Opekané zemiaky

Zemiaky s cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Tento recept mám od jednej pani z Ukrajiny, že u nich sú tieto zemiaky veľmi obľúbené.

3
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Je to jednoduchý recept a kto má rad zemiaky a cesnak, tak si ho obľúbi. Je to z jednej oblasti na Ukrajine a ja, hlava deravá, si nespomeniem ako sa volá. Poďme na to. Prvý si očistíme cesnak (čím viac, tým budú zemiaky chutnejšie), pretlačíme cez lis na cesnak a zmiešame so 4 lyžicami oleja. Necháme lúhovať.
  2. Ďalej si očistíme a nakrájame zemiaky, posypeme ich rascou, soľou a pokvapkáme olejom.
  3. Zemiaky dáme do hrnca, alebo na panvicu s nepriľnavým povrchom. Necháme 5 minút podusiť, potom odokryjeme a opekáme na sporáku do červena.
  4. Asi po 40 minútach sú pekne opečené.
  5. Teraz dáme na zemiaky cesnak s olejom. Premiešame, nech sa zemiaky obalia cesnakom a asi po dvoch minútach odložíme zo sporáku. Necháme ešte chvíľu postáť!!! Nie že to budete chalovať také horúce, vydržte.
  6. Po miernom vychladnutí môžeme jesť. Ja k tomu nepotrebujem nič iné, je to ohromné. Malá rada - urobte si toho viac.