Zmrzlina

Zmrzlina zo Salka (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Každý rok skúšam nové recepty na domácu zmrzlinu a tento nový recept som zaradila medzi tie najlepšie.

10 minút
príprava

Postup

  1. Základ pre túto zmrzlinu sa skladá len z dvoch surovín - smotany na šľahanie a Salka. Smotanu vyšľaháme do tuha.
  2. Do vyšľahanej smotany postupne zašľaháme Salko.
  3. Do tohto základu pridáme rôzne príchute. Základ si rozdelíme do plastových nádob a do každej primiešame ovocie, orechy a pod., podľa toho akú zmrzlinu chceme. Ja som robila takto: do jednej som pridala na drobno nasekanú orieškovo karamelovú tyčinku, do druhej nasekané vlašské orechy, do tretej nasekené cereálne jablkové sušienky, do štvrtej som dala rozmačkané jahody a do piatej rozmačkané maliny.
  4. Samotný základ je dosť sladký, ale v spojení s kyselkavým ovocím to vôbec nevadí. V spojení s čokoládou alebo so sušienkami je dobré pridať pár kvapiek citrónovej šťavy. Takto pripravená zmrzlina má jednu veľkú výhodu. Zmrzlina má krémovú konzistenciu aj po zmrazení, netvoria sa v nej kryštáliky a je fakt veľmi dobrá.