Klasická žemľa na burgre.
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Z teplého mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások.
- 2
Všetky suroviny zmiešame, pridáme vzídený kvások a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.
- 3
Cesto rozdelíme na 4 kusy, vytvarujeme z nich guľky a necháme hodinu podkysnúť.
- 4
Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a dáme do rúry na 200 °C, pečieme 15 minút.
- 5
Pre vegan verziu: Mlieko nahradíme sójovým, maslo rastlinným a vajce trochou mlieka s olejom. Múku tiež môžeme dať 50/50 s celozrnnou.
Tiež domáce žemle:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu