Plnené chlebové placky
Zemplínske plnené placky (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Krajové jedlá sú pokladom slovenskej kuchyne. Ponúkam jeden zo Zemplína, ktorý mi dala susedka, ale našiel v našej rodine svoje trvalé miesto.
4 porcie |
50 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na náplň zmiešame tvaroh, strúhaný syr a prelisovaný cesnak.
- Suroviny na cesto dobre zmiesime a rozdelíme na 4 rovnaké časti. S cestom pracujeme hneď, nenechávame ho odpočívať.
- Každý diel vyvaľkáme na kruh s hrúbkou cca 1 cm.
- Náplň rozdelíme na kruhy tak, že ju rozložíme na polovicu každého kruhu.
- Na plnku dáme nakrájané šalátové listy.
- Placku prehneme. Okraje jemne pritlačíme k sebe.
- Placky vyprážame na oleji z oboch strán (oleja nedávame veľa, len trocha, aby sa placky mohli opekať).
- Podávame s kyslým mliekom, acidofilným mliekom alebo kefírom.