Jogurtový dezert

Nepečený svieži piškótový dezert z chladničky (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Fantastický, rýchly chladený dezertík do horúcich dní. Kombinácia jogurtu, šľahačkovej smotany a ovocia je jednoducho skvelá!* Ako aj príchuť, tak aj ovocie sa dá zakaždým obmieňať :-)

Suroviny

Postup

  1. Jogurt a smotanu na šľahanie zmiešame metličkou. Pridáme práškový cukor, ja som dala 3 dl, ale kľudne si môžete dať aj podľa seba. Následne zmiešanú masu rozdelíme do dvoch misiek.
  2. Do jednej zamiešame vanilkový cukor a do druhej kakao. Každú poriadne premiešame.
  3. Na spodok väčšej hlbšej sklenej misky poukladáme 1 vrstvu piškót. Piškóty zalejeme časťou vanilkového jogurtu, poriadne posypeme kokosom a poukladáme na kolieska pokrájané banány.
  4. Na banány poukladáme ďalšiu vrstvu piškót, zalejeme ich poriadnou vrstvou kakaového jogurtu a poukladáme znova banány.
  5. Na banány poukladáme ešte poslednú vrstvu piškót, ktorú popolievame zvyšným vanilkovým jogurtom. Posypeme kokosom a podľa chuti ozdobíme vrch ešte nejakým ovocím. Ja som dala maliny :-)
  6. Nakoniec dáme náš dezertík na niekoľko hodín do chladničky stuhnúť. Piškóty prebytočnú tekutinu z jogurtu popijú a zostane nám len krásne krémový dezertík ;-P
  7. Namiesto kakaovej a vanilkovej chuti si môžete pripraviť napríklad kávovú alebo citrónovú :-) A ovocie tiež zakaždým obmieňať. Prajem dobrú chuť !
  8. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com alebo na Youtube