Židovská omáčka

Autor receptu: petka2708

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V hrnci urobíme zápražku z oleja a hladkej múky. Potom pridáme vodu, Nové korenie, 1KL Soli a necháme zovrieť.
  2. Do vriacej vody rozbijeme celé vajíčka (kusy podľa toho, pre koľko osôb varíme), tak aby sa nespojili a necháme variť na malom plameni asi 10 minút.
  3. Keď savajíčka uvaria, vyberieme ich a do vody vmiešame Smotanu na šľahanie a necháme vrieť asi 5 minúť.
  4. Nakoniec dochutíme omáčku octom, cukrom a soľou podľa chuti na sladkokyslo. Vložíme uvarené vajíčka späť do omáčky. Môžeme konzumovať s chlebom, prípadne podľa chuti so zemiakmi.