Zmrzlina zo Salka fotorecept

evusik - fotkaevusik, 19. augusta 2019
Zmrzlina zo Salka (fotorecept)
Foto: evusik

Každý rok skúšam nové recepty na domácu zmrzlinu a tento nový recept som zaradila medzi tie najlepšie.

10 minút
príprava

Suroviny

400 ml
1 konzerva
Okrem toho:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Základ pre túto zmrzlinu sa skladá len z dvoch surovín - smotany na šľahanie a Salka. Smotanu vyšľaháme do tuha.

    Zmrzlina zo Salka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vyšľahanej smotany postupne zašľaháme Salko.

    Zmrzlina zo Salka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do tohto základu pridáme rôzne príchute. Základ si rozdelíme do plastových nádob a do každej primiešame ovocie, orechy a pod., podľa toho akú zmrzlinu chceme. Ja som robila takto: do jednej som pridala na drobno nasekanú orieškovo karamelovú tyčinku, do druhej nasekané vlašské orechy, do tretej nasekené cereálne jablkové sušienky, do štvrtej som dala rozmačkané jahody a do piatej rozmačkané maliny.

    Zmrzlina zo Salka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Samotný základ je dosť sladký, ale v spojení s kyselkavým ovocím to vôbec nevadí. V spojení s čokoládou alebo so sušienkami je dobré pridať pár kvapiek citrónovej šťavy. Takto pripravená zmrzlina má jednu veľkú výhodu. Zmrzlina má krémovú konzistenciu aj po zmrazení, netvoria sa v nej kryštáliky a je fakt veľmi dobrá.

    Zmrzlina zo Salka (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Zmrzlina, Letné, Studené pokrmy

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@evusik (20.8.2019 15:46)

Túto zmrzlinu robím už veľmi dávno ale ešte ma nenapadlo pridať ovocie, takže vyskúšam. Ja by som ti poradil, ak môžem ako to robím ja. Do plastovej nádoby dám pás papiera na pečenie tak, aby vyčnieval a vrstvím tortovú oplátku , zmrzlinu oplátku atď.. Vďaka papieru to potom ľahko vytiahnem a teplým nožom krájam. A nádobu a metličku ktorou budem šľahať smotanu dám vychladiť do chladničky alebo mrazničky, ak nemám čas a tiež smotanu. Ale s orieškami urobím hneď ako sa doje tá čo mám v mrazničke. Pekný večer prajem