| 
	        
	        
	        
	        Židovská omáčkaAutor receptu: petka2708 | 
 5 minútpríprava
 | 
 15 minúttepelná úprava
 | 
PostupV hrnci urobíme zápražku z oleja a hladkej múky. Potom pridáme vodu, Nové korenie, 1KL Soli a necháme zovrieť.Do vriacej vody rozbijeme celé vajíčka (kusy podľa toho, pre koľko osôb varíme), tak aby sa nespojili a necháme variť na malom plameni asi 10 minút.Keď savajíčka uvaria, vyberieme ich a do vody vmiešame Smotanu na šľahanie a necháme vrieť asi 5 minúť.Nakoniec dochutíme omáčku octom, cukrom a soľou podľa chuti na sladkokyslo. Vložíme uvarené vajíčka späť do omáčky. Môžeme konzumovať s chlebom, prípadne podľa chuti so zemiakmi.
 |