Oneskorený komentár k receptu.

stefanm - fotkastefanm, 16. januára 2012
Z dôvodu výmeny radiátora v miestnosti kde sídli moje „PC pracovisko“ (spálňa) som sa nedostal v poslednom čase k prezeraniu a posudzovaniu vami pridávaných prác.Teraz sa to snažím dohnať a vzhľadom na to,že ma jedno „dielo“ mimoriadne zaujalo, a keby som pridal svoju poznámku len k nemu, tak by si to už málokto prečítal ,rozhodol som sa pre túto formu komentára.Vlastne to nebude komentár ale tzv. „recenzia“.
Stály a mnou obdivovaný dodávateľ receptov s nevšednou hodnotou tu pridal recept ktorý ma výrazne oslovil svojou jednoduchosťou ale zároveň neskutočnou invenciou a nečakaným nápadom.Jeho autor je @Evusik a prezentuje ho pod názvom „Šunka v chlebe (fotorecept)“.  varecha.pravda.sk/recepty/sunka-v-chlebe-fotorecept/23718...

Už úvodné foto vo mne provokovalo potrebu zistiť o čo ide.Očakával som niečo zaujímavé ale skutočnosť ma doslova ohúrila.Ídea spojenia údeného mäsa a chlebovej hmoty do jedoliatého celku mi na okamih vyrazila dych a trúfam si napísať , že aj zastavila činnosť srdca ktoré sa , po uvedomení si o čo vlastne ide , rozbúšilo v rytme kankánu.Pre naše zdravie tak prepotrebný chlieb , a dr.Bukovským tak neskutočne zatracovaný údený výrobok , ktoré v tomto „diele“ autorka dokázala spojiť ,tak to ma nadchlo.Pripadalo mi to ako boj dobra so zlom.Kto zvíťazí?Podľa názvu receptu autorka sa rozhodla uprednostniť šunku - Šunka v chlebe - , podľa mňa je to jediná chyba v tomto diele.Tak ako v známej rozprávke, Snehulienka a sedem trpaslíkov ,sa zdá,že jej dominantou je Snehulienka, v konečnom dôsledku dominantný je tu Šmudla pri ktorého reakciach a replikách sa deti najviac bavia a najviac im žiaria oči , tak i tu je , podľa mňa, dominantný chlieb!Šunku vnímam len ako doplnok ktorý sa dá nahradiť.Preto doporučujem zmenu názvu tejto jedinečnej práce na „Chlieb okolo šunky“.Tak sa prejaví jedinečnosť tohto jedla ako celku a s doplnkom ... a chren – bude dokonalosť dokonaná.
S úctou k jedlu a heslom : Veselo k predčasným parlamentným voľbám vás pozdravuje - @stefanm-Pre šov. :)
@zareaguj


Diskusia k článku

kuchticka
@stefanm , ty si ani dospat nemohol, aby si napisal tuto odbornu kritiku kucharskeho umenia nasej @evusik. Recenzia je dokonala, tak ako tento, iste zvlastny vytvor ktory sa zrodil v hlave dobrej kucharky. Vdaka za dokonalost vam obom. O tomto recepte ani neviem (nemam cas citat vsetky rcp), ale hned idem pohladat. A ty uz dokonci tu remodelizaciu a prid za nami, nech je zasa veselo. Mas este co vysvetlovat - koho si to "zavesil"....?
evusik
teda @stefanm škerím sa tu od ucha k uchu akú si mi spravil dobrú náladu, ďakujem a som rada, že sa ti môj recept páčil a že si ho tak odborne a ľudsky a hlavne zvesela ohodnotil :-)
Určite máš dobrý nápad na inováciu... nielen Chlieb okolo šunky ale aj Chlieb okolo klobásky, na sviatočné dni Chlieb okolo panenky a na všedné dni Chlieb okolo mletého mäsa. Veď chlieb je základ a ostatné len taký doplnok, no nie...
Môj muž, s tanierom pred sebou a s plnou pusou mi položil otázku: A načo si to piekla spolu? a ja som mu odpovedala: Pre krásu!
hubata
Hahaha, vydarená óda na chlebík, ale ako správny chlap si pochválil aj šunky.
stefanm
...som sa potešil,že ste sa potešili . @minikuchta (kuchticka) - ja viem,že mám čo vysvetliť ale bez súhlasu osoby ktorej sa to týka to nechcem a spojiť sa mi s ňou nepodarilo!!!!nepomôžeš mi????.....@michsamant , čítal som o tvojich názoroch na indickú kinematografiu v časopise Šarm a potešilo ma to.
letisia
@stefanm plne sa s tvojim názorom stotožňujem. Keď som čítala ten recept, tiež ma prvé napadlo, že ten chlebík musí mať potom úžasnú chuť. Takže keď budem recept realizovať, ja budem ujedať z chlebíka a šunku nechám zvyšku rodiny :-)
ela77
@stefanm , možno som niečo prehliadla, ale nedlhuješ nám tak náhodou rozuzlenie tvojej fotohádanky????



 



TOPlist