Čokoládová torta
Čokoládová torta

Banánovo-čokoládová torta videorecept

laylastastykitchen - fotkalaylastastykitchen, 27. februára 2022
30-35 minút
na 180 °C
Banánovo-čokoládová torta (videorecept)
Foto: laylastastykitchen

Suroviny

200 g
200 g
10 g
100 ml
110 ml
2 ČL
2 PL
4 ks
Plnka:
300 g
150 g
3 ks
Poleva:
50 g
80 ml
40 g
100 g
1 PL
Zdobenie:




Postup

  1. 1

    Rozbila som 4 vajcia. Pridala som kryštálový a vanilkový cukor, olej, vodu a šľahala som mixérom do penista. K tomuto som potom pridala preosiatu múku, prášok do pečiva, kakao a znovu som dobre prešľahala, aby sa všetko pekne spojilo. Cesto som vyliala do okrúhlej formy (priemer 22 cm) s papierom na pečenie a piekla som vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 30-35 minút.

  2. 2

    Krém: Vyšľahala som maslo s Nutellou. Krém som rozdelila na 2 polovice. Jednu polovicu som natrela na vychladnutý korpus. Na krém som naukladala nakrájané banány a na to som naniesla druhú polovicu krému. Dala som do chladničky stuhnúť.

  3. 3

    Medzitým som si pripravila polevu. Do misky som dala jogurt. Pridala som mlieko, práškový cukor a premiešala som. Potom som k tomu pridala roztopenú čokoládu a nakoniec kakao. Dobre som premiešala.

  4. 4

    Polevu som naliala na vychladnutú tortu. Ozdobila som banánmi a kakaom a dala som do chladničky stuhnúť. Jednoduchá, rýchla a chutná torta hotová raz dva... Dobrú chuť! :-)

Diskusia k receptu

bugout
Chuťovo výborné! Včera sme robili, výsledok je svojský (určite nehovorím, že zlý). Nepochybne kvôli mojej nešikovnosti a biednym skúsenostiam s pečením sladkých jedál... V každom prípade je to veľmi, veľmi chutná vec, ktorú odporúčam. Teraz prečo svojský (opakujem moja chyba nie receptu 😂😂) 1. Poleva bola veľmi riedka, ale zatuhla takže OK, len nemalá časť nam skrátka stiekla, asi som mal skrátka čakať kým stuhne viac a až potom liať 😂. 2. Korpus. Wow. Nemáme radi keď je veľa cesta tak sme urobili presne z polovice. Neviem prečo ale v reze vyzerá ako brownies 😂😂😂 čo nám vyhovuje lebo brownies máme radi a navyše chutí tiež výborne... (Domnievam sa, že je skrátka nedopečené, ale chutné. Piekol som ho dosť dlho, keď som pichol špajdla bola suchá a aj pekne narástlo nechápem, ale vôbec nevadí. Skôr ma trápi, že nabudúce to nemusí takto výborne nevyjsť 😂😂). 3. Bál som sa, že v tom množstve masla sa stratí nutela, nestratila. Nabudúce skúsime iba krém s banánom na keksový korpus... Bude to ešte rýchlejšie.
P. S. Nebojte sa nezbláznil som sa a nehovorím o sebe v množnom čísle, piekli sme spolu s polovičkou.
haji
@bugout (4.3.2022 08:29)
Jste šikovní oba, ty i tvoje paní. Ono je to tak, že trénink dělá závodníka. Když jsem se v nedávné době 2x pokusila o tortu, bylo to víc než adrenalinkové a to jsem dělala klasiku, s máslovými krémy. Uf Tolik stresu pohromadě bylo i na mě moc. Když člověk netrénuje, nemá to v ruce, v oku a nic moc se nedaří. Ale zvládli jste to, o tom žádná. Hlavně že chutná! Čas od času, a toho se tu pod recepty dočteš, se dějí věci mezi nebem a zemí. Stokrát odzkoušené a šup, vše je jinak... Ještě jednou : Trénink dělá závodníka! Držím pěsti, ať se daří i nadále. On vlastní korpus je vlastní korpus. Kdo se bojí, nesmí do lesa! Jste šikovní! O tom není pochyb. Kousek torty ke kafíčku neostal?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia