Bravčová krkovička
Živánska z jedného pekáča
Autor receptu: vlastadorisa
Chutný sviatočný obed.
3 porcie |
30 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky očistíme, nakrájame na plátky. Nakrájame aj očistenú cibuľu a slaninu na prúžky.
- Bravčovú krkovičku nakrájame na plátky. Rozklepeme ju a posypeme soľou, korením, potrieme horčicou, pokvapkáme kečupom.
- Pekáč vymažeme olejom, rozprestrieme polovicu zemiakov, na ne položíme plátky mäsa, ďalej cibuľu a slaninu.
- Nakoniec rozložíme ostatné zemiaky, dochutíme aj tie, pokvapkáme olejom.
- Takto pripravený pekáč zakryjeme alobalom a dáme piecť na cca 50 minút do rúry vyhriatej na 200 °C. V polovici pečenia pokrm odkryjeme a dopečieme.
- Podávame s kyslou uhorkou. Dobrú chuť.