Palacinkový deň

dorenika - fotkadorenika, 12. februára 2013
Ahojte, dneska je Deň palaciniek,čo je podľa mňa perfektný zvyk,prvý krát som sa s ním stretla minulý rok keď som bývala v Irsku a moja host mum mi cela naradostená doniesla do izby tanier s palacinkami a kričala Happy pancake day Nikolaaaaaaa :D Inak som si potom aj pozrela že ako to vlastne vzniklo a je to deň keď sa má zbaviť všetkých sladkých vecí pred veľkonočným pôstom a práve na palacinky ich možno všetky použiť...ja práve idem robiť tie svoje a Vám prajem krásny zvyšok palacinkového dňa :)
@zareaguj


Diskusia k článku

radost
@Dorenika....jaaaj-to neskoro vravíš!!!a ty si tak neskoro večer ešte palacinky spravíš????či budeš pochovávať basu???celú noc??by toho nebolo moc!!bo potom nechci v zrkadle vidieť tú krásu.....:-))
kuchticka
@dorenika ty uz asi v tejto chvili mas ten velky den postu ktory trva 40 dni. Ja mam este len utorok vecer, dopriavam si uz druhy poharik cerveneho kabernetu,lebo od zajtra nebudem nic. Popolocna streda nam prikazuje : umranenie, uzemnenie a myslenie na nase zle skutky, aby prisla naprava a my sme sa ....
U nas bolo zvykom piect rozne sisky, bozi milosti a take rozne smazene i pecene dobroty, vela masa, lebo v dobe postnej by sme sa mali takychto dobrot zriekat.
marcy
ďakujem za info o zvyku v Irsku :-)
dorenika
@kuchticka ani nie ja niesom veriaca takze post nemam to som len pisala aky je zvyk a preco to ja som si len uzila palacinky :)
afataga
zaujimavy zvyk, iny kraj iny mrav a mne tiez nikto nekaze drzat post :-) takze nie si v tom sama
rea1
nuž, o nejakom pancake day som nemala doteraz ani potuchy ale aj tak som v utorok tie palacinky robila. :-)))
23.2. bude Banana bread Day - tak nezabudnite upiecť nejaký ten banánový "bread". :-)) ten, na rozdiel od palaciniek, robievam často.
nathaliez
Ja mám palacinkový deň každý týždeň, niekedy aj každý deň, keďže palacinky milujem :)



 



TOPlist