Foto: evusik
Z času načas robievam domáci jogurt z dvoch litrov mlieka. Z polovice potom robím nátierky a z druhej polovice robievam takýto dezert...
Postup
-
1
Pripravíme si hustý jogurt - na misku si položíme väčšie sitko, naň rozprestrieme čisté plátenko, vylejeme domáci alebo kupovaný jogurt a necháme stiecť najlepšie cez noc. Získame tak veľmi hustý jogurt a srvátku, ktorú môžeme vypiť alebo ju pridať do akejkoľvek kyslej polievky, či použiť pri príprave chleba...
-
2
do jogurtu pridáme vanilkový cukor a podľa vlastnej chute aj cukor práškový
-
3
jahodový kompót scedíme a dolejeme sirupom, alebo džúsom tak aby sme mali 400ml tekutiny
-
4
v tekutine rozmiešame Zlatý klas a uvaríme, ak chcete môžete pridať cukor
-
5
mierne vychladnuté dáme na dno pohárov a pridáme celé jahody
-
6
na stuhnutú spodnú vrstvu dáme jogurtovú hmotu a znovu jahodovú hmotu...
-
7
ozdobíme celými jahodami
-
8
ozdobiť môžeme šľahačkou, čokoládou, podrvenými celozrnnými keksíkmi alebo akokoľvek inak :-)
-
9
dnes (6.3.2012) som robila jogurtovo - mandarínkový pohár, postup ten istý len som použila mandarínkový kompót a pomarančový džus....
-
10
dnes (16.3.2013) som robila kiwi želé ako základ, do zvyšku kiwi želé som primiešala čokoládu a vrch je ochutený jogurt... bolo to výborné, hlavne to kiwi čokoládové želé bolo super :-)
-
11
1.4.2013 - jahodovo-jogurtové s piškótami máčanými v káve s troškou koňaku...
ďakujem za pekné komentáre, je to fakt obrotka... výborné je dať ten želé krém a ovocie na spodok pohára zalejem to jogurtom, zavriem viečkom a mám výborný, ochutený jogurt na desiatu do školy, do práce...
varecha.pravda.sk/hladam/?cx=006783193102952396723%3Aodnz...
som presvedčená, že všetko čo sa robí jednoducho sa dá spraviť aj zložito, alebo naopak a toto je taká zložitejšia verzia toho najjednoduchšieho receptu ktorý robí každá z nás... čiže do pohára piškóty a ovocie, zaliať osladeným jogurtom alebo kyslou smotanou, ozdobiť a malý poobedňajší dezert je na svete... veď to poznáte :-)
teraz som robila pomarančové aj fotku som pridala....
@tiginko neviem ale ja som z komentára nevyčítaka, že sa jej to nepodarilo, to že to bolo husté je v poriadku, horšie by bolo keby to mala riedke...
ak to chcete mať ako ja na obrázku, potom ale musíte počítať s tým, že to čo by ste mali hotové za 20 minút, budete robiť 3 hodiny, každá vrstva sa musí robiť zvlášť, dobre uhladiť, nechať stuhnúť, dať ďalšiu vrstvu atď. to je celé.... všetko chce čas a trpezlivosť... prajem nech sa vám darí...
ty si pre mňa dievča =šik=....
tie výsledky v kuchyni=krajšie..jednoduchšie..než iní...ľahšie než urobiť maškrty kysnuté..môjmu oku lahodí aj to "nahnuté"....ty sa udomácňuješ v mojej KK-nech ťa stály úspech čaká...:-))
toto recepis je aj pre lenivé nešiky..z postupu a ingrediéncií nemám žiadne tiky...:-)))))
@tiginko celkom si ma rozveselila....čas je relatívny... v podstate tomu venuješ 20 minút.... ale máš to také rozťahané aj na 3 hodiny, to neznamená, že to v skutočnosti robíš tri hodiny, to ti je určite jasné :-) ale veď veď ty si šikovnica, ty si určite poradíš :-) nafoť a pridaj foto, budem rada...
A ako si robila kiwi zele , ked kiwi neobsahuje tekutinu, aby si mohla uvarit puding?
varecha.pravda.sk/recepty/nepeceny-coko-zakusok-s-kivi-fo...