Jogurtový dezert fotorecept

evusik - fotkaevusik, 23. februára 2013
Jogurtový dezert (fotorecept)
Foto: evusik

Z času načas robievam domáci jogurt z dvoch litrov mlieka. Z polovice potom robím nátierky a z druhej polovice robievam takýto dezert...

Suroviny

500 ml
1 PL
1 - 2 PL
1 bal




Postup

  1. 1

    Pripravíme si hustý jogurt - na misku si položíme väčšie sitko, naň rozprestrieme čisté plátenko, vylejeme domáci alebo kupovaný jogurt a necháme stiecť najlepšie cez noc. Získame tak veľmi hustý jogurt a srvátku, ktorú môžeme vypiť alebo ju pridať do akejkoľvek kyslej polievky, či použiť pri príprave chleba...

    Jogurtový dezert (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do jogurtu pridáme vanilkový cukor a podľa vlastnej chute aj cukor práškový

    Jogurtový dezert (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    jahodový kompót scedíme a dolejeme sirupom, alebo džúsom tak aby sme mali 400ml tekutiny

    Jogurtový dezert (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    v tekutine rozmiešame Zlatý klas a uvaríme, ak chcete môžete pridať cukor

    Jogurtový dezert (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    mierne vychladnuté dáme na dno pohárov a pridáme celé jahody

    Jogurtový dezert (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na stuhnutú spodnú vrstvu dáme jogurtovú hmotu a znovu jahodovú hmotu...

    Jogurtový dezert (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ozdobíme celými jahodami

    Jogurtový dezert (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ozdobiť môžeme šľahačkou, čokoládou, podrvenými celozrnnými keksíkmi alebo akokoľvek inak :-)

    Jogurtový dezert (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    dnes (6.3.2012) som robila jogurtovo - mandarínkový pohár, postup ten istý len som použila mandarínkový kompót a pomarančový džus....

    Jogurtový dezert (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    dnes (16.3.2013) som robila kiwi želé ako základ, do zvyšku kiwi želé som primiešala čokoládu a vrch je ochutený jogurt... bolo to výborné, hlavne to kiwi čokoládové želé bolo super :-)

    Jogurtový dezert (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    1.4.2013 - jahodovo-jogurtové s piškótami máčanými v káve s troškou koňaku...

    Jogurtový dezert (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

45678
Tak tomuto receptu prideľujem jednotku s hviezdičkou, jednoduchý, krásny a nepochybne chutný dezertík:-))
zdezda
to je nádhera, určite aj famózna, osviežujúca chuť, ďakujem za podrobný, krásny fotopostup :-)
3stan
super chutne to vyzerá paráda, len škoda že neviem ako robíš ten domáci jogurt , dala by som si....:-)
violeta
@3stan , da sa to spravit z obycajneho bieleho jogurtu zmiesaneho s tvarohom makkym:-D @evusik fakt pekne prevedenie, ja robievam len take obycajne zmiesane s ovocim a piskotami, ale zato casto:-D
tiginko
no tak toto si určite odkladám a vyskúšam, mňam
elysa
krasny dezert,hned by som si dala...
akeber
hriešny recept ! krása nemám slov :-)
eldina
krásna foto....toto ja vždy obdivujem, také nedokážem..:)
iva63
nádhera...musí to byť fajnové a fotky sú tiež perfektné-:)
francuzska1
mnaaaaaaaaam, vyzera ako z cukrarne ale urcite x krat lepsi;-)))))))))))))))) a krasne foto;-)))
douglas
Tak takyto dezert by som si urcite objednala okamzite! Uz na pohlad lahodi oku ;)
evusik
ďakujem všetkým za krásne odozvy :-)
som presvedčená, že všetko čo sa robí jednoducho sa dá spraviť aj zložito, alebo naopak a toto je taká zložitejšia verzia toho najjednoduchšieho receptu ktorý robí každá z nás... čiže do pohára piškóty a ovocie, zaliať osladeným jogurtom alebo kyslou smotanou, ozdobiť a malý poobedňajší dezert je na svete... veď to poznáte :-)
pivonka
Recept je super, ale ako bonus obdivuhodné estetické cítenie - ten červený monofil je presne takej farby, ako želé a biely obrus ako základ - krása.
janger
Vyborna maskrta. No ale aj ta fotka je nadherna!
medovnicek
v nedeľu budem mať návštevu, tento tvoj recept mi teraz prišiel veľmi vhod, mám dobrú inšpiráciu, vďaka za recept a tie fotografie sú úžasné
cita
dnes som to robil ale ked to porovnam :D tak sa to ani neda porovnavat :)
evusik
@cita teraz neviem či sa mám tešiť alebo byť smutná :-( tak aspoň dúfam, že chutilo :-)))))
cita
Chutit chutilo :D to je mňamka :D ale mne sa to opticky nepodarilo ta jahodova hmota,ta bola husta a nemam to take pekne :)
tiginko
zvlastne, práve dnes som si zvolila tvoj dezert na nedeľu @evusik , a teraz citam komentar od @cita , ktorej sa to velmi nepodarilo...rozmyslam, ci ta hustota nebude dana rozdielom medzi sirupom a dzusom. Co ste ktora pouzili?
evusik
ja som tiež doliala šťavu z kompótu sirupom.... ale ono to má byť husté, je to v podstate želatína... som rada, že chutilo a čo sa týka vzhľadu to chce len veľkú dávku trpezlivosti... ja som sa s tým pohrala, pretože som to chcela uverejniť, normálne dávam ovocné želé na spodok a jogurt na vrch, ozdobím a aj tak je to pekné...
teraz som robila pomarančové aj fotku som pridala....
@tiginko neviem ale ja som z komentára nevyčítaka, že sa jej to nepodarilo, to že to bolo husté je v poriadku, horšie by bolo keby to mala riedke...
ak to chcete mať ako ja na obrázku, potom ale musíte počítať s tým, že to čo by ste mali hotové za 20 minút, budete robiť 3 hodiny, každá vrstva sa musí robiť zvlášť, dobre uhladiť, nechať stuhnúť, dať ďalšiu vrstvu atď. to je celé.... všetko chce čas a trpezlivosť... prajem nech sa vám darí...
evusik
@cita sorry ale v profile nemáš uvedené a z prvého komentára som usúdila, že si muž a ja som ťa oslovila ako ženu... tak neviem :-)))) nejako som to domotala :----------))))))
radost
@evusik
ty si pre mňa dievča =šik=....
tie výsledky v kuchyni=krajšie..jednoduchšie..než iní...ľahšie než urobiť maškrty kysnuté..môjmu oku lahodí aj to "nahnuté"....ty sa udomácňuješ v mojej KK-nech ťa stály úspech čaká...:-))
toto recepis je aj pre lenivé nešiky..z postupu a ingrediéncií nemám žiadne tiky...:-)))))
evusik
@radost na tebe sa mi páči, že si tak pozitívne nabitá, ty to máš nielen v mene ale asi aj v popise práce, rozdávať radosť a dobrú náladu.... ďakujem :-)
cita
evusik ved ta trpezlivost mi dnes chybala :D ale najblizsie sa s tym idem tak vyhrat ze aj ja pridam foto :D a som muž :)..... ale oslovujte ma ako chcete :) ja to pochopim
pusta
vynikajúci recept, si veľmi šikovná.
tiginko
jeeej @cita prepáč, ja tiež kamuflujem menom :-) @evusik preco mi to robíš? Ja som chcela za krátky čas urobiť také krásne dielko ako ty :-) Preto tam nemáš čas na prípravu! No, porozmýšľam teda, ako s tým vypečiem. Dám vedieť...
evusik
@cita vitaj na Vareche, chlapov je tu málo tak nech sa ti tu páči.... som presvedčená, že sa ti dielko podarí... a na druhej strane nie všeko musí byť krásne, hlavne, že sme zdraví :-)))
@tiginko celkom si ma rozveselila....čas je relatívny... v podstate tomu venuješ 20 minút.... ale máš to také rozťahané aj na 3 hodiny, to neznamená, že to v skutočnosti robíš tri hodiny, to ti je určite jasné :-) ale veď veď ty si šikovnica, ty si určite poradíš :-) nafoť a pridaj foto, budem rada...
tiginko
@evusik včera som sa pustila do tohto tvojho dezertu a citujem @cita : keď to porovnám, tak sa to ani nedá porovnať. Ale asi som prišla na to, kde som spravila chyby. Okrem jahodovej verzie, som robila aj ananásovú (kompót +džús). Tú som očividne ukladala do pohárov príliš vychladnutú, takže sa to neforemne "poukladalo". Potom som zistila, že už nemám zlatý klas na jahodovú, tak som to robila s červeným tortovým želé v prášku. To nebolo najhoršie, ale možno z jahôd, možno zo želatíny zostala na povrchu tekutina a tá sa mi zmiešala s jogurtom. Takže vizuálne niekde úplne inde ako u teba, mám to také "abstraktnejšie". Pridám aj fotku, nech sa môžeš pobaviť :-) Aha, skoro by som zabudla: jogurt som nastavila s mascarpone, kedže som ho potrebovala zužitkovať. Je to s ním výborné a hustejšie.

evusik
@tiginko veď to máš pekné, ja neviem prečo to mám také rovné ale je pravda, že som to uhládzala a piplala sa s tým, ale asi som mala šťastie... niekedy sa proste zadarí ani sa moc nesnažíš a niekedy nie.... ale ja sa držím hesla, že nie to čo je krásne musí byť aj dokonalé.... ale poháre máme tuším rovnaké :-)
monty469
Určite budem robiť aj tieto poháre. Tvoje vyzerajú krásne, vďaka za tip :-)
1x evusik
monty469
Tak vyskúšané :-) Neurobila som veľa stečeného jogurtu, ale na osvieženie po grilvačke, to úplne stačilo. V záhradke máme dosť jahôd, tak som urobila tieto poháre. Keďže som použila čerstvé jahdy, tak časť jahôd som rozmixovala, pridala trošku jahodového sirupu a doliala vodu, aby som mala dostatočné množstvo na prípravu želatíny. Do stečeného jogurtu som dala vanilkový cukor a opatrne zamiešala rozpustenú bielu čokoládu. Bolo to VYNIKAJÚCE ! Ideálna maškrta na horúce dni. Ďakujem za inšpiráciu a pozdravujem :-)


evusik
@Monty469 verím, že sa ti tento dezert páčil, lebo on tuším chutí každému aspoň odo mňa si každý, kto ho ochutnal pýta recept... ďakujem za krásne foto :-)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia