Foto: evusik
Každý rok skúšam nové recepty na domácu zmrzlinu a tento nový recept som zaradila medzi tie najlepšie.
príprava
Postup
-
1
Základ pre túto zmrzlinu sa skladá len z dvoch surovín - smotany na šľahanie a Salka. Smotanu vyšľaháme do tuha.
-
2
Do vyšľahanej smotany postupne zašľaháme Salko.
-
3
Do tohto základu pridáme rôzne príchute. Základ si rozdelíme do plastových nádob a do každej primiešame ovocie, orechy a pod., podľa toho akú zmrzlinu chceme. Ja som robila takto: do jednej som pridala na drobno nasekanú orieškovo karamelovú tyčinku, do druhej nasekané vlašské orechy, do tretej nasekené cereálne jablkové sušienky, do štvrtej som dala rozmačkané jahody a do piatej rozmačkané maliny.
-
4
Samotný základ je dosť sladký, ale v spojení s kyselkavým ovocím to vôbec nevadí. V spojení s čokoládou alebo so sušienkami je dobré pridať pár kvapiek citrónovej šťavy. Takto pripravená zmrzlina má jednu veľkú výhodu. Zmrzlina má krémovú konzistenciu aj po zmrazení, netvoria sa v nej kryštáliky a je fakt veľmi dobrá.
a urobiť si môžete akú len chcete - u nás mala najväčší úspech orechová :-)
Môžem potvrdiť.Robievam ju a tiež skúšam rôzne ovocie a oriešky.Minule som dala nes-kávu s kvapkou umu ,trochu orieškov a veru bola naj,naj...
Tiež sa mi páči táto zmrzlinka.Žiadne vajíčka,čoho som sa v letnom období vždy veľmi bála. Doporučujem chutný,recept na zmrzlinku.
ďakujem :-) a s tou nescou to musím konečne vyskúšať, pretože kávu nepridávam kvôli vnúčatám, ale mohla by som spraviť jednu len pre nás dospelých :-)
Túto zmrzlinu robím už veľmi dávno ale ešte ma nenapadlo pridať ovocie, takže vyskúšam. Ja by som ti poradil, ak môžem ako to robím ja. Do plastovej nádoby dám pás papiera na pečenie tak, aby vyčnieval a vrstvím tortovú oplátku , zmrzlinu oplátku atď.. Vďaka papieru to potom ľahko vytiahnem a teplým nožom krájam. A nádobu a metličku ktorou budem šľahať smotanu dám vychladiť do chladničky alebo mrazničky, ak nemám čas a tiež smotanu. Ale s orieškami urobím hneď ako sa doje tá čo mám v mrazničke. Pekný večer prajem
ďakujem za radu, určite to vyskúšam, s tými oplátkami je to niečo ako ruská zmrzlina a tú mám rada :-)
teraz máme doma vnúčence tak sa zmrzlina rýchlo míňa :-)
Také děkuji za dobré rady - oplatka, pečící papír, teplý nůž, bo někdy je to náročné se k zmrzlině v rozumném objemu dopracovat!
Ja som si vždy myslela, že len domáca zmrzlina veľmi stuhne a potom sa ťažko naberá, ale keď si kúpime zmrzlinu do termosky a dáme ju do mrazáku tak tiež strašne stvrdne a keď ju chcem nabrať tak by som ju mohla zbíjačkou dolovať. Takže to bude asi tou teplotou, že v mrazáku je oveľa nižšia ako v chladiacej vitríne u zmrzlinára :-) ale pomoc je jednoduchá, stačí zmrzlinu nechať chvíľu povoliť a potom to už ide, veď my si poradíme :-)
Má to jednu chybičku. Většinou povolí celý objem zmrzky - a já málokdy něco vrátím zpět, ehmmm
Áno, chuť má ako ruská zmrzlina, len má viacero oplatok. Mne osobne to pripomína zmrzlinový keks.:-)))
Veď to bol aj môj problém, takto si odrežem kúsok, vďaka papieru vrátim späť a neprezieram sa.:-)))
tak s týmto môj muž nemá problém :-) on zje všetko, ale ja dávam zmrzku do malých nádob aby to bolo na jedno zjedenie pre nás dvoch
určite vyskúšam :-)