Nepečený metrový koláč s jahodovým a vanilkovým pudingom

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 24. júna 2023.

Foto a video: TV Varecha

Perfektný zákusok, ktorý bez problémov zastúpi na každej oslave aj tortu. Vyhraďte si trochu času, nachystajte pudingové krémy a pospájajte chrumkavé sušienky. Chladnička sa už postará o ostatné.

Suroviny

2 bal.
2 bal.
1 bal.
1 bal.
700 ml
500 g
1 ČL
2 PL
150 g
30 g (mrazom sušené)
100 g (ružová)
2 ČL

Postup

  1. 1

    V 350 ml mlieka rozmiešame vanilkový pudingový prášok a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Odstavíme z ohňa a primiešame rum. Vanilkový puding prelejeme do studenej misy, prekryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.

  2. 2

    V 350 ml mlieka rozmiešame jahodový pudingový prášok a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Jahodový puding prelejeme do studenej misy, prekryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Do misy dáme 250 g zmäknutého masla nakrájaného na kocky a rozšľaháme, pridáme 75 g cukru a vyšľaháme do peny. Do hmoty zapracujeme rum, vanilkovú pastu a po častiach zašľahávame vanilkový puding.

  4. 4

    Na jahodový krém dáme do druhej misy ďalších 250 g masla, rozšľaháme, pridáme 75 g cukru a vyšľaháme do peny. Po častiach potom zašľahávame vychladnutý jahodový puding. Keď je krém hladký, zľahka primiešame na drobné kúsky nakrájané lyofilizované jahody.

  5. 5

    Na dostatočne dlhý pás alobalu plnkami lepíme vedľa seba sušienky. Začneme vanilkovou sušienkou, potrieme ju lyžičkou jahodového krému a priklopíme kakaovou sušienkou natretou vanilkovou plnkou. Postup opakujeme, kým neminieme všetky sušienky. Získame dva dlhé rady zákuska.

  6. 6

    Zvyšným krémom potrieme povrch aj boky oboch zákuskov, uhladíme a odložíme na niekoľko hodín do chladničky. Sušienky zmäknú a krémy stuhnú.

  7. 7

    Do teplovzdornej misky nalámeme ružovú ruby čokoládu a roztopíme spolu s kokosovým olejom nad vodným kúpeľom. Necháme trochu vychladnúť. Čokoládou pofŕkame vychladený zákusok, navrch môžeme poukladať ešte kúsky lyofilizovaných jahôd. Necháme stuhnúť.

  8. 8

    Hotový zákusok nakrájame šikmým rezom pod uhlom asi 45 stupňov na kúsky hrubé asi 1,5 cm.




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu