chlebik

mardo - fotkamardo, 26. januára 2012
@zareaguj


Diskusia k článku

zuzliak
@nazarboncuk :D profici svoje rcp nepovedia, ale my- smrtelni amateri a alchymisti,, my sa o ne mozeme veselo delit dalej :D
babidka
Taky lakavy chlieb !!! Mam synovcov pekarov a veruze ten pan ma pravdu - vo vacsine pekarni sa pecie chlieb aj pecivo z hotovych suchych univerzalnych zmesi :-( Ale kto chce jest kvalitny chleb ten si svoju pekaren ci svoj chlieb najde . Myslim , ze tu ani tak nejde o recept ale o sposob pecenia a taku remeselnu poctivost - nevypustit z pekarne zly chlieb .
nazarboncuk
mne sa práve páči, že stráži tajomstvo. aj tak by nám bol recept nanič, keď nemáme takú vymakanú pec ;)
mardo
Je to velmi tvrda praca, uz len koli zachovaniu tradicii, drevo pripravit, nalozit do pece, vykurit...., je to poctiva praca, ma moj obdiv a uznanie. sak to ale on vi!
julica
Úplná nádhera, až mi srdce pišťalo, keď som videla miesenie toho cesta. @nazarboncuk , v diskusii pod videom niekto radil, že v Rači v Knizkovej doline je asi 300 metrov od chodníka kamenná pec :))
renulienka
...takyto sposob pecenia veru uz tak casto nevidiet...klobuk dolu pred tymto panom...a co si mu to take dobre poradil mardo?
evusik
úžasné... a klobúk dolu pred ľuďmi ako tento pán pekár
marcy
@babidka :-) vidno,že ich robota baví a daju ruku do ohňa za svoju kvalitu,také do očí nebijúce sebavedomie.....fandím pracovitým pekárom,ktorých chlieb neskončí v smetiakoch :o))
arasidka
Kúpiť dnes dobrý chlieb je ozaj šťastie. Za oných čias u nás v meste bola pekáreň, piekli ozaj dobrý chlebík. Mňa zaujalo to, keď pán pekár povedal, že recept jeho chlebíka je rodinné tajomstvo. Veľa mi to hovorí. I my máme také, dokonca dvojo rodinných receptov, ktoré si uchovávame z pokolenia na pokolenie. Sú to vianočné oplátky a výroba nášho šípkového extraktu. Recept na oplátky som dostala od mamy po pätdesiatych rokoch môjho života a vyrobiť kvalitný šípkový extrakt som sa učila tiež niekoľko rokov. Je za tým kopec poctivej roboty, ale radosť z výsledku. Nikdy v živote som neupiekla ani bochník chleba, hoci si pamätám, že moja babička doma chlieb zarobila a nosili ho upiecť do našej pekárne. A jajajaaaaj, to už bolo dávno.
irenaw
úžasné, obdivujem majstra aj jeho dielo.
mardo
Vedel som ze ja budemprinosom pre tuto stranku, vedel som! hehe
mardo
No a tu som sa ja stratév teraz, cely. :-)))))
turistka
@mardo ,do našej rodiny sa dostal ešte vdávnej dobe pekár a celý kolektív si piekol pred sviatkami dobrý chlieb beznormový a dávali do cesta i potrený cesnak, tak občas, keď sa mi minie chlieb ho urobím , pridali i trošku ocot.
arasidka
Mardo, ty si sa fakt tuším stratév a celý.... Čo sa stalo?



 



TOPlist