Plnená paprika

Úžasná plnená paprika z rúry (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Výborná plnená paprika pripravená dole v rúre. Žiadne miešanie, žiadne státie pri hrnci, či pri sporáku. Táto príprava je úžasná a najmä veľmi jednoduchá s fantastickým výsledkom!

60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ryžu zalejeme vodou a necháme stáť 2 hodiny. Potom ryžu opláchneme čistou vodou a následne scedíme.
  2. Z udaných surovín si zmiešame plnku. Z vody, paradajkovej pasty, škrobu, cukru, bobkových listov a soli si urobíme šťavu, ktorou neskôr zalejeme papriku.
  3. Papriky následne naplníme plnkou a poukladáme do hlbšieho pekáča. Podľa chuti dáme paradajky a malé štipľavé papriky. Celé nakoniec zalejeme pripravenou paradajkovou omáčkou. Pekáč dáme do vopred rozohriatej rúry na 180 °C.
  4. Plnenú papriku pečieme 1 hodinu, ale tá 1 hodina sa počíta až od bodu varu, keď vám už celý obsah pekáča začne vrieť!!! Ja neudávam presný čas, lebo neviem, aký pekáč použijete a ako dlho trvá, kým sa vám to celé celkom prehreje a začne to vrieť. Takže si to musíte pozerať sami a ako som už spomínala, treba tú 1 hodinu počítať od bodu varu.
  5. Táto plnená paprika chutí skvelo. Ryža je vo vnútri mäkučká a plnka veľmi chutná. Šťava nie je vodová, ale taká krémovej konzistencie a sladkokyslej chuti :-) Podáva sa najmä s chlebom, ale kľudne si dajte prílohu podľa seba. Prajem dobrú chuť.
  6. Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube