Nechala som sa inšpirovať časopisom Apetit ... tam je recept urobený s čerstvým listovým špenátom ... a keďže ho momentálne nemám, nahradila som špenát Zobraziť celý popisNechala som sa inšpirovať časopisom Apetit ... tam je recept urobený s čerstvým listovým špenátom ... a keďže ho momentálne nemám, nahradila som špenát cuketou ...
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 1 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 500-600 g | 
                                                             | 
                                                    
| 350 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks - strúčik | 
                                                             | 
                                                    
| 2 vetvičky (rozmajrín) | 
                                                             | 
                                                    
| strúhaný | 
                                                             | 
                                                    
| , korenie | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| na vymastenie formy | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Smotanu, očistený cesnak, vetvičky timiánu dáme do rajničky na oheň a tesne predtým, ako začne smotana vrieť, ju stiahneme z ohňa, pridáme soľ, korenie, strúhaný muškátový oriešok a necháme vychladnúť.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Medzitým si očistíme zemiaky a nakrájame ich na 3 mm plátky, rovnako upravíme aj cuketu ... tú nešúpame, je mladá a pod šupkou má najviac vitamínov a živín ...
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Zapekaciu misu alebo menší pekáčik vymažeme maslom, vložíme polovicu zemiakov, na ne naukladáme rovnako krájanú cuketu ... a na vrch opäť zemiaky. Každú vrstvu posolíme a pokoreníme ...
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Všetko zalejeme smotanou a dáme piecť. Pätnásť minút pred koncom pečenia posypeme pokrm strúhaným syrom a spolu zapekáme.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Pečiem dovtedy, kým zemiaky zmäknú a povrch sa zapečie ...Hotovo ... :) dobrú chuť
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu