Valentín

jakoby - bez fotkyjakoby, 14. februára 2013
Počas môjho 35-ročného kantorčenia som zažila kadečo,ale dnes som zostala stáť,ako sa ľudovo povie s "hubou otvorenou".Zastavila ma na chodbe študentka a ospravedlňovala sa,že nebola v pondelok na seminári z chémie.Jej ospravedlňovanie som takmer nevnímala,lebo ma zaujala veľká krabica,ktorá bola zakrytá potravinárskou fóliou a ktorú len s námahou držala na rukách,lebo bola evidentne ťažká.V tej krabici bola čokoládová torta v tvare srdca,uprostred bolo menšie žiarivočervené srdce.Ja sama som na pečenie"ľavá",tak som úprimne tortu obdivovala a dozvedela som sa,že ju piekla včera večer.Domnievala som sa,že je určená pre triednu profesorku(čo by bol čin ojedinelý),tak som ďalej nevyzvedala.Nasledujúcu hodinu som vstúpila do triedy a tam na lavici pred chlapcom,s ktorým dotyčná slečna tvorí pár,bez krabice,bez fólie,trónila veľká čokoládová torta so žiarivočerveným srdcom.Chalanisko sedelo s takým poloneprítomným,polonepríčetným pohľadom a ostatní sa tvárili nerozhodne,lebo nestihli zaujať stanovisko.Aký osud tortu postihol, ešte neviem.Ak by ju rozkrájal a ponúkol všetkým,slečna sa urazí,lebo to bola torta z lásky pre neho.Neviem si predstaviť,že by ju spolu zjedli niekde v šatni a už vôbec nie ako ju peľhá domov.Na druhej strane,nie je úžasné,že už 17-nástka dokáže s láskou upiecť tortu?
@zareaguj


Diskusia k článku

marcy
úžasnéééé,slovom peľhá si mi urobila dobrú náladu na celý deň :-)
sairaam
Teeeeda! Čo narobíš? Láska je láska, dokáže aj nemožné. Ktovie či bol chlapec "hrdý" na dotyčnú dievčinu. Niekto nemá rád takéto prezentovanie citov pred všetkými spolužiakmi.
natali
:) mne sa to páči :) moja úplne prvá torta, ktorú som piekla bola tiež pre priateľa, síce nie na Valentína, ale na jeho meniny a hrdý ten môj bol :)
denyany
v dnešných časoch celkom originálny prejav lásky v tejto vekovej kategórii, nie? tiež ma potešilo to peľhá. :-D
evanaaa
Pekné od nej, ktohovie, či aj on myslel naňu. Ale lepšie by bolo, už aj z viacerých dôvodov, ak by ho prekvapila doma, keby šlo o nejaké to perníkové srdce, nepoviem, ale torta - tu je ozaj dilema, čo s ňou, pponúknuť celú triedu, ani by sa neušlo, ak neponúkol, zbytočne im slinky tiekli, len ich nabažili.
hubata
No - šikuľka taká sedemnástka ..... ale chudák chalan bol asi stredobodom pozornosti a keď nad tortou sedel ako zarezaný, asi sa mu nepáčilo že sa mu dievča tak natíska ......
babidka
Neviem , ci si chlapec dokazal ocenit takyto prejav lasky ....ale dievca ho zrejme miluje tak , ako to dokaze iba take mlade srdce :-) Mozno si teraz ostatni z toho robia zarty - ale pravda je , ze o 20 rokov ked si na to spomenu , tak mu budu zavidiet .
Moj manzel nikdy nedostal k ziadnym narodeninan tortu od svojej mamy - jednoducho to asi nepovazovala za dolezite . Ked som mu na jeho 30 narodeniny dala upiect tortu u vychyrenej cukrarky /orechovu s ananasovou plnkou - tu kombinaciu miloval/ tak pri jej krajani mal slzy v ociach . Bola to jeho prva torta k narodeninam ...a dodnes si na nu spomina ako na krasny dar z lasky :-)
agara
Študentská láska je krásna,asi je jej prvá .Že je dievka šikovná treba uznať.Verím ,že to nebude posledná torta z lásky,ktorú upiekla.
babav
Ako by ste reagovali,keby to bola vaša dcéra,alebo vás syn?Láska hory prenáša,ale nezdá sa mi ,že dievčina urobila správne,keď mu priniesla (aj keď iste z lásky upečenu ) valentinsku tortu do školy....



 



TOPlist