Zubáč na paprikovom pyré, pečené zemiakové plátky fotorecept

domacakuchyna - fotkadomacakuchyna, 6. novembra 2015

Recept vznikol v Kolibe Tri Studičky a jeho vznik inšpirovali dve veci: Chytenie zubáča na Liptovskej Mare, a kolega, ktorý neustále - otravne, vnucoval prípravu na paprike a múke. Čo kuchár odmietol a vzniklo "to to". A tak dostal kolega Zubáča na paprike ....

5
porcií
13,2 minút
príprava
7 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
1 ks
1 ks
2 ks
3 ks
trocha
trocha
trocha
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky nakrájame na koliečka 3-4-5mm cca

    Zubáč na paprikovom pyré, pečené zemiakové plátky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájané zemiaky poukladáme na plech, najlepšie na papier na pečenie. (mne sa nechcelo ísť do skladu). Až upečené posypeme mletou morskou soľou...

    Zubáč na paprikovom pyré, pečené zemiakové plátky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zeleninu nakrájame na malé kocky, kvádre, valčeky...

    Zubáč na paprikovom pyré, pečené zemiakové plátky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cibuľku speníme, pridáme zeleninu, jemne posolíme....potom podlejeme a dusíme a dusíme a dusíme....

    Zubáč na paprikovom pyré, pečené zemiakové plátky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Filety zo Zubáča ľahko opečieme, jemne okoreníme (podľa chuti, ja preferujem jemne dochucované suroviny hlavne ak ide o tak dobré ako zubáč a pod.) podľa toho kto to bude jesť....:-)

    Zubáč na paprikovom pyré, pečené zemiakové plátky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do udusenej zeleniny dáme trocha smotany a rozmixujeme na kašu...a mixujeme a mixujeme a mixujeme

    Zubáč na paprikovom pyré, pečené zemiakové plátky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na teplý tanier dáme rozmixované pyré, plátky posolených a zľahka olejom pokvapkaných upečených zemiakových plátkov, a na koniec zubáč s nejakou tou ozdobou....

    Zubáč na paprikovom pyré, pečené zemiakové plátky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
v bode 3 medzi mrkvou a červenou paprikou máš čo? vyzerá to na zemiaky, ale v popise postupu ich pri omáčke nemáš uvedené a ani by som ich tam nedala. 19-ročný kuchár nesmie byť lenivý!!!!:-) ideš si vlastnou cestou, chválim, choď čím skôr na skusy do zahraničia;-)
@levand zato tvoje recepty sú úplne omračujúce, Pohlreich spáchal škrabkou na zemiaky harakiri, Bourdain spálil svoje kuchárske knihy a Escoffier sa obracia v hrobe ako turbína. Nože daj ešte niečo, nech sa zasmejeme.

Pridaj komentár k receptu: