Nie sme tu sami

zajomato - fotkazajomato, 4. novembra 2017
Je hmlisté ráno a čakám kým sa trochu vyčasí a pôjdem si splniť povinnosť aj právo voliť. Popri tom jem obilniny s jablkom a sušeným ovocím a zajedám jogurtom. Roztlčiem si dva vlašské orechy, ktoré som nazbieral okolo hrádze, omrvinky zhrniem do dlane a vysypem na parapet balkóna. Okrem holubov, ktoré odplaším, lebo mi nadmieru hnoja balkón, priletia aj sýkorky, ktoré milujú orechy aj slnečnicu.
Je skutočným zážitkom ich pri tom pozorovať. Najprv priletia dve a urobia prieskum. Raz dvakrát si zobnú a odletia. Za chvíľu priletela len jedna sýkorka. Menšie kúsky hneď prehltla ale väčší kúsok si prichytila tenučkými nôžkami medzi prsty a ozobávala menšie omrvinky. Chcel som si to nafotiť, ale pri tom by som sýkorku vyplašil.

Prajem všetkým pekný deň
@zareaguj


Diskusia k článku

kukulienka71
viem, ako si sa cítil:-) každý deň k nám na terasu k vedru s orechovými škrupinkami prilietajú krásne sfarbené sýkorky. Niektoré škrupinky sa nedali úplne vylúpať, ostali tam zakliesnené zvyšky orechov. Presne tak, ako si písal, prvý deň prišla jedna na prieskum a potom postupne každým dňom viac a viac pôvabných sýkoriek. Pozobú si, poskytnú nám pritom podarené divadielko. Tiež som ich chcela fotiť, ale nestojí to zato, aby som ich vyplašila. Veď fotka aj tak nevydá ten krásny moment, ktorý si môžeme vychutnať naživo.
Pekný podvečer aj tebe. Nedávno sme boli tiež hlasovať, nech tie voľby nie sú nadarmo:-D
radost
veľmi rada prírodu pozorujem..získavam neuveriteľný pokoj..duša je spokojná..aj oči..teraz v našej záhrade ešte mlkvo..ticho..krmime po celú zimu-máme taký tubus-sypeme slnečnicu..predminulú zimu sme minuli desiatky kíl..krmime i na okne..nádherné divadlo..stehlíky,čížiky,červienky,pinky...plaché sýkorky..párkrát bol hýľ..to ti krása..v zime pravidelne prilieta glezg..
a predsa sú aj vtáky,ktoré nemám rada-drozdy..tento rok -hoc sme ríbezle zabalili-musela byť kdesi diera-zostalo minimum..požrali i čierne-ktoré si doteraz nevšímali..egreše sa nám ani neušli,hoci máme viac kríkov..

dobre..že nie sme sami..:-)



 



TOPlist