Zemiakový koláč
	        Zemiakový podlesník na plechu
	        Autor receptu: janeg
	         
	        
	        Toto rýchle a jednoduché jedlo patrí k 
mojim obľúbeným.
| 
 15 minútpríprava
 | 
 25-30 minútna 200 °C
 | 
Postup
- Väčšie očistené zemiaky najemno nastrúhame (ja som to už vzdala a hádžem do mixéra), aby pustili šťavu a zasypeme múkou. Mala by vzniknúť hustejšia kaša, ktorá sa dobre rozotiera. Plech poriadne vymastíme maslom a kašu rozotrieme po celom plechu. Vrstva by mala byť tenká. Dáme piecť na 25-30 minút pri 200 °C. Podlesník bude hotový, keď kraje zhnednú. Ihneď po vybratí z rúry potrieme maslom a dobre posolíme. Nakrájame a môžeme podávať.
- Mnohí možno tento recept poznáte pod iným názvom, poprípade trochu inak. Takto ma ho naučila moja mama. Bez gramáže :D Počet porcií sa taktiež nedá určiť. Jeden človek dokáže zjesť pol až celý plech :D