Pečivo

Sladké raňajkové pečivo (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Fantastické pečivo, ktoré chutí vždy, nielen na raňajky.*? Veľmi jednoducho a rýchlo si ho podľa tohto receptu viete pripraviť aj vy doma. Chutí naozaj skvelo takto samotné, ale je úžasné aj natreté maslom, marmeládou, alebo medom? K tomu už len pohár čaju, mlieka, alebo podľa chuti horúce kakao či mliečnu kávu!

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V jednej miske najprv lyžicou premiešame múku, cukor a soľ. Pridáme maslo, jogurt, žĺtky a v 3 dl mlieka napučané droždie. Zvyšných cca 2,5 dl mlieka zapracúvame postupne. Máme dostať polomäkké jemné cesto, ktoré sa oddeľuje od misky. Cesto trocha pomúčime a krátko vymiesime do bochníka. Necháme 1 hodinu kysnúť.
  2. Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, urobíme valec a pokrájame ho na rovnaké kúsky. Každý jeden kúsok znova premiesime do bochníčka. Podsypávame len minimom múky. Urobené bochníčky hneď pokladieme na plech s papierom ďalej od seba. Prikryjeme zľahka tenkou utierkou a necháme 15 minút podkysnúť.
  3. Keď bochníčky podkysli, natrieme ich vajíčkom a posypeme makom. Napokon nožnicami zastrihneme 1-2x do každého bochníčka a dáme plech do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 180 °C na cca 20 minút. Treba si to sledovať. 
  4. Pečivo je výborné aj len tak samotné s kakaom a mliekom, ale natreté maslom a medom, či marmeládou je priam úžasné? Prajem dobrú chuť!!!
  5. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube