Zubáč na paprikovom pyré, pečené zemiakové plátky (fotorecept)

Autor receptu: domacakuchyna

Recept vznikol v Kolibe Tri Studičky a jeho vznik inšpirovali dve veci: Chytenie zubáča na Liptovskej Mare, a kolega, ktorý neustále - otravne, vnucoval prípravu na paprike a múke. Čo kuchár odmietol a vzniklo "to to". A tak dostal kolega Zubáča na paprike ....

5
porcií
13,2 minút
príprava
7 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zemiaky nakrájame na koliečka 3-4-5mm cca
  2. Nakrájané zemiaky poukladáme na plech, najlepšie na papier na pečenie. (mne sa nechcelo ísť do skladu). Až upečené posypeme mletou morskou soľou...
  3. Zeleninu nakrájame na malé kocky, kvádre, valčeky...
  4. Cibuľku speníme, pridáme zeleninu, jemne posolíme....potom podlejeme a dusíme a dusíme a dusíme....
  5. Filety zo Zubáča ľahko opečieme, jemne okoreníme (podľa chuti, ja preferujem jemne dochucované suroviny hlavne ak ide o tak dobré ako zubáč a pod.) podľa toho kto to bude jesť....:-)
  6. Do udusenej zeleniny dáme trocha smotany a rozmixujeme na kašu...a mixujeme a mixujeme a mixujeme
  7. Na teplý tanier dáme rozmixované pyré, plátky posolených a zľahka olejom pokvapkaných upečených zemiakových plátkov, a na koniec zubáč s nejakou tou ozdobou....