Zubáč na paprikovom pyré, pečené zemiakové plátky (fotorecept)
Autor receptu: domacakuchyna
Recept vznikol v Kolibe Tri Studičky a jeho vznik inšpirovali dve veci: Chytenie zubáča na
Liptovskej Mare, a kolega, ktorý neustále - otravne, vnucoval prípravu na paprike a múke.
Čo kuchár odmietol a vzniklo "to to". A tak dostal kolega Zubáča na paprike ....
5 porcií |
13,2 minút príprava |
7 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky nakrájame na koliečka 3-4-5mm cca
- Nakrájané zemiaky poukladáme na plech, najlepšie na papier na pečenie. (mne sa nechcelo ísť do skladu). Až upečené posypeme mletou morskou soľou...
- Zeleninu nakrájame na malé kocky, kvádre, valčeky...
- Cibuľku speníme, pridáme zeleninu, jemne posolíme....potom podlejeme a dusíme a dusíme a dusíme....
- Filety zo Zubáča ľahko opečieme, jemne okoreníme (podľa chuti, ja preferujem jemne dochucované suroviny hlavne ak ide o tak dobré ako zubáč a pod.) podľa toho kto to bude jesť....:-)
- Do udusenej zeleniny dáme trocha smotany a rozmixujeme na kašu...a mixujeme a mixujeme a mixujeme
- Na teplý tanier dáme rozmixované pyré, plátky posolených a zľahka olejom pokvapkaných upečených zemiakových plátkov, a na koniec zubáč s nejakou tou ozdobou....