Foto: renka73
45 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Kvások: | |
100 ml teplá |
|
1 kocka |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
Cesto: | |
4 ks varené v šupke nastrúhané |
|
1100 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
4 KL |
|
2 KL |
|
500 ml teplá |
|
Slaná voda na potieranie: | |
100 ml |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Kvásom:do vody dáme kvások,cukor,múku,zamiešame a necháme kysnúť.
- 2
Cesto:všetky suroviny zmiešame a pridáme kvások.Vypracujeme cesto podsypeme múkou,preložíme rovno na plech s papierom na pečenie,posypeme hladkou múkou,zakryjeme utierkou a dáme kysnúť asi hodinku.Ja cesto delím na dva chlebíky.
- 3
Pred pečením natrem chlebík slanou vodou a dáme piecť do predhriatej rúry.Desať minút pred dopečením ešte raz potrem slanou vodou.Skúšala som doň dať slnečnicové a ľanové semiačka a aj tak nám chutil :)
- 4
Za tento chlebík vďačím Egreške :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu