Nátierka rastlinná Veto

0

  • Mrkvová nátierka

    Mrkvová nátierka

    Očistenú mrkvu aj údený syr najemno nastrúhame. Rastlinnú nátierku vymiešame s horčicou, pridáme mrkvu, syr a opäť premiešame. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a citrónovou šťavou.

  • Nátierka z pečených paprík

    Nátierka z pečených paprík

    Červenú papriku očistíme, prekrojíme na väčšie kusy a upečieme v rúre na suchom plechu kožou hore. Z upečenej papriky stiahneme kožu, necháme vychladnúť a nadrobno nakrájame.

  • Pikantná nátierka z balkánskeho syra

    Pikantná nátierka z balkánskeho syra

    Balkánsky syr nastrúhame, alebo dôkladne roztlačíme vidličkou. Pridáme feferónkovú pastu, olivový olej, rastlinnú nátierku a dôkladne vymiešame, prípadne rozmixujeme.

  • Cviklová nátierka

    Cviklová nátierka

    Uvarenú alebo upečenú cviklu nastrúhame, pridáme lyžičku strúhaného chrenu, tvaroh a rastlinnú nátierku. Dôkladne vymiešame.

  • Špenátová nátierka

    Špenátová nátierka

    Umyté a osušené listy špenátu sparíme na 1 lyžičke olivového oleja a necháme vychladnúť. Strúčiky cesnaku roztlačíme, pridáme rastlinnú nátierku, soľ, mleté čierne korenie a dohladka rozmixujeme.

  • Zeleninová nátierka

    Zeleninová nátierka

    Umytú a očistenú reďkovku nadrobno nakrájame. Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubšie. Petržlenovú vňať a pažítku nadrobno nasekáme.

  • Avokádová nátierka

    Avokádová nátierka

    Zrelé avokádo očistíme, vyberieme kôstku a roztlačíme vidličkou.

  • Reďkovková nátierka s vajíčkom

    Reďkovková nátierka s vajíčkom

    Reďkovku umyjeme, osušíme a nakrájame nadrobno, dve-tri reďkovky nakrájame na plátky. Vajcia uvaríme natvrdo, vychladnuté nastrúhame nahrubo.

  • Bryndzová nátierka

    Bryndzová nátierka

    Bryndzu necháme v hlbšej miske na chvíľu zmäknúť pri izbovej teplote, ľahšie ju vymiešame. Pažítku nadrobno posekáme.

  • Hrášková nátierka s mätou

    Hrášková nátierka s mätou

    Hrášok rozmrazíme a osušíme a dáme do hlbšej misky. Cesnak pretlačíme, lístky mäty môžeme nakrájať.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist