Zimný gulášik

Autor receptu: bakoska

Vlastne ide o klasický hovädzí kotlíkový guláš pripravený doma v hrnci a dochutený dúškom vína a medíkom :).

Suroviny

Postup

  1. V hrnci na oleji popražíme cibuľu do sklovita. Umyté a odblanené mäso pokrájame na kocky a dusíme na cibuľke s korením, pokrájanou chillli papričkou a soľou, kým nepustí čo najviac šťavy. Pridáme aj roztlačený cesnak.
  2. Podlejeme vínom a pridáme lečo (alebo čerstvú papriku a olúpané paradajky). Chvíľku spolu podusíme, aby sa chute spojili a zalejeme vývarom a vodou (množstvo podľa toho, ako chceme mať guláš hustý). Varíme až kým mäso nezmäkne, dochutíme majoránkou a bazalkou. Ak je treba, dosolíme.
  3. Potom zahustíme nastrúhaným zemiakom a na vylepšenie pridáme lyžičku medu. Pred koncom pridáme už len nakrájané zemiaky a necháme ich uvariť do mäkka. Vtedy je náš gulášik hotový :). Podávame s čerstvým chlebom.