Foto: klaura
Nechala som sa inšpirovať časopisom Apetit ... tam je recept urobený s čerstvým listovým špenátom ... a keďže ho momentálne nemám, nahradila som špenát Zobraziť celý popisNechala som sa inšpirovať časopisom Apetit ... tam je recept urobený s čerstvým listovým špenátom ... a keďže ho momentálne nemám, nahradila som špenát cuketou ...
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 kg |
|
500-600 g |
|
350 ml |
|
3 ks - strúčik |
|
2 vetvičky (rozmajrín) |
|
strúhaný |
|
, korenie |
|
100 g |
|
na vymastenie formy |
|
Postup
-
1
Smotanu, očistený cesnak, vetvičky timiánu dáme do rajničky na oheň a tesne predtým, ako začne smotana vrieť, ju stiahneme z ohňa, pridáme soľ, korenie, strúhaný muškátový oriešok a necháme vychladnúť.
-
2
Medzitým si očistíme zemiaky a nakrájame ich na 3 mm plátky, rovnako upravíme aj cuketu ... tú nešúpame, je mladá a pod šupkou má najviac vitamínov a živín ...
-
3
Zapekaciu misu alebo menší pekáčik vymažeme maslom, vložíme polovicu zemiakov, na ne naukladáme rovnako krájanú cuketu ... a na vrch opäť zemiaky. Každú vrstvu posolíme a pokoreníme ...
-
4
Všetko zalejeme smotanou a dáme piecť. Pätnásť minút pred koncom pečenia posypeme pokrm strúhaným syrom a spolu zapekáme.
-
5
Pečiem dovtedy, kým zemiaky zmäknú a povrch sa zapečie ...Hotovo ... :) dobrú chuť
Diskusia k receptu