Ako stará chcela mladou byť

hubata - fotkahubata, 5. februára 2013
Pochádzam z dobrej rodiny:
moja tetka sa dožila 103 rokov......

V tom čase bol bratislavský Lamač ešte dedinou čo mal svoj vlastný
tlampač ktorým oznamovali obyvateľom všelijaké novoty a v
nedeľu poobede hrali aj lamačským jubilantom.

Keď sa moja tetka dožila rovnej stovky tak si vypočula gratuláciu,
zahrali jej "Už troubějí, už troubějí na horách jeleni ....." a potom
tetka sediac na priedomí mrzuto zahlásila:

-"Tak!!! A teraz všetci vedia že mám sto rokov a v piatok som v
potravinách povedala že budem mať 89....."
@zareaguj


Diskusia k článku

margaretka28
:-)))))) mužova babka ked oslavovala 90, všetci sme jej blahoželali, dostala hrbu kvetov a po chvíľke sa nás pýta: "a čo mám voláky svátek??" áno babi máte 90 !!! "ha ha ha ále de bych zala", šak to bych ani nedožila" A pri spoločnom fotení do rodinného albumu, ako sme tak stáli všetci v záhrade, babka sedela v strede na stoličke, poobzerala sa a hovorí " dočkajte, ešte sme neni šetci, ešte dočkajme na pána učitela" Neverila, že má 90 a myslela si že sa fotí v škole so spolužiakmi.:-))
jerica
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,@hubata Jarka gratulujem , super , hneď mám lepšiu náladu :-)
@magaretka28 , ty si to príjemne doplnila , nič krajšieho nepoznám , ako keď sa " vyzvŕtam":-)
jerica
@magaretka28 , ty si to príjemne doplnila , nič krajšieho nepoznám , ako keď sa pri sporáku " vyzvŕtam":-)
ethanel
Super babicka a pekny pribeh :) Ja budem rad ked sa dozijem 60 hlavne v tejto dobe, ten uzastny stres a zhon, nepravidelny spanok, a jedenie, niekedy sa cudujem ako je mozne ze nase babicky sa dozivaju takeho krasneho veku, ved ani oni to nemali lahke a urcite pracovali tvrdsie a za inyc podmienok, urcite vstavali kazde rano, obriadovali svoj statok, zahrady a este aj pracovali a starali sa o rodiny. Je to naozaj tym nasim unahlenym zivotom a stresom, ci stravou ktoru jeme ? Niekedy si pripadam ze nase babicky ani nevnimaju kolko vlastne rokov maju a stale sa tesia z kazdeho pozenaneho dna aj ked viem ze v dnesnom svete, teda na Slovensku to nemaju urci te lahke. Babicke ete prajem dalsie krasne rocky v kruhu svojej milovanej rodiny.
dorenika
no to je este ten lepsi pripad starej co cche byt mlada ale ja bezne stretavam pani v rokoch co mozu mat okolo 60 a maju doslova znetvorene tvare plastikami pretoze najprv ci vypnu vrasky potom zvacsia pery a su z nich bubulaci,no a smaozrejme leginy a riflova minisukna alebo nejaka besnota a topane na opatkoch,to je hnusne aj na mladej babe nie estena babicke,asi by som nebola rada keby moja babka bola hentaka a to pritom ona neni ziadna sedlana ale ma vkus a vie sa obliect pekne a s ohladom na vek
sovka62
Babička nemá chybu, dáma svoj vek neprezradí. Hoci, dnes dámy bez ostychu oslavujú v širokom kruhu rodiny, priateľov, známych svoje 50-ky, 60-ky. Pre nás zo starej škol nepochopiteľné, pripomínať dáme veky by sa považovalo za nevychovanosť.
@dorenika , veru tak, aj ja niekedy žasnem, ale tie dámy asi podľahli súčasnému silnému tlaku, keď sa žiada, aby každý bol mladý, štíhly a krásny, bez ohľadu na to koľko má rokov. Lenže príroda sa oklamať nedá a stále platí staré dobré "Proti veku nieto lieku." Lepšie by spravili, keby sa zmierili s tým, že každý vek má svoj pôvab a svoje radosti.
2010
A mne su na smiech tie potetovane mlade damy, ked maju na prsiach vytetovanu holubicku co sa stane po dvoch detoch a dvaciatich kilach?
arasidka
Sedíííííí sokoooooooooool na jáááááá voriiiiiiiii...
babidka
Niekto si svoj vek neuvedomuje , lebo jednoducho nema cas zaoberat sa takymi trivialnostami :-) Niekto sa tvari ze" mna sa to netyka " a sprava sa ako keby este nepresiel pubertalnym dozrievanim .A niekto si iba tak jednoducho ...zije !
Ja viem kolko mam rokov a zda sa mi "iba" trosku cudne , ze uz som niekolkonasobna babicka a uz sa davno nevmestim do velkosti 36 :-)Ani mi to az tak nevadi :-) Jednoducho sa tym nezaoberam a konecne si zijem ako chcem :-) Nevadi mi uz , ze namiesto krasnych miniaturnych bikiniek si musim kupovat plavky velkosti vreca na zemiaky .Ze neznesiem viac ako 20 sekund na nohach lodicky s 15 cm opatkom a dam prednost pohodlnejsim botaskam alebo hoci aj bagandziam do lesa . Ze keby som si nahodila make-up ako kedysi , tak moja psina namiesto pred-prechadzkoveho nadsenia od strachu zalezie do sennika az za predminulocne seno . Jednoducho si ...zijem , tesim sa a nepocitam roky .
sovka62
Jáj, @babidka , schuti som sa zasmiala. A máš úplnú pravdu, ja si tiež užívam. Kdeže sú sukienky a kostýmčeky, lodičky, make up, ešte tak pred dvanástimi rokmi nevyhnutná výbava do práce. Dnes navlečiem džínsy, tričko, sveter (hlavne aby bol dosť teplý) a fertig. A vieš čo ti poviem? Takto sa oveľa lepšie cítim a ver-never aj lepšie vyzerám. Asi pre tú pohodu a spokojnosť.
jerica
SUPER ZÁBAVA , rad radom je to ako keď by som sa videla , hlavne s @babidka a @sovka ,
@babidka , veru som sa schuti pobavila a zasmiala , dokonca dvojmo:-)
palokuchki
@hubata , vzdy velmi rada citam zazitky od teba. Tento tiez nema chybu. @margaretka28 , aj na tvojom prispevku som sa s chutou zasmiala. Tie nase prave slovenske babicky su naozaj zlate. Zacali ste dobru temu.
jelenik
nasa suseda, 93 rocna babka, pri otazke kolko mam rokov /mala som 59/ dodala, ze aka som mlada a ked isla navstivit svoju 100 rocnu sestru, tak povedala, ze ide navstivit babku. A zavzdychala si pritom, ze sa s nou tazko rozprava, lebo je hlucha a hovori stale to iste. A ja som sa musela usmievat, lebo ona bola tiez uz ciastocne hlucha a tiez nam kazdy den, ked prisla na cajik a daky kolacik, ci zmrzlinku /to mala totiz rada/ hovorila to iste. Minuly tyzden sme ju vsak pochovali. A ta 101 rocna sestra este zije.
@hubata , ako vzdy si ma riadkami potesila :)
janger
@hubata , spravna tetka :-)))). A na take damy, co spomina @dorenika , sa tu tak hovori, ze 'zozadu lyceum, spredu muzeum".
domacapani
V lete som bola v zahranici, ochorela som, musela som ist k lekarovi. "Kolko mate rokov?"
"Patnast" a mam patdesiat +.
Na upresnenie: FIFTEEN/15 A FIFTY/50.
Pravda je, ze som nevladala stat na nohach. Ked ma vsetky boliestky presli a ked si na to dnes spomeniem mam veeeeelky usmev. Aj pohlad sestricky si viac pamatam.
slawi
Nasa stara mama oslavila v lete 90tku. Zaspievala nam ako keby mala 20tku az som oci otvarala, nasmiala sa, zabavila sa, pofotila s kazdym, no bolo nam veselo. Vzdy, ked som prisla do Ba, isla som ju navstivit. Na poslednej takej navsteve sa rozculovala, ze som si s nou dala len jeden pohar vinka. 5 mesiacov po oslave nas opustila. Ako keby sa na tej oslave rozlucila. A najlepsia bola na jej 80tke, ked povedala, ze "co ja budem robit, ked budem stara?".
silvia68
Som sa schuti zasmiala dievčence. @hubata babka bola podarená, viem si živo predstaviť ako sa pri tom tvárila. Už som babka, mám vnúčika,ale nepripadám si stará. Ale lodičky tiež len v nevyhnutnom prípade. Radosť mám z nich dvakrát, ked ich kupujem a ked ich vyzúvam po akcii. @babidka prosím ťa ty máš minuloročné seno? Alebo vari predpredminuloročné? Ja som zo Sniny, ked máš zvyšné sa mi ozvi prosím, pribehnem, na podstieľku sa mi zíde.
hubata
Dievčatá, ďakujem za krásne, vtipné komentíky, pobavili ste ma. Včera som si bola dobiť baterky tiež u jednej takej babky-dodávateľky, lebo mi máme spolu biznis. Strčí mi do ruky igelitku, otvorí pivnicu a my dvaja s Bobinem si v nej gazdujeme: za 3 € si môžem vziať do igelitky z pivnice čo chcem.
No a potom mi ako bonus uvarila liter pravého lipového čaju a biznis sme zapili horčičákom ríbezľového vína. Trkotali sme asi dve hodiny, ohovárali mladých, riešili medzinárodné politické problémy a svetovú krízu. Tak som sa na jej bonmotoch narehnila........ že som prespala aj Poštu pre teba hehe .....
zuzik01
aj my sme sa chystali na babkinu oslavu 90-ky... bola by ju mala v marci... odisla pred vianocami (koncom novembra) :-((( ale co uz... taky je zivot... dva tyzdne potom sa jej narodilo dalsie pravnuca ;-)



 



TOPlist