianne , načo hneď vyhadzovať, mala by si si brať príklad od mňa), no najviac ma rozosmiala @sovka , verím, že to bol šok. Trba asi všetko podať " po lopate", dopredu vysvetliť, nech sa podobné už nestane.
evanaaa
-prepáčte preklepy, žiadnu " babakun" (xixixi), ale babku a ostatné.......
bozulka
Veľmi dobrá zábava na dnešný pochmúrny deň...:-) !!!
daniella9
to sa stalo aj nám, ked ešte babka žila, mamina zasadila v záhrade brokolicu, a krásne narástla a bola úplne že nádherná, nuž a naša babka si myslela, že to ide karfiol kvitnúť či dačo také, tak všetku brokolicu vykopala a dala preč, lebo že s tým karfiolom sa dejú nejaké divné veci...:-)



 



TOPlist