Ako som si pomýlila piatok so sobotou.

frezia68 - fotkafrezia68, 16. mája 2014
Jáj,dievčatká moje,to sa mi ešte nestalo.No všetko raz musí byť prvýkrát,nie?Ale všetko začalo tým,že nám v bloku robia kanalizáciu a v pivnici prevrtávali len dve pivnice a z toho je jedna práve moja.Takže som musela uvoľniť a vypratať všetko naskladané haraburdie.Ale všetko zlé je na niečo dobré a ak vás niečo nepríjemné stretne,vždy si nájdite aj pohľad na vec z inej strany.Lebo k dôkladnému uprataniu pivnice sa odhodlávam od februára,len ma nemal kto,alebo čo nakopnúť,až táto udalosť.Ale k meritu veci.Už je vypratané,vymaľované,police čisté,dokonca pár aj otapetované,lebo som mala zvyšnú tapetu. Až sa ma sestra spýtala,či tam chcem spávať,keď až tak dôkladne a snáď zbytočne upratujem?Zopár vecí skončilo v kontajnery,ako to býva a už mi chýba len linoleum na ten betón.Kupovať sa mi nechcelo,žiadny zvyšok sa doma nenašiel,tak sestra navrhla,že kamarátka má na chatke zbytok a celkom nové ( to ma potešilo ) ,teda že prídu v sobotu a dovezú.A naša milá rodinná priateľka,ktorá ma peknú chatku,kde sa realizujú rôzne podujatia už mi nasadila do črepníka aj pažítku a mätu,lebo to mi ešte k bylinkám na lodžii chýbalo.A odtrhnúť si z rána čerstvé lístky z mäty na čaj,to je výborná vec pre tých,čo nemajú záhradu.Tak pri upratovaní som sa tešila na sobotu a v domnení,že je piatok,pripravila som si móčing na gulášovú polievku s tým,že urobím polotovar aby bol mäkký.Zajtra prihodím zeleninu ,zemiaky,napečiem posúch......Ale sledujúc správy o počasí,kalamity a dážď s vetriskom za oknom som zdvihla mobil a zavolala sestru,nech zajtra tú cestu radšej odložia.Reku prečo zajtra?Veď do soboty sa má počasie ukľudniť.A ja na to,že veď zajtra je sobota,ja už mám guláš......? Vyviedla ma z omylu a mne sa veľmi ani nechcelo smiať,lebo veď kalendár mám.Polotovar skončil v mrazničke a chcem sa opýtať:"Aj vám sa už niečo podobné stalo,že ste si pomýlili dátum? " Tak všetkým pekný deň!
@zareaguj


Diskusia k článku

smejkad
keby len den, dokonca aj na pracovne stretnutie som vyrazila hodinu neskor, reku casu a casu, aj rezervu mam...
este stastie, ze to bolo na opacnom konci republiky :-)))
a take, ze som myslela, ze je sobota a ono uz nedela, take sa stalo uz par krat :-)
neboj, nic sa nedeje, v pohode sme :-)))
pivonka
Dôchodca má šesť dní sobotu a siedmu nedeľu, takže sviatky registrujem iba okrajovo. Tak som si raz išla kúpiť dajaké drobnosti. Aj sa mi zdalo, že sú ulice dajaké vyprázdnené, až keď som prišla k zavretému obchodu, som si uvedomila, že je sviatok. No, aspoň som sa prešla, to je zdravé. :-))
elixir
:)) Mne sa zas už zdalo, keď som pretiahla pracovný deň, že to už boli dva dni a nie len jeden... tak som mala pocit napr v utorok, že už iste musí byť streda...
rela
@fr ézia, ako keby si písala o mne. Sviatok, piatok všetko jedno. Presne tak ako píše @pivonka. Pekný deň :-))
sovka62
Veru pomýlila, napr. som sa dostavila k lekárovi na objednanú kontrolu, sestrička tvrdila, že objednaná nie som, ja naopak, až keď sme začali o dátumoch, objasnila mi, že som prišla o deň skôr. Aj na dovolenku sme sa vybrali o deň neskôr, našťastie na Slovensku, takže lietadlo nám neuletelo a hotel nebol plne obsadený, mohli sme ostať plánovaný a zaplatený počet dní.
rea1
to, že neviem, aký je deň a dátumy mi nič nehovoria, je o mne všeobecne známe. doma ani kalendár nemám, len v robote. ale minulý rok som to zaklincovala. zapisovala som nejaké zmluvy, počínajúc rokom kdesi po 2. vojne a roky pokračovali a ja som sa v tom hrabala ako kôň pár týždňov. i jedného dňa som mala ísť so synom do poisťovne niečo vybavovať, podpisovať a tak a samozrejme, bolo treba dopísať: v Bratislave dňa ... . deň mi syn operatívne bez váhania našepkal, ani nečakal až sa spýtam, veď ma pozná. potom sa pýtam: aký že je mesiac? apríl? nie, mamuš, už je máj. to ma síce trochu prekvapilo, kto by si to pomyslel, no nezaskočilo. keď máj, tak máj, súhlasím, nie som konfliktný typ. lenže nakoniec som aj tak zaváhala, chvíľu rozmýšľam, a potom sa syna tlmene pýtam: ty, počúvaj, aký máme vlastne dnes rok? no čo vám budem rozprávať, mladý muž očervenel mysliac si, že zo seba robím koňa naschvál ale poisťovňová pani mi bez váhania oznámila, že 2013 a smiala sa tak, že skoro spadla zo stoličky. síce sa tvárila decentne, veď sa nemôže klientovi rehúňať do očí ale len ju tak na tej stoličke natriasalo. tak sa rozosmial aj syn, vidiac, že nežartujem, že som sa pýtala úplne seriózne. a mne nezostalo nič iné, len im vysvetliť, že už celý týždeň píšem dátumy z roku 1982 a jediné, čím som si istá je, že TEN rok je už preč. ale zvládli sme to. takže asi tak. :-)))
denyany
Stáva sa mi to pravidelne a občas ani netuším, aký deň a dátum je. Naposledy, keď boli štátne sviatky a deti boli doma, manžel pracuje v nepretržitej prevádzke na smeny... V sobotu som mala pocit, že je nrdeľa
denyany
Zle som klikla, teda že je nedeľa a aj keď ma viackrát upozornili, že je len sobota, večer som muža nútila skontrolovať loto, či sme dačo nevyhrali.Krútil hlavou, že veď až zajtra... Nevyhrali sme nič. Zato ja som mala dve nedele po sebe.
evanaaa
No a ja teraz, ako toto píšem, rozmýšľam - aký je vlastne deň? Totiž, včera som si myslela, že je piatok, ale nielen myslela, mne to ako piatok pripadalo. No, ale horšie bolo, keď som si nevedela spomenúť, kedy som sa narodila, alebo ak som mala nadiktovať adresu, či telefónne číslo....nuž, stáva sa ( mne dosť často :-) ).
babidka
Jaaaaj , a kolko krat :-)))) Este ked som chodila do prace , tak som vedela presny datum vzdy . Ale stala sa mi po prvej materskej dovolenke smiesna vec : na matersku som odisla v maji a naspat do prace som nastupila v oktobri .A pacientom som hned zacala pisat datumy ....majove !Teda som pokracovala tam , kde som skoncila :-)
Odkedy som dochodkyna , tak viem iba kedy je pondelok a stvrtok- lebo vtedy idem do telocvicne :-)
helios
Tiež sa mi to už párkrát stalo. Raz som sa ráno zobudila, pozriem na hodinky, 7.30, tak som vyskočila z postele, bežím do detskej izby, budím deti:"Vstávajte, zaspali sme,treba sa ponáhľať do školy!" Na to sa spod periny ozve: "Mami, čo ti šibe? Veď je sobota."Takže si z toho nič nerob, stáva sa.
eviana
@frezia68 moja milá, pobavila som sa na Tvojom príbehu aj preto, že to veľmi dobre poznám, tiež sa mi už stalo :) Bolo to ešte v časoch, keď som bola slobodná... Myslím, že bol november, ráno som vstala vlastne ešte v noci, za tmy. Sprcha, ranná káva, obliekla a bežala - všetko viac menej automaticky robené v polospánku... Bolo mi čudné, že nikde nikoho... Síce som chodila vtedy do práce dosť skoro, ale vždy sa našiel niekto ďalší aj na zastávke , aj v buse... aj v meste. Mesto bolo zvláštnym spôsobom takmer "ľudoprázdne"... Ale ja niekedy skoro ráno - kým sa mi všetky zmysly poriadne prebudia - nie som extra bystrá a vnímavá... tak som si celú cestu absolvovala a keď som šťastlivo dorazila do práce, tak mi vrátnik hovorí (bol to taký milý ukecaný starší pán zo Záhoria): "ná rybenko a čeho vy tu scete v sobotu robit?"
Mne až vtedy zaplo a pochopila som ten kľud v meste.
Tak som chvíľočku s pánom vrátnikom posedela pri kávičke a debate, potom sa zvrtla na päte a vrátila sa domov - do postele :)
rela
No vidíš @fr ézia, na Vareche sa nedozvieš iba dobré rady o varení. Tu sa dozvieš aj to, že nie si jediná komu pamäť neslúži celkom tak ako má. A nie sme to iba my dôchodcovia. Želám všetkým pekný deň - dúfam, že je dnes sobota. :-)
frezia68
:-)))))))) áno,áno,sobota. Ďakujem za zábavné príspevky :-)
medulienka122
to, keď si zmýliš piatok so sobotou, sa ešte dá pochopiť, ale my sme viezli svatku domov a všade prázdne cesty, načo som pohotovo zareagovala :" No jasné, veď je Veľkonočný pondelok". Svatka mi na to :"Hej, je pondelok, až nato, že sú Vianoce" ... :)
aroooo
podobné sa stáva aj mne, raz som zaspala, zobudím sa, pozriem na hodiny, pol siedmej, preboha, zaspala som, treba ísť do roboty, pozerám... a prečo spím na gauči a nie v posteli? zapnem rádio a až potom som zistila že je večer a že sa stmieva a nie rozvidnieva. A ako som nezamestnaná, tak ma zaujíma len pondelok, lebo robím pondelok až štvrtok. Popri tom ostatné dni a dátumy keď ich tak často nepíšem ma ani nazaujímajú, až ma vysmiali, keď som niečo podpisovala a bol tam dátum a ja koľkého je, povedali deň, ja mesiac a blbo a 2013 či 2014?
hubata
Hihi ..... podobné sa mi stalo tiež:
V sobotu som sa vybrala na cintorín rodičom a je to presne tá istá trasa, ako mám trasu do roboty, len na cintorín skôr odbočím vpravo.
Samozrejme že som došla pred dvere kde chodím 5 x do týždňa zarábať euráčiky a keďže máme dvere na fotobunku tak sa mi samé aj otvorili a ja s motykou, hrabľami a kyticou kvetov som zastala pred ozbrojenou strážou.

Ešte že ma poznali, inak neviem, neviem či by ma nezatkli s tými zbraňami ......
martina0812
Keby len dátum!!!! Ja som minule netrafila ani deň, ani mesiac, ani rok a dokonca ani tisícročie!!!! Neviem, čo ma to prepadlo, ale celý minulý štvrtok som v robote vystavovala všetky dokumenty s dátumom: 4.12.1650 !!!!!!!
martakv
no, super som sa pobavila, že Veľkonočný pondelok a oni Vianoce...už dávno som sa tak nenasmiala...a potom hrable, motyka a kvety...a zaklincoval to rok 1650!!!!!!!!!!! no ja už len tu budem chodiť za zábavou. Ďakujem!!!!!!!!



 



TOPlist