Nakoniec sme sa rozhodli, že zať po nich pôjde do prístavu, privezie ich do Trnavy a potom ich odvezie späť na loď. Takže bolo na mne, aby som sa postarala o pohostenie. Ako ináč, rozhodla som sa využiť Varechu. Najprv som rozhodla čo budem piecť. Nič krémové, žiadne maslové plnky, toho sa iní Američania, ktorí už u nás boli, priam desili. Takže som sa rozhodla spraviť lístkové cesto - najrýchlejšei na svete (ďakujem Egreška) a naplniť ho orechovou plnkou. Ďalší sladký koláč bol Ľahký vánok (ďakujem, Arwen789). Zo slaných som vybrala Pečivo k vínu - kysnuté pod vodou (ďakujem, Božulka) a syrové lastúrky (ďakujem, Brituška). Ako hlavný chod som vybrala Kuracie prsia s horčicou, syrom a petržlenovou vňatou (ďakujem, Gittka), ale keďže som chcela robiť galantínu, namiesto kuracích pŕs som naložila krkovičku. Na taniere som nakladala kôpku ryže, pár opekaných zemiakov, mäso a zeleninu na lodičke. Asi po dvoch hodinách hodinách som ponúkla galantínu na studeno, ale tú už akurát ochutnali, lebo dovtedy zobkali sladké a slané dobroty. Všetko veľmi chválili a asi im aj chutilo, taniere ostávali prázdne. Len na jednom zostalo nedotknuté mäso, mladá dáma je možno vegetariánka, ale nepýtala som sa.
Takže vďaka Vareche a vám všetko dobre dopadlo, hostia boli spokojní a ja tiež, že im chutilo. A predstavte si, prvý raz mi v živote sa mi stalo, že mi Joan vyjadrila vďaku, že som na pohostenie vynaložila tak veľa práce, doteraz si to nikto asi nevšimol, alebo všimol a nekomentoval. Priznám sa, padlo mi to dobre.
A aby to všetko nevyzeralo tak nudne ideálne, až po ich odchode sme zistili, že sa stala chyba. My večer kávu nepijeme a už sa nám stalo, že sme ju zabudli hosťom po večeri ponúknuť. Tak som deň pred ich príchodom poprosila manžela (ktorý mal predsa len menej povinností ako ja), aby mi tú kávu pripomenul. Stalo sa, pripomenul mi ju na druhý deň ráno, keď varil kávu pre nás dvoch!
a z tej kávy si tažkú hlavu nerob.ved keby mali na nu chut,tak si ju určite vypýtajú!!!