Plnené chlebové placky

Zemplínske plnené placky (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Krajové jedlá sú pokladom slovenskej kuchyne. Ponúkam jeden zo Zemplína, ktorý mi dala susedka, ale našiel v našej rodine svoje trvalé miesto.

4
porcie
50 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na náplň zmiešame tvaroh, strúhaný syr a prelisovaný cesnak.
  2. Suroviny na cesto dobre zmiesime a rozdelíme na 4 rovnaké časti. S cestom pracujeme hneď, nenechávame ho odpočívať.
  3. Každý diel vyvaľkáme na kruh s hrúbkou cca 1 cm.
  4. Náplň rozdelíme na kruhy tak, že ju rozložíme na polovicu každého kruhu.
  5. Na plnku dáme nakrájané šalátové listy.
  6. Placku prehneme. Okraje jemne pritlačíme k sebe.
  7. Placky vyprážame na oleji z oboch strán (oleja nedávame veľa, len trocha, aby sa placky mohli opekať).
  8. Podávame s kyslým mliekom, acidofilným mliekom alebo kefírom.