Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Diskusie
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kvetinka72: Potrebujem pomoc s grilážkami 4 najnovší komentár 5. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 355 najnovší komentár dnes 15:15
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 355 najnovší komentár dnes 15:15
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 13 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 254 najnovší komentár dnes 15:15
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Nepečené datľovo-čokoládové bonbóny VIDEO
- Chcete si urýchliť pečenie vanilkových rožkov? Super tip, ako ich urobiť raz-dva VIDEO
- Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín! VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Jednoduchý trik, ako expresne ozdobiť drobné pečivo VIDEO
- Čokoládové kocky s kardamómom a pomarančom VIDEO
- Skvelá bielková citrónová poleva na všetky vianočné koláčiky VIDEO
- Odolná trinástka: Výborné recepty na trvanlivé vianočné koláče, ktoré vám vydržia až do Silvestra
- Linecké koláčiky: Prezradíme vám najlepší recept aj fintu, ako z jedného cesta urobiť 7 druhov vianočného pečiva
- Toto sú stálice: 10 najlepších klasických koláčov a zákuskov na vianočné sviatky. Sú tu aj tie vaše?
- Rokmi overené: 10 receptov na vianočné plnené oriešky, ktoré piekli už naše babky
- Orechové, karamelové aj čokoládové: Najchutnejšie plnené vianočné košíčky pre každý jazýček
- Pečie celé Slovensko: Zabudnutý dezert spod Tatier. Súťažiaci o ňom ani nepočuli a čo vy, poznáte Lohengrin?
- Máme ju radi: 10 receptov na sviatočné koláče a drobné pečivo s obľúbenou žĺtkovou polevou
@mariane69 , v ktorej pizzerii?
@sovka , predsa si si po čase pozrela Prahu? Ja som taká namaškrtená na ňu, že ju sa chystám opäť za krajšieho počasia navštíviť. Nasmeruješ ma na tú pizzu?
Ako moj kamarat povedal ( ma vela restauracii ):
Kvalita restauracie umerne klesa ako sa zvysuje kvalita vasho domaceho varenia...
Tazko udrzat kvalitu restauracie v krize kde naklady idu stale hore ale kupna sila ide dole.
@mardo ak si niekdo otvorí reštauráciu a očakáva veľký zisk tak je blázon. Na druhej strane čo má robiť reštauratér keď si hostia žiadajú vysmážaný syr s tatarkou a podľa hosťa je dobré jedlo také, keď má na tanieri mäso, šunku a na vrchu kopec zapečeného syra a veľká zeleninová obloha nesmie chýbať :-) čo má robiť? keď chce prežiť tak to tomu hosťovi dá :-(
ako raz jeden mladý muž z odporom v tvári povedal, že on neje lososa! on je iba pangasia a to je vraj najlepšia ryba.... keď som to počula padla mi sánka a bolo mi do plaču, ale bohužiaľ aj takáto je realita a čo s tým má spraviť nejaký reštauratér?
bol som konkretny. v Nitre a v Brezne. hovorim ze podla mna je 20% restauracii kvalitnych a 80% nie je. Nehnevajte sa na mna, ale vzdy ked pridem domov na slovensko a idem do odporucanej restauracie dopadne to zle. viem ze situacia je zla, ale pokial chce niekto kvalitu tak si ju zalpati. ja nepojdem na syr, na maso sunku a zapeceny syr.
chcem sa len dobre najest. a za to samozrejme zaplatim. ale pokial mi niekto da steak z mrazeneho masa... sorry.... tak nech to nerobia....
no reakcia hodna 18 rocneho chalana, s prepacenim. pozeral som aj tvoje recepty a su dobre. takze predpokladam ze ocakavas od restauracie viac ako syr a hranolky. a tvoj kamarat to povedal dobre, lenze on v tom pripade musi nastavit latku este vysie.
place p.Zidek ze nema ludi ked je kriza??? Nemyslim.
www.facebook.com/longauer.maros...
dobru noc. tu je priamy link
a sorry @mardo ako clovek starne osprostieva hlavne ked je v brandzi vyse 20 rokov.
Inac zajtra ideme na aukciu liquidatora tiez takeho snilka co si myslel ze ked bude dobre varit ze to staci, ale ludia su zvyknuti z domu na Vegetu...Bad luck.
Prahu sme si naozaj užili. Bývali sme v hoteli Savoy, je vlastne priamo na Hradčanoch, na námestí pod ním je Loreta. Mali sme síce hnusné počasie ale nedali sme sa odradiť. Vychutnali sme si Nerudovu ulicu, naposledy som bola v r. 1985, tak som teraz len zízala, všetky domy opravené, nádhera. Prešli sme staré mesto, Malú Stranu, Karlov most, objavili sme reštauráciu u Medvídkú ( v prevádzke cca od r. 1460), zaujímvá, ale jedlo pod psa. Bolo by to nadlho, veď neváhaj a vyber sa tam, určite sa ti bude páčiť.
este raz. som uz skoro desat rokov vonku a rozdiel je viditelny a neporovnatelny. takze viac sa k tomu nebudem viadrovat.
@45678
napriklad. aj o tom hovorim....
no vidis. Viem ze sa da najst dobra restauracia. Ale tazko sa hlada.
Dakujem
A ešte rada chodím do Chynorian - príjemná obsluha, prostredie, jedlo....
Samozrejme , ze sa najdu horsie aj lepsie restauracie a jedlo je len jedna z podmienok , aby sa clovek citil v restauracii dobre . Aj ked jedlo je asi najdolezitejsie . U nas "doma" nechodievame do restauracii prilis casto lebo v blizkom okoli nepoznam ziadnu restauraciu kde by varili aspon primerane cenam . Ponuka byva taka aka je - aj restaurater je iba podnikatel a nemoze ist do minusu a tak sa prisposobi poziadavkam stravnikov .Narocky vravim stravnikov a nie hosti - lebo ako host sa citim malokde a malokedy . Ked je mila obsluha - moze byt spinavy obrus ci nanic jedlo . Alebo super kvalitne jedlo , cisto , mile prostredie ale casnik/cka zazera na hosta ako kat , hodia jedlo na stol "kde padlo tam sadlo" , nezaujima ho ze chcem cistu nechladenu vodu a donesie mi ochutenu mineralku aj s ladom , kavu mi donesie este pred polievkou ....to sa mi bezne stava - a nielen na Slovensku . Myslim , ze rozumiem tomu co chces povedat - ze ked ides do slusnej restauracie /nie do fastfoodu/ tak tam ocakavas okrem kvalitneho a poctiveho jedla aj slusne prostredie , ochotny personal a pocit ze si ocakavany a vitany host .
V jednom ma @frezia pravdu - citujem : "Keby každý jedlo vrátil a kritizoval,museli by hľadať cestu."
Uz som jedlo vratila , uz som aj odmietla zaplatit ....ale zjavne to nepomohlo .
Dokonca sa mi stalo , ze ked som jedlo vratila s vysvetlenim ze to ani zdaleka nie je to co to malo byt a poziadala o ine jedlo - zauctovali mi obe jedla ! A bolo to na inom kontinente , vo vychyrenej a poriadne drahej restauracii ....
to je nazor! dakujem zdielam
Prajem všetko dobre synovi. Pripájam sa k názoru.