Macocha

hubata - fotkahubata, 31. augusta 2012
So susedou sme chceli byť veľmi štíhle, tak sme večer vykúpané,
najedené decká uložili spať a poverili manželov aby nezaspali pri telke,
ale dozerali na deti. A my sme si išli večer zabehať.

Raz spotená klopkám na dvere aby som deti nezobudila, všade ticho
..... až naraz dupot detských nožičiek a hlások dcéry:
-" nebúúchaj, tatino pí !!!" ..... okríkla ma a zasa preliezla do
postieľky.

A ja som čakala ako pako pred zavretými dverami až sa moj muž čo
mal varovať deti vyspí. Sem-tam zasa malá preliezla z postieľky, tak
som sa s ňou porozprávala za zavretými dverami:
-"ešte spí tatino?"
-"pí a vlčíííí (vrčí) !!! " ...... (rozumej chrápe)
-"a Miloško je kde - v postieľke???"
-"ne, pozevá televízol."

Odvtedy som si na behanie vždy zavesila ako pionierka kľúče na krk,
ale raz mi boli aj tak zbytočné: z opačnej strany tatino zasa
zabudol svoje kľúče zastrčené vo dverách a zaspal ........!!!!
@zareaguj


Diskusia k článku

mijaita
Rada se po rano zasmeju, pobavilo, fakt ! :-)..... tatíno pííííí :-)
rea1
dobre ti tak! co mas co chodit behavat kade-tade, poriadna zena sedi doma na zadku a stara sa o deti a manzela. :-)))) to o tej poriadnej zene som pocula od svojho prveho manzela, ked som tiez chodievala vecer behavat. papagajoval reci svojho otca. ale ja som si pre istotu vzdy bravala kluce so sebou a ked som odchadzala, skontrolovala som, ci nie su jeho kluce zastrcene. :-)
hubata
Nakoniec zistím @rea1 že sme po petržalskej hrádzi v 70 rokoch minulého storočia behávali na krku s kľúčikom - spolu ..... hehe.
rea1
ale nieee, @hubata , ja som behavala po parkoch medzi bajkalskou, okolo kupaliska delfin, kniznice na mileticovej az po dulovo namestie. na jesen som vytiahla zltu sustiakovu "kombinezu" a bola som neprehliadnutelna aj o polnoci. v madarsku som si kupila sustakovu vetrovcicku s kapuckou, natahovala sa cez hlavu a na prsiach mala velke vrecko. nezapinacie. tak som na taku tu vreckovu zaklopku dala vysit dve dierky, obsite cervenou nitou a nasila som tam dva velke cervene gombiky. a v rempe som zakupila ostro-jarabo-zltu sustakovinu, z ktorej som si spichla gate. natahovaky, okolo pasa a clenkov na gumu. v zime som k tomu nosila este upletovu cierno-zeleno pasikavu ciapocku, so strapcekom na motuziku, ktory sa pekne hojdal. vyzerala som ako mimoriadne vydareny maliarov opiovy sen, bola som neprehliadnutelna. ako taky prerasteny kanar. raz ma vymakol sused na schodisti, normalne stratil rec. ale vacsich nasledkov to na nom nenechalo. :-)))
hubata
@rea1 : ty brďo, ty si musela byť teda kus!

Veď ja som bývala u svokry (na jej chválu musím povedať že asi 3 mesiace) hneď naproti mliekárňam, v lete sme teda chodili na Delfín a svokra mi cez plot podávala v kastróliku pre malú obed. Na Dulovom boli vynikajúce obchody (napr. hospodárske prebytky) takže v rámci prechádzky som si tam nakúpila. A ani ti nepoviem čo mám ja za ušami, keďže som chodila na Schiffelku do školy a ex pochádza z Ružovej doliny z vežiaka kde býval herec I.M.
rea1
@hubata , kua, my sme sa museli stretavat, len sme o sebe nevedeli. naproti mliekarnam - vo veziakoch? tie staval stary paluš, otec mojho kamarata, poznala som osobne. delfin, chodila som s detmi. v polnohosp. prebytkoch na dulaku je tescoma, cele je to tam dodzigane. a schiffelka sa teraz vola sklenarova a byva sa mi tam neurekom dobre. :-)))))
co sa tyka odevov, ja som mala vzdy dost na salame, co mam oblecene, len to muselo byt prakticke. ako napriklad sukna v dlzke nad clenky, spichnuta zo zelenej vojenskej deky. mala asi 15 vreciek vonkajsich aj vnutornych a nosila som ju na nohavice, ktore byvali obvykle zastrcene do kanád. ved clovek ma byt obleceny pohodlne. a cesty na treningy a zapasy a sustredenia - toto BOLO pohodlne. len znami mojich rodicov sa akosi tvarili, ze ma nevidia, ked kvoli mne prechadzali na druhu stranu cesty. nechapem preco - ty ano? :-)))
medulienka122
rea1, pridaj fotku, ako vyzeráš, aby ťa mohli moji pozostalí stíhať za ublíženie na zdraví následkom smrti smiechom...
sovka62
Tak som to s vami v mysli prebehla, lebo hoci Petržalčanka som s rodičmi skončila na Štrkovci a to v jeho absolútnych začiatkoch. Vtedy sa dalo behať aj po Schmidkeho (ani neviem, či sa tak ešte volá), aj po Bajkalskej, všetko výstavbe, po autiakoch ani stopy. No, nebehávala som, načo aj, mala som pätnásť-šestnásť, mohla som zjesť aj klince a vidieť to nebolo. No, vlastne, predsa som si raz po Bajkalskej riadne zabehla, šla som peši (ani autobusy tade ešte nechodili, od priateľky) jeseň, o ôsmej už tma, keď ma dobehol akýsi muž. Myslela som, že behá pre zdravie, ale kdeže, keď ma postrčil cez obrubník, že som sa kotúľala až na breh Štrkoveckého jazera, hneď mi bolo jasné, že o zdraví to nebude, hlavne nie o mojom. Kým tam stihol za mnou zliezť, vyštartovala som hore kopcom a po Bajkalskej a zastavila som sa až doma. Dobre som sa oprášila od hliny a trávy, aby naši nič nezistili, viac by ma von nepustili. Nikdy viac som tade potme nešla.
@hubat á, dobre som sa zasmiala, hlavne tvojej ohľaduplnosti, veď deti boli hore, len tatino spal. To ja by som môjho v takomto prípade iste prebrala a riadne.
rea1
@medulienka moja zlata, ani s vydatnou pomocou evusika sa mi nepodarilo vlozit foto. vlozila som iba cierny stvorec a kedze ten ma dostatocne nevystihuje, tak som ho zrusila. ale rada by som pridala, rada. :-)))
aroooo
hneď mám lepšiu náladu a idem natrieť ten veľký črepnik čo som sľúbila,teším sa na ďalšie podobné zážitky a komentáre...
zdezda
chi-chi-chi, hneď mám krajšie popoludnie
evanaaa
No, neviem, @hubata , čo za dôvody prinútili mamu dvoch detí behať, asi si pribrala po pôrodoch, chichi. A na ten Delfín som aj ja občas chodila, neďaleko bývala švagrina ( a brat), tiež mali kúsok aj na Dulovo aj na Miletičku. ja na šťastie som nemusela nič také, lebo podobne, ako aj @sovka , som amla čo robiť, aby som aspoň trochu pribrala, a potom, ja som bola odporca telocviku a čo s tým súviselo ( šport vôbec). Len raz - znovu, podobne ako @sovka , som išla domov ( na Trávniky - Muškátovu ul.) večer zo Šafka, bola som v Petržalke, a hneď na začiatku si ma všimol jeden mladý a sledoval. ja som mala strach, aby nezistil, kde bývam, tak som vystúpila o zastávku skôr, on za mňou, dala som sa teda do behu, čo bol na ,ňa nečakaný výkon, ale aj tak som nedobehla. Mala som na nohách prvý krát topánky ( nové) a zle sa mi ( neslávnej bežkyni) v nich utekalo celú jednu zastávku, padla som a on ma dobehol, vytrhol mi kabelku.......no, nejde unavovať, ako to dopadlo, ale nakoniec dobre. Tak to bol môj netrénovaný beh.
sovka62
@evanaaa , nielen mená máme rovnaké, ale aj vzťah k športu. Bola to pre mňa vždy najhoršia hodina v škole, bola by som ju vymenila radšej za tri hodiny matematiky, tú som milovala. Nechápala som prečo ma niekto obťažuje nezmyslami, napr. behať na čas, skákať do diaľky či výšky a ešte všetko meria a sleduje a dokonca známkuje! A keď som zistila, že telocvik máme povinný dokonca na vysokej škole, bola som zúfalá. Našťastie od druhého ročníka sme si mohli vybrať disciplínu, takže hurá, plávanie, jediný šport, ktorý ma ako tak bavil a baví.
Ktovie, či sa to tam po Štrkovci, Trávnikoch, Ostredkoch a Pošni nepohyboval jeden krimininálnik, ktorý striehol na mladé baby. Ešte šťastie, že to v tvojom aj mojom prípade dopadlo dobre.
sylvinka
@hubata aj ja som odchovanec zo Schiffelky, a Delfín - tak tam sme boli cez prázdniny denno-denne, do knižnice na Miletičke chodím podnes
hubata
@medulienka : ja svoje foto pridám až redakcia varechy vyhlási súťaž o titul "Miss hrniec"........ tam mám najväčšie šance byť prvá.
margaretka28
@hubat á, to si iba Ty myslíš,vieš aká je tu silná konkurencia,no napríklad ja nemám fotku z toho istého dôvodu....:-)))
tetrisss
To by bolo zaujimave, aj ja sa hlasim :). Ja som sice z opacnej strany mesta, z Karlovky, a behat som nechodila ani omylom, ale aj tak zdravim vsetky rodacky. Keby sme zacali teraz behat, to by bol pohlad.
rea1
@hubata , miss hrniec? no ty sa nejak citis. a co tak sutaz miss lochness? ja sa prihlasim, kto este? :-)))
z horeuvedenych prispevkov mam pocit, ze sa to tu hemzi ruzinovcankami.
@tetrisss , skoda, ze si nechodila behat do líščieho údolia. mozno by si bola stretla dvojicu, matku so synom, ktori tam chodili zavyjat na mesiac. chodili sme s najmladsim synom vzdy vecer na prechadzky, byvali sme (zila som tam 7 rokov), kusok od polikliniky, tak do líščieho. a nepojdes len tak, mlcky, ako blbec, tak sme sa hrali. zavyjali sme na mesiac. ale to nie je len tak, ze stojis a vyjes. zavyjanie malo presne pravidla, postoje, ton i rytmus. ked nebolo vidno mesiac, vyli sme na lampu. ved svietila a bola okruhla, tak co. tak nic. zaujimave, ze nas tam nikdy nikto neobtazoval, asi si vsetci mysleli, ze blaznov netreba drazdit. :-))
mali by sme si dat spicha a zabehnut aspon jedno koliesko okolo delfina. okolostojace obecenstvo povyklanane z balkonov by nas urcite zasypalo neutichajucim potleskom a kvetmi - len dufam, ze bez kvetinacov.
tetrisss
Nuz, bolo to len kusok, ja som byvala na svrckovej a my ze tam mame okrem svckov aj vlkov a aha, to si bola tyyy :)
evanaaa
@sovka , ja som dokonca bola v osemročke čiastočne oslobodená od telocviku, mňa pri behaní a prudších pohyboch bolievala strašne hlava, že som si ju skoro búchala o stenu a keďže ma učitelia poznali ako dobrú žiačku, súhlasili, bolo mi odpustené........ten telocvik.
A @tetrisss , ja som v Líščom údolí tiež bývala síce krátky čas, ale spomienky zostávajú.......v rodinnom dome u svokrovcov, teraz tam býva ( v tom dome) Jano Lehocký s rodinou. Chodievali sme dolu k Dunaju, k lodenici, pamätám si Rivieru, ale už by som sa tam asi ťažko vyznala, vtedy tam ešte neboli tak tie paneláky, bola to skôr napoly ako dedina.
bozulka
Dievčence,tak som si s vami pekne zaspomínala aj ja.Do Petržalky sme chodili často s manželom,nechali sme sa previesť Propelerom a zabávali sa...Ináč som v Petržalke chodila na štadiony Červenej hviezdy a tiež som trenovala volejbal za spoje Blava.Bývala som na letisku Ivanka a neskôr vo Vajnoroch v kasárňach.Odtiaľ sme sa chodili korčulovaťa v lete plávať na štrkoviská,ešte sa tam ťažil štrkA.Na Miletičke sme mali veľa kamarátov.
Rada spomínam na divadlá,Tatra revue,kde som zažila ešte F.K.Veselého,dobré reštaurácie atď...je toho veľa.Mala som rada starú Bratislavu,odchádzali sme v 1961 roku.Keď sa tam občas vraciam už to nieje moja Bratisla a vždy keď tam idem tak sa snažím rýchlo vybaviť čo treba / hlavne Ružinovskú nemocnicu/ a hajde domov.
ajuschka
...stara bratislava musela byt krasna....
ale ja si este pamatam nezastavane dlhe diely :) este ked tam neboli panelaky :) pamatam sa ze ako krpatu ma tam dedo braval na sanky :D
byvali sme v karlovke, nad konecnou elektriciek pri zakladnej skole. a vlastne stari rodicia tam este stale byvaju :)
tetrisss
@evanaaa jasne, ze to bola dedina, ano, tam sa otacali elektricky, dalo sa tam na sedlacke krasne sankovat a v lete chodit kradnut ceresne a hrozno. Zial z tej starej karlovky ostal len kostol a liscie udolie, no a ta trochu novsia svrckova ulica. Ta lodenica a slepe rameno dunaja bolo prekrasne. Ja tam uz tiez nebyvam.ale moj rodny dom tam este stale je. Skoda, ze bratislava je uz velkomesto...



 



TOPlist