Opekané zemiaky
Zemiaky s cesnakom (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Tento recept mám od jednej pani z Ukrajiny, že u nich sú tieto zemiaky veľmi obľúbené.
3 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Je to jednoduchý recept a kto má rad zemiaky a cesnak, tak si ho obľúbi. Je to z jednej oblasti na Ukrajine a ja, hlava deravá, si nespomeniem ako sa volá. Poďme na to. Prvý si očistíme cesnak (čím viac, tým budú zemiaky chutnejšie), pretlačíme cez lis na cesnak a zmiešame so 4 lyžicami oleja. Necháme lúhovať.
- Ďalej si očistíme a nakrájame zemiaky, posypeme ich rascou, soľou a pokvapkáme olejom.
- Zemiaky dáme do hrnca, alebo na panvicu s nepriľnavým povrchom. Necháme 5 minút podusiť, potom odokryjeme a opekáme na sporáku do červena.
- Asi po 40 minútach sú pekne opečené.
- Teraz dáme na zemiaky cesnak s olejom. Premiešame, nech sa zemiaky obalia cesnakom a asi po dvoch minútach odložíme zo sporáku. Necháme ešte chvíľu postáť!!! Nie že to budete chalovať také horúce, vydržte.
- Po miernom vychladnutí môžeme jesť. Ja k tomu nepotrebujem nič iné, je to ohromné. Malá rada - urobte si toho viac.