Brepty s veľkým B

martina0812 - fotkamartina0812, 30. júla 2013
Diskusia k prechádzajúcemu zážitku mi pripomenula môj nedávny brept.
Mala som pracovne zavolať istému pánovi Bírovi, bol to v poradí už asi jedenásty telefonát s úplne rovnakým obsahom:

"dobrý deň, dovolala som sa pánovi XY? Tu je (priezvisko, meno firmy o piatich slovách), radi by sme vám vystavili faktúru, bohužiaľ chýbajú nám Vaše fakturačné údaje ako IČO, DIČ..."

Proste po asi treťom telefonáte boli tie slová v mojom mozgu doslova strojovo zapísané. Odverklíkovala som to ako básničku a čakala, s čím sa vytasí druhá strana.

Takto zautomatizované slová už nepotrebovali nijakú extra mozgovú podporu a tak môj mozog proste vybol - treba sa šetriť.
Takže keď som zavolala pánovi Bírovi a v telefóne sa ozval ženský hlas, totálne ma to zaskočilo. Proste pár sekúnd šoku, určite to poznáte.

A teraz môj mozog prepol zo spiaceho režimu do plnej pohotovosti. Ako tú babu oslovím? Je to manželka? Teda pani Bírová? Alebo nedaj pánboh to bude účtovníčka, proste nejaká zamestnankyňa? Takže sa spýtam, či som sa dovolala na telefón pána Bíra?

Bohužiaľ, takej šialenej mozgovej aktivite moje zautomatizované ústa nejako nestačili a vypadlo zo mňa toto:

Dobrý deň, dovolala som sa na manželský telefón pána Bírovej? :-D :-D :-D

Samozrejme, po pár ohromených sekundách ticha pani na druhej strane vybuchla do smiechu a ja som sa prekotne ospravedlňovala.

"Pán Bírová" mi odsúhlasila, že ide skutočne o "manželský telefón" jej pána manžela a nadiktovala mi potrebné údaje, ale ten brebt bol tak neskutočne zamotaný, že jej vraj zostane v pamäti poriadne dlho. :-D
@zareaguj


Diskusia k článku

rea1
:-)))
neznášam, z úprimnej duše a strašne neznášam, keď sa niekto pozdraví dovi. a kolegyňa vravela, že jej manžel sa do telefónu zvykne rozlúčiť dokonca "dovi a dopo". tak sme o tom trochu kecali, ja som jej vysvetľovala, ako to dovi neznášam, zazvonil telefón, ona pracovne niečo vybavila a nakoniec panej na druhom konci zahlási: áno, pani xyová, samozrejme to vybavíme, som rada, že ste sa ozvali, tak DOVI a DOPI !!! a zložila. najprv sme na ten telefón meravo pozerali ako keby sa to bol on sám tak pozdravil, veď my nič, potom sme sa nesmierne smiali a nakoniec sme sa na chodbe zdravili dovi a dopi všetci, lebo sme to samozrejme bonzli ostatným a ujalo sa na celom oddelení. len dotyčná kolegyňa sa potom pani xyovej pri najbližšej príležitosti nesmierne ospravedlňovala.
sovka62
Ďakujeeeeeeem, smejem sa na celé kolo, popravili ste mi náladu.
hubata
No krásne!
To DOPI ma zaujalo, pretože to môže byť aj taká nepriama pozvánka na pohárik ......

Už som to možno spomínala pri niektorej bufetovej téme, čo sa mi stalo v bratislavskej Vitoši:
stáli sme s kamoškou v šóre, samozrejme že sme kecali, rehnili sa a keď predavačka precedila cez zuby "prosím ...." tak som nevedela kde je sever. A tak zo mňa vyletelo:
" prosím si dvadsať deka tresknúť na tanier, 2 rožky a kofolu!"
martina0812
Vidíš, hubata, teraz som si spomenula na istého predajcu kebabu v Nitre. Čakali sme vo fronte a ten chlapík sa každého na striedačku pýtal, čo si želá do fastfoodu. To bolo samé: pikantné? čili? pikantné? čili? Pi...či? :-D
boise
aaaach ja ako bankarka mam v zalohe jeden skvely brept...novy program sporenia..nukala som kazdemu klientovi...Jeden ma odbil iba som sa nadychla. A tak som spustila: "Ale pan XY dovolte mi aspon aby som Vam predstavila nas novy uzasny program STOPORENIA!" To ho zaujalo viac ako by som chcela...Kupil to, ale bola to najdlhsia hodina v mojom zivote :D
evusik
až mi slzy tečú, že stoporenia :-))))
toto nie je brept, ale pridám... na prechádzke so psom sa pri mne pristavila iná pani zo psom, psi sa hrali a my sme sa dali do reči... a pani sa začala sťažovať ako jej vadia tie experimenty... netušila som o čom to hovorí, tak som na ňu len oči vytreštila a ona: "veď keby si ľudia aspoň po svojich psoch experimenty upratali, veru ona si svoje experimenty vždy pozbiera.... " no kútikami mi mykalo, mala som čo robiť aby som sa nerozosmiala... ale odvtedy keď ide so psom von manžel vždy sa ho opýtam "a máš sáčok na experimenty?"
boise
@evusik :D :D to mi pripomenulo ako machroval u mojich rodicov jeden dodavatel, ze vsetky dokumenty si krasne zaklada do sansonov :D nie sanonov...a taky zapaleny to opakoval niekolko krat, som myslela ze sa zadusim :D
marianne
Ja som vypisovala prezencku a kolegovi som skomolila meno.Mala som napisat Malicher Palo a napisala som Palicher Malo:-D...uprimne som sa mu ospravedlnila,zobral to sportovo,ale tuho uvazoval ci som si z neho nevystrelila..skoro som sa musela krvou podpisat,ze nie....
boise
@marianne dnes je nejaky zvlastny den, rano ma vital v maily tento vtip (este ze Malicher Palo sa tak zvrzat neda) : „Hele, víš, jak jsme ti ve škole říkaly schválně místo Karle Nováku - Narle Kováku?“
„Jo, vím. A co?“
„Ty vole, včera jsem potkal týpka a ten se jmenuje Lukáš Šustr.“
marianne
:-DDDD @boise sa mi stalo,ze som ohriakla nemenovanu osobu so smrtelne vaznym vyrazom ...namiesto... Nedavaj si ruky do kapsy!!!!.....nedavaj si kapsy do ruk!!!!
irenaw
tak sa smejem, že si určite na nič nespomeniem. cha, program stoporenia vždy zaujme :-D tak niektorí psíčkarí sú experimentátori a niektorí len hovienka zbierajú :-))) šansoniér tiež dobrý, ale posledný od @boise ma dostal, normálne prechádzam všetkých známych, či nenájdem nejaký "skvost" :-D
rea1
mala som spolužiaka, ktorý sa volal Pecho. a pretože chodieval každé prázdniny do viedne k tetke (áno, dalo sa aj v tých časoch dávno minulých), po dvoch mesiacoch prázdnin bola jeho nemčina "viedenská". a viedeňáci sú šušľaví. takže miesto ich, mich, dich hovoril iš, miš, diš a nemčinárku tým vytáčal do nepríčetnosti. raz tak po nejakej jeho dlhšej odpovedi profesorka zrazu začala kričať: ale nehovor stále iš, miš, diš, PEŠO! :-)
a istý pán vo vedúcej funkcii: na koniec dokumentu doplňte ešte klabzulu ...
brambora
ja som si raz davnejsie vypytala miesto jedneho deci, ze jeden dec. :D
hubata
Niečo zo sexu, ktorí praktizujú 69:
pri rozprávaní rozprávke vnučke o 7 kozliatkach sa mi podaril takýto brebt: ako tak koza podopierala vlkovi nohami hlavu.... ups! (malo byť rohami, to som si len od únavy pomýlila rohy s nohami).

Samozrejme že si to tá malá potvora všimla a kľudne ma opravila ..... "ale babka, rohami, nie nohami!....)
jarushka1981
Pridám sa tiež. Pracujem na zákazníckej linke a často sa stanú komické situácie. Tak napr. Zdvihnem hovor ako dnes....dobrý deň, pri telefónne Jarmila, ako Vám porodím?.....esteže to zákazník vie zobrať s humorom.



 



TOPlist