Jogurtový dezert
Jogurtový dezert

Nepečený svieži piškótový dezert z chladničky videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 13. júla 2021

Fantastický, rýchly chladený dezertík do horúcich dní. Kombinácia jogurtu, šľahačkovej smotany a ovocia je jednoducho skvelá! Ako aj príchuť, tak aj ovocie sa Zobraziť celý popisFantastický, rýchly chladený dezertík do horúcich dní. Kombinácia jogurtu, šľahačkovej smotany a ovocia je jednoducho skvelá! Ako aj príchuť, tak aj ovocie sa dá zakaždým obmieňať :-)
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/07/nepeceny-sviezi-piskotovy-dezert-z.html?m=1

Nepečený svieži piškótový dezert z chladničky (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

1 kg
750 ml nesladená
3 dl
400 g
3 PL tmavé
2 bal.
podľa potreby
3-4 ks zrelé
Na vrch:




Postup

  1. 1

    Jogurt a smotanu na šľahanie zmiešame metličkou. Pridáme práškový cukor, ja som dala 3 dl, ale kľudne si môžete dať aj podľa seba. Následne zmiešanú masu rozdelíme do dvoch misiek.

  2. 2

    Do jednej zamiešame vanilkový cukor a do druhej kakao. Každú poriadne premiešame.

  3. 3

    Na spodok väčšej hlbšej sklenej misky poukladáme 1 vrstvu piškót. Piškóty zalejeme časťou vanilkového jogurtu, poriadne posypeme kokosom a poukladáme na kolieska pokrájané banány.

  4. 4

    Na banány poukladáme ďalšiu vrstvu piškót, zalejeme ich poriadnou vrstvou kakaového jogurtu a poukladáme znova banány.

  5. 5

    Na banány poukladáme ešte poslednú vrstvu piškót, ktorú popolievame zvyšným vanilkovým jogurtom. Posypeme kokosom a podľa chuti ozdobíme vrch ešte nejakým ovocím. Ja som dala maliny :-)

  6. 6

    Nakoniec dáme náš dezertík na niekoľko hodín do chladničky stuhnúť. Piškóty prebytočnú tekutinu z jogurtu popijú a zostane nám len krásne krémový dezertík ;-P

    Nepečený svieži piškótový dezert z chladničky (videorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Namiesto kakaovej a vanilkovej chuti si môžete pripraviť napríklad kávovú alebo citrónovú :-) A ovocie tiež zakaždým obmieňať. Prajem dobrú chuť !

    Nepečený svieži piškótový dezert z chladničky (videorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com alebo na Youtube

Diskusia k receptu

motyka
Cezminaz - véééľmi pekne ďakujem, že si uverejnila takýto skvelý recept. Vhodný najme v týchto horúčavách. Preposlala som aj niekoľkým kamarátkam. Vaľšine sa teraz piecť nechce, ale chtíč sa ozýva. Vwčwr idem do obchodu na suroviny a urobím prekvapenie. A určite nie len raz. Ešte raz vrelá vďaka.
haji
Pěkný receptík, variabilní a bude jistě prudce žravý. Díky za letní inspiraci, milá Cesmínko!
janger
Aj mne hned napadlo, ako pise vyssie @haji , ze variabilny. S hocijakym ovocim by sa dal spravit, alebo mozno tvaroh namiesto jogurtu.
Maskrtka, hlavne teraz v lete. Ale vlastne vzdy vyborne! Pozdravujem, @cesminka.
cesminaz
@motyka (13.7.2021 13:20)

Si zlatá milá @motyka :-) dakujem za milý komentík. Ano je to výborná vec, najmä ked sa človeku nechce vypekať, alebo nemá čas :-) Dúfam, že sa potom ozveš, že ako vám chutilo. Pekne pozdravujem :-)
1x motyka
cesminaz
@haji dakujem za milé slová :-) som rada, že sa receptík páči. @janger zlatá ano táto maškrta sa dá jesť vždy, nie len teraz v lete ;-)) S tvarohom to môže byť tiež dobré, ale celkom by som ho za jogurt nezamenila. Ak, tak len časť jogurt za tvaroh, aby to ešte vždy zostalo dosť vláčne a krémové :-) Srdečne pozdravujem. Pekný deň všetkým.
2x haji a janger
janger
@cesminaz (14.7.2021 05:37), no to som aj myslela, ze jogurt pusti viac vody, takze ciste len s normalnym tvarohom by som nerobila. Ale vies, my tu ani taky tvaroh hrudkovy, ako na Slovensku, nemame. Kupujem ten riedky, kremovy (tu sa vola "kwark"), ten je tiez taky tekutejsi. Tak som to mala napisat presnejsie :-), @cezminka. Jogurt ale mame radi, u nas je stale v chladnicke...
haji
Dnes jsem dělala obdobu tohoto receptu. Tvaroh /balený/, zakysaná smetana, trochu cukru, piškoty jsem namočila v kafíčku. Je to dobrá kombinace. Ovoce k tomu nějaké dočlením na talířku. Uznávám, že jsem se kapku od originálu odklonila, ale po probrání komentů pod receptem jsem si zaradila. Pro efekt zhora jsem posypala kakaom cez sítko. Příště nezapomenu na kokos, ten my unikl. Vše se chladí, zítra dám testovací vzoreček. Díky za inspiraci všem!
cesminaz
@janger (16.7.2021 00:27)

:-) ako myslíš, ale ja by som zmiešala aj ten Quark napoly s jogurtom :-) Hrudkovitý sa sem vôbec nehodí, ak tvaroh, tak jedine nejaký krémový :-)
cesminaz
@haji (25.7.2021 20:55)

Milá @haji , ty si z toho už spravila celkom inú obmenu :-)) Ale hlavné je, že chutilo. Človek si tento studený dezertík môže pripraviț aj podla toho čo má v chladničke ;-) Vdaka za odozvu a pozdravujem!
haji
@cesminaz (31.7.2021 06:25)
Děkuji za tvoji vstřícnost. Příště udělám origoš, Dobře vím, že dodržet tvůj recept se oplatí!! Toto bylo jenom takové "skotačení" okolo. Krásný víkend k vám!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia