Bravčová krkovička

Živánska z jedného pekáča

Autor receptu: vlastadorisa

Chutný sviatočný obed.

3
porcie
30 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky očistíme, nakrájame na plátky. Nakrájame aj očistenú cibuľu a slaninu na prúžky.
  2. Bravčovú krkovičku nakrájame na plátky. Rozklepeme ju a posypeme soľou, korením, potrieme horčicou, pokvapkáme kečupom.
  3. Pekáč vymažeme olejom, rozprestrieme polovicu zemiakov, na ne položíme plátky mäsa, ďalej cibuľu a slaninu.
  4. Nakoniec rozložíme ostatné zemiaky, dochutíme aj tie, pokvapkáme olejom.
  5. Takto pripravený pekáč zakryjeme alobalom a dáme piecť na cca 50 minút do rúry vyhriatej na 200 °C. V polovici pečenia pokrm odkryjeme a dopečieme.
  6. Podávame s kyslou uhorkou. Dobrú chuť.