Šalát s kačacími prsami
	        Zmes listových šalátov s kačacinou 
	        Autor receptu: redakcia
	         
	        
	        Mám rád chutné, zdravé a najmä nie dlho pripravované jedlá. V lete najmä šalátový štýl, v ktorom okrem čerstvých a 
sezónnych listov nechýba svieže ovocie, ľahké mäso, kvalitný ocot a olej.
| 
 4porcie
 | 
 20 minútpríprava
 | 
 12-14 minútna 180 °C
 | 
Postup
- Kačacie prsia sprudka opečieme z oboch strán na panvici, osolíme, okoreníme (môžeme pridať čerstvý tymian), potom dáme dopiecť do vyhriatej rúry na 180 °C na 12–14 minút. 
- Hrušku očistíme, syr nakrájame na väčšie kocky a pridáme vlašské orechy, všetko spolu opečieme na masle. Šaláty umyjeme, osušíme a v rukách natrháme. 
- Podávame tak, že na spodok taniera dáme časť šalátov, pridáme opečené kačacie prsia, hrušku, syr a orechy a zakryjeme to zvyšnými šalátovými listami. Pridáme balzamikový ocot a pokvapkáme olivovým olejom.