Zemiaky s cuketou  (fotorecept)
	        Autor receptu: klaura
	         
	        
	        Nechala som sa inšpirovať časopisom Apetit ... tam je recept urobený s čerstvým listovým špenátom ... a keďže ho momentálne nemám, nahradila som špenát cuketou ... 
| 		  
				  	  
				  	5-6 porcií  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	60 minút  na 200 °C  | 
Postup
- Smotanu, očistený cesnak, vetvičky timiánu dáme do rajničky na oheň a tesne predtým, ako začne smotana vrieť, ju stiahneme z ohňa, pridáme soľ, korenie, strúhaný muškátový oriešok a necháme vychladnúť.
 - Medzitým si očistíme zemiaky a nakrájame ich na 3 mm plátky, rovnako upravíme aj cuketu ... tú nešúpame, je mladá a pod šupkou má najviac vitamínov a živín ...
 - Zapekaciu misu alebo menší pekáčik vymažeme maslom, vložíme polovicu zemiakov, na ne naukladáme rovnako krájanú cuketu ... a na vrch opäť zemiaky. Každú vrstvu posolíme a pokoreníme ... 
 - Všetko zalejeme smotanou a dáme piecť. Pätnásť minút pred koncom pečenia posypeme pokrm strúhaným syrom a spolu zapekáme.
 - Pečiem dovtedy, kým zemiaky zmäknú a povrch sa zapečie ...Hotovo ...   :)  
dobrú chuť