On to vie a preto sa ma raz pokusil prekvapit tym, ze mi chcel
upiect tvarohovy zavin.
Klasicky, len kysnute cesto naplnit tvarohom s horzienkami a
zatocit co sa zda najma nam kucharkam ako trivialna vec, ale
zohnat cerstve kvasnice a tvaroh tu /v Egypte/ je samo o sebe
uz dost narocna uloha.
Nakup zvladol, aj cesto, len po zavinuti roladky, nechal koniec
cesta navrchu a dal piect. Samozrejme teplom, ako cesto
pracovalo, sa zavin otvoril.
A tak ma miesto zavinu cakalo upecene "korytko" naplnene
tvarohom, co vsak nic nemeni na tom, ze to bol vyborny kolacik,
ale viac ako to, som ocenila snahu chlapa, ktory sa pustil do
obrovskej neznamej, napriek tomu ze nikdy pred tym nepiekol, a
zabojoval s "prekazkami osudu".
Ved priznajme si, aj obycajny chleba s maslom nam chuti lepsie ak
ho dostaneme naservorovany, ako ked si ho same musime
odkrojit a natriet .o))
ale ked je sama doma a ja pracujem tak mi vzdy nieco navari a nachysta na druhy den pretoze sa vidime az druhe rano na 5 minut ... nemusela nikdy varit lebo vzdy som varil ja ale odvtedy co mam novu pracu musela zacat varita vzdy potesi ked najdem doma odkaz ze mi nieco navarila ... viem ze je to s laskou
nuž ako sa hovorí "láska hory prenáša" a "láska ide cez žalúdok",
to podvedome citil a preto sa pustil do tak ťažkej úlohy, veď kysnuté cesto- to je výkon hodný dobrého kuchára-, ozaj si zaslúži obdiv aj od nás Varecháčov.
@ethanel mas krasne nafotene recepty