Hovädzie mäso

Tantuni (Domáci dürüm) (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Fantastická kombinácia mletého mäsa a šalátu v chlebovej placke*? Skvelé turecké jedlo, ktoré si za pár minút viete pripraviť aj doma!

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäso dáme bez oleja do panvice a necháme ho za občasného miešania dusiť, aby si pustilo vlastnú šťavu. Keď si pustilo šťavu, tak ju necháme celkom vyvariť.
  2. Zatiaľ si nakrájame na menšie kocky paradajky, cibuľu na tenké mesiačiky, alebo tenké štvrťky? Vňať tiež pokrájame a takto pokrájanú zeleninu necháme zatiaľ len bokom.
  3. Keď šťava z mäsa vyvrela, pridáme papriku, soľ a olej. Následne celé zalejeme vodou a necháme pomalšie bublať 15 minút.
  4. Zatiaľ kým sa mäso varí si dokončíme šalát a pripravíme arabský tenučký chlieb. Kľudne môžete aj tortillu, ale mne osobne tortilla nie veľmi chutí, ja mám radšej ten arabský chlieb.
  5. Po 15 minútach položíme chlieb do panvice na bublajúce mäso a necháme ho tam, kým sa dobre neohreje a nezmäkne. Vyberieme ho, otočíme a naplníme pozdĺž mletým mäsom. Vedľa mäsa dáme náš šalát a aj na kocky nakrájané paradajky. Nakoniec už len skrútime.
  6. Tantuni je naozaj výborné a veľmi jednoduché jedlo. Chutí fantasticky, a to práve vďaka tej kombinácii mäsa a toho konkrétneho šalátu. Nebojte sa toho šalátu s petržlenovou vňaťou, v tomto jedle to dá celkom inú, úžasnú chuť. Podľa chuti môžete k Tantuni podávať aj Ayran. Prajem dobrú chuť!
  7. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube