Usmevne detske hlasky pre krajsi aprilovy vikend :-)

lyali - fotkalyali, 5. apríla 2013
A mame vikend. Avsak dnes aspon u nas je akesi nevesele aprilove pocasie. Ale hned zrana mi nas uz 6-rocny pokladik vycaroval usmev na tvari :-)

Pre krajsi vikend nas vsetkych pridam zopar jeho usmevnych detskych hlasok (hadam sa najde medzi nimi aj daka o jedle). Moj starky by mu povedal "rozumcvaj" :-)

Romanko: "Mami, nageluj mi vlasy. Ale az v skolke. Alebo mozes aj doma, ale daj mi ciapku jemne, aby mi neskodila." (a namojveru nagelovany uces sa udrzal na hlavke neposkodeny) :-))

"Mami, preco henten (v zrkadle) opakuje po mne?" (a pritom R uz davno vie, ze v zrkadle vidi seba, betar)

a hned na to sa pyta:

"Pokial musim byt (myslel vysku), aby som sa mohol ozenit?... Ale co ak vyrastiem uplne po strop? To sa budem musiet zohnut..." (myslim, ze uz zo dve dievcata pasoval predtym za svoje frajerky) :-))

Ked dieta trenuje "r" :-)) Romanka sa pytam: "Spapal si obedik v skolke?" "Ano, spapRal." :-))

Idem si s Romankom okolo potoka a zrazu mi povie: "Dame imaginarnej rybe imaginarne jedlo?" (na tuto vetu z rozpravky Doba ladova si spomenul prave pri potoku)

Romik sa ma pyta: "Chces vidiet, ako bezia titulky?".. a Romik zacal na mieste bezat. Dodal: "To ma len tak napadlo. Sranda, ze?"

Romankove uvahy o buducom surodencovi (ktory este nie je na obzore) :-) "Ak budes mat dievca, potom mi musis este objednat chlapca." (tuzi skor po bracekovi)
@zareaguj


Diskusia k článku

sovka62
@lyali , rovno si tie hlášky niekam píš. Ja som to nespravila, doteraz mi je ľúto. Niektoré si pamätáme, ale veľa sme zabudli a to je škoda. Lebo tie ich výroky zlepšia náladu nielen aktuálne, ale veru aj po rokoch.
elysa
@lyali @sovka62 to boli úžasné časy, keď boli deti takéto...:) často si s manželom opakujeme tie hlášky... s mladším synom som chodila na logopédiu, pretože mu nešli sykavky...nevedel c- stále to bolo len č... a zbožňoval pizzu...samozrejme s č... ideme po námestí a on: "oci, cítiš, tu vonia p...!" len sme sa poobzerali,kto to ešte okrem nás počul...jáj, tu by som vedela dlho písať...:))
ankabanka
veru zapisuj,nasi tak robili s nami ked sme rastli a teraz su prepisane a zviazene a pri stretkach sa zosit vytiahne a uz aj nasi nastavajuci maju popuk z toho co sa bude citat. su to najkrajsie spomienky,lebo popri nich rodickovia povytahuju aj tie,na krtore sa medzi zabudlo spominat
hubata
Kráásne, to nevymyslíš, to treba s deťmi prežiť.

"Lááádio sexples!" - pospevuje si reklamu Rádia Expres môj vnúčik.....

Veru dobre radí @ankabanka : zapisujte si hlášky, natáčajte videjká, až budú dospelí a ukážu svojim deťom, tak sa budú dobre baviť.
martanka
Aj moj syn maval podobne- hlavne, ked smesa ho opytali, ako sa vola eskimacky domcek. Vtedy sa zamyslel a vypadlo z neho: "Kudlo" :D
astheart
Ony ty malé děti používají i úžasnou logiku! Když mi bylo kolem 20, sousedka měla malého, asi 4letého synka. Měl mě hodně rád a nebylo dne, aby doma neprosil, že si chce jít se mnou hrát. Co jsme se toho spolu navyváděli! Občas jsem vzala časopis Květy, ve kterém byla spousta barevných obrázků. Malý vždycky udiveně na jeden z nich ukázal: "Jé, to to jééééé?" A tak jsem mu ty obrázky popisovala a on se rychle učil. Byly tam taky články, u kterých text začínal velkým barevným písmenem. Taky se ptal "to to je?" "To je O, tohle je A, tohle zas K...." Naučil se tak rychle rozpoznat hodně písmen. Jednou ukázal na písmeno C: "Jé, to to je?" "To je C", byla moje odpověď. A on na to: "Ne, to je rozbitý O! Spraví!" Vzal si moji tužku a z písmena C udělal krásné O! No, napadlo by vás to? :)
fialka49
Je to už hodne dávno, keď bola populárna pieseň Otvárajte kasíno. Moja malá sesternička veľmi rada spievala a časť "... nech ma slabosť preklína, ponorím ju do vína..." si vyspevovala ".... nech ma slabosť preklína, polievočky do vína ... "
lyali
Dakujem za Vase krasne komentare a spomienky :-) Niet nad tie vesele usmevy, ktore na nasich tvarach vycaruju nase male velke ratolesti :-) A veru, treba ich detske hlasky uchovavat, aby sme si takto krasne zaspominali :-)
diabambulka
peknééé ja som sa naposledy zasmiala dobre v kúpeľni, ukazujem Filipkovi ( 5r. ) aha ako nám krásne kvitnú Fialky, on na mňa pozrel a prevrátil oči a hovorí,, ale mami ako to môžu byť fialky, veď sú ružové, to sú rúžovnatky :-)))
babav
@lyali , veru sa vedia mali mudrlanti postarať o usmev.Ja sa teším každý deň
s mojou 3 ročnou vnuckou.Nedavno mi oznámila , že je hladna .Ked som sa jej opytala čo by chcela papat , chytila ma za ruku,priviedla ku chladničke ,
otvorila ju a vyhlásila:"Ukaz mi co máš !"
garanco
Tieto detské sú vždy milé! A ako hovoria žienky vyššie, len si ich zapisuj.
Keď som opatrovala moje vnučky, tak som si ich výroky písala ( ten o zdravej pažítke som aj tu pridala). Keď im dnes niektoré prečítam, tak sa len usmievajú ...
rea1
keď mala moja dcéra necelé 3 roky, nevedela povedať K a R, hovorila miesto toho T a L. tak ako sa bude volať nová bábika? samozrejme Klára, som predsa múdra matka, nech sa dieťa učí hrou. raz prídem domov z práce a manžel, ktorý bol s dcérou na OČR ma víta s úsmevom okolo celej hlavy. reku - co je? co se děje? kdo zhynul? a on mi hovorí: malá kočíkovala bábu v obývačke a niečo jej rozprávala. nevnímal, veď ktorý chlap áno ale čosi ho koplo do ucha a počul: spintaj, tulva, spintaj tulva (spinkaj, ku*va). prisahám, doma som nepovedala nahlas ani doprdele, božeuchovaj, ale bolo v škôlke dievčatko, ktoré malo slovník ako opitý kočiš. tak dcérku manžel hneď začal usmerňovať, že veď bábika sa nevolá tulva ale Klára, miláčik, musíš jej spievať spinkaj klára. dobre. a ochvíľu sa od kočíka ozývalo: spintaj, tlála, spintaj, tulva, spintaj tlála, spintaj tulva. dnes je z mojej dcéry mladá (?) dáma a keby som jej toto povedala, určite by mi neverila. ja nadávam a vyjadrujem sa sproste, ona nie, naozaj nie, tak by celú túto príhodu považovala iba za nevhodnú propagandu. ale je to pravda, veru je. :-)))
a ešte sa raz predviedla v plnej kráse, to tiež ešte nemala ani 3 roky, môj otec ju držal na rukách, ona mala v ručičke krém a dávala si z neho na tvár. keď ho išla odložiť, milý krém jej vypadol a dcéra pekne, jasne a zreteľne zahlásila: do pi**! ja som stuhla ako kameň, otec sa tváril tak, že rozmýšľa, či ma zabije držiac dieťa ešte na rukách alebo ho najprv položí do postieľky ale potom sme radšej malú začali presviedčať, že sa hovorí do pece, nie do pi**, vieš, miláčik, lebo chlebík sa dáva piecť do pece. fujtajxl, ešte teraz ma mráz obchádza, keď si na to spomeniem. to horespomínané dievčatko sme potom ako škôlkárske ZRPŠ vyšťuchali zo škôlky preč, ona mala skutočne vyberaný slovník a na decká sa to lepilo ako muchy na mucholapky. ale treba priznať, že jej matka mala taký istý slovník.
soncya
krásne čítanie, oooó aký balzam na dušu. Keď mala moja dcéra skoro 3 roky tak sme sa presťahovali konečne do svojho bytu. Po pobyte u svokry, kde sme mali k dispozícii jednu izbičku sme mali strašne veľa priestoru. Manžel v tom čase pracoval ako stavbyvedúci na turnusoch v Prahe, a my dve princezné sme zabývali náš krásny byt. Stále som tú moju princeznú niekde hľadala. Raz som zas obiehala byt, kde je, a tak som sa postavila na stred bytu a zvolala som: "Momik (Monika), kde si?" A z toalety sa ozvalo zreteľné: "Seiem!!"No krvi by sa vo mne nedorezal! Nahnevaná, ako nepekne rozpráva, som zakričala: No pekne, ešte Ťa nepočuli susedia na osmičke!" A moja dcéra ešte raz, a zreteľne zopakovala:" seieeeem!"
Dnes má 23, píše diplomovku, ale keď spomíname čo navyvádzala ako malá, táto príhoda má vždy zelenú. Máme ešte jednu s nadávaním, keď sme každodenne prechádzali s autom okolo garáže s asi metrovým nápisom k.....! Spájala si písmenká asi dva týždne (bola čerstvá prváčka), kým sa ma konečne nespýtala čo TO! znamená... Ale to už je iná story. :)
rea1
a ešte sa mi páči: keď mal známych syn tak cca 4 roky, začal k nám chodievať na víkendy. bývali sme síce neďaleko, ale ... no, proste k nám chodil na víkendy. detské sedátko na wc sme nemali a ja, v strachu nech mi Peťulko nespadne do haj..., vždy, keď si išiel sadnúť, čupela som pred ním a držala som ho za nohy. a raz si tak lebedí, obzerá sa po stenách a zrazu vyhlási: no, a teraz sa dobre vyseriem! takmer mi do toho wc naozaj spadol, tak som sa rehúňala. mal dobré, zapamätaniahodné hlášky a hoci má dnes už po 40-tke, občas zaspomíname a bavíme sa. môj otec mal plešinu. takú tú klasickú tonzúru, proste vysoké čelo a na zátylku od ucha po ucho pás vlasov. malý sedel vo vani, hral sa a otec vošiel do kúpeľne. Peťko chvíľu so záujmom pozeral, prestal sa aj hrať a po chvíli sa pýta: ujo, a teba kto tak sprosto ostrihal?
diabambulka
no náš starší včera opäť bodoval : papal vajíčkovú polievočku a pýta sa : mami a v bielku z vajíčka sú bielkoviny ? vravím asi áno, tatino si prisadol a náš malý mudrlant, vieš tatinko teraz ti musím niečo povedať : keď v bielku sú bielkoviny, tak v žĺtku sú žĺtkoviny :-)))
ovecka00
ja nakolko mam 14 a mam dvoch starsich bratov tak zazitky co som vyviedla ja a moji bratia viem len z rozpravania mojej mamky...napriklad ked tu bolo tolko prihod o rozpravani tak len taka mala otazka... viete co je olalajko?........no preca traktor!!!..alebo co robi ked pada velke hmuu?...pršššííí :DD....ja som udajne vela takych somarin nevravela ale v kazdom pripade vzi sa zabavim ked mo mainka povie ze ja som nemala žirafu ale zifaru a namiesto helikoptera bola hepilokoltela....:DD
surincicka
:D takéto detské hlášky sú najlepšie. Nášmu najmladšiemu mudrlantovi povedal manžel keď mal 4 že už je veľa hodín a musí ísť spať. Malý založil ruky v bok a vystrúhal dôležitú grimasu: "ale keď budem veľký tak mi rozkazovať nebudeš!"



 



TOPlist